Öneri Sapphire Radeon RX 9070 XT NITRO+ Undervolt Ayarları

Tamamdır uzun bir süre 85 ofset ile ramleri zorlayacağım. Teşekkürler gelişme stabilite yakalarsam tekrar paylaşırım
bu arada şimdi imzanızda gördüm. FSP vita 850W kullanıyormuşsunuz. normalde bir problem yok o psu da. fakat Vita modellerinde Voltaj dengesizliği problemlerinden bahsediliyordu yabancı kaynaklarda. voltaj düşürmeşeye çalışırken dengesizlikten kaynaklıda sürekli crash yiyor olabilir. ben 1000W aldıydım şuanlık bi problem yok inşallahda ilerde olmaz.

bu arada şimdi imzanızda gördüm. FSP vita 850W kullanıyormuşsunuz. normalde bir problem yok o psu da. fakat Vita modellerinde Voltaj dengesizliği problemlerinden bahsediliyordu yabancı kaynaklarda. voltaj düşürmeşeye çalışırken dengesizlikten kaynaklıda sürekli crash yiyor olabilir. ben 1000W aldıydım şuanlık bi problem yok inşallahda ilerde olmaz.
Hocam oyunlarda henüz hiç olmadı belki de ondan crash veriyodur bilmiyorum ancak masaüstünde video izlerken filan 1-2 saniyelik ses ile mouse takılması kitlenmesi gibi bir şey oluyor eski kartım 3080 de de oluyordu işlemciye ve psu aynıydı işlemciye yordum belki vardır ve bu sebep oluyordur.
Hocam neden -90 ofset giriyorsun frekans yükseltmek istiyorsan? Aynı şekilde güç limitini düşürmene de gerek yok. Tam olarak yapmak istediğini anlasam ona göre bir tavsiye vereceğim ama anlamadım ne yapmak istediğini.
Max frekans düşürüp almışım ss i yeni gördüm günceli yükledim

Max frekans düşürüp almışım ss i yeni gördüm... Hocam oyunlarda henüz hiç olmadı belki de ondan crash veriyodur bilmiyorum ancak masaüstünde video izlerken filan 1-2 saniyelik ses ile mouse takılması kitlenmesi gibi bir şey oluyor eski kartım 3080 de de oluyordu işlemciye ve psu aynıydı işlemciye yordum belki vardır ve bu sebep oluyordur.
bilmiyorum bilgisayar parçaları çok karmaşık ve araştırmak gereken şeyler. biraz abartı bi örnek olacak ama düz Ramlerden kaynaklı bile sorun yaşayabilirsiniz. ama benim duyduğum kadarıyla normal FSP Vita ürünleri A tier yüksek psular fakat bazı tier list yapanların 850W olan versiyonda voltaj dengesizliği olduğundan kaynaklı B tiere koyduklarını gördüm,1000W dada var ama zaten verebildiği voltaj yüksek olduğundan fazla etki etmediğinden A tier koyuyolar. Siz eğer mümkünse dediğim gibi rehberimdeki ayarları deneyip ufak ufak arttırarak crash yiyeseye kadar denemeler yapın. ben şuanda undervoltlu kullanıyorum ve sıkıntısız kullanıyorum

bilmiyorum bilgisayar parçaları çok karmaşık ve araştırmak gereken şeyler. biraz abartı bi örnek olacak ama düz Ramlerden kaynaklı bile sorun yaşayabilirsiniz. ama benim duyduğum kadarıyla normal FSP Vita ürünleri A tier yüksek psular fakat bazı tier list yapanların 850W olan versiyonda voltaj dengesizliği olduğundan kaynaklı B tiere koyduklarını gördüm,1000W dada var ama zaten verebildiği voltaj yüksek olduğundan fazla etki etmediğinden A tier koyuyolar. Siz eğer mümkünse dediğim gibi rehberimdeki ayarları deneyip ufak ufak arttırarak crash yiyeseye kadar denemeler yapın. ben şuanda undervoltlu kullanıyorum ve sıkıntısız kullanıyorum
-85 voltaj ofset 2700 ram mhz %-18 güç limiti hala çöküyor :D

Hocam bende de aynı model kart var. En son ne yaptınız hangi ayarda stabil çalıştırdınız?
undervolt.webp

Benim çözünürlüğüm 5120x1440 bu çözünürlükte optimize etmek çok daha zor kartı.
Max ram frekansını 2750 başla düşürerek stabil ayarı yakalayana kadar test edebilirsin.
Voltaj ofset 80 dene 75 safe stabil.

Son düzenleme:
Vram mhz 2750 hızlı zamanlama, -45 voltaj offset, -%20 power limit şeklinde kullanıyorum hocam. Normalde -70 de kullanıyordum voltaj offset'i fakat BF6 da crash verdiği için -45 yaptım direkt ve sorun çözüldü benim.

Aslında ilk başta yukarda dediğim ayarlar (Vram mhz 2750 hızlı zamanlama, -70 voltaj offset, -%20 power limit) şeklinde global ayarlarda kullanıp BF6'ya özel profil oluşturup varsayılan güç ayarlarında kullanıyordum. Öyle olunca da bir sıkıntı yoktu fakat oyun açılırken profil geçişi olduğu için ekran 1 - 2 kere siyah falan oluyordu sonra düzeliyordu. Sonra başka oyunlarda ilerde sorun yaşamamak için -45 yapmaya karar verdim global ayarları.

Vram mhz 2750 hızlı zamanlama, -45 voltaj offset, -%20 power limit şeklinde kullanıyorum hocam. Normalde -70 de kullanıyordum voltaj offset'i fakat BF6 da crash verdiği için -45 yaptım direkt ve sorun çözüldü benim.

Aslında ilk başta yukarda dediğim ayarlar (Vram mhz 2750 hızlı zamanlama, -70 voltaj offset, -%20 power limit) şeklinde global ayarlarda kullanıp BF6'ya özel profil oluşturup varsayılan güç ayarlarında kullanıyordum. Öyle olunca da bir sıkıntı yoktu fakat oyun açılırken profil geçişi olduğu için ekran 1 - 2 kere siyah falan oluyordu sonra düzeliyordu. Sonra başka oyunlarda ilerde sorun yaşamamak için -45 yapmaya karar verdim global ayarları.
O siyah olması vram ayarından dolayı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Vram değer değişince anlık oluyor o

O siyah olması vram ayarından dolayı

Vram değer değişince anlık oluyor o
Anladım hocam teşekkürler. -45 mv sizce abartı mı? Ayrıca performansa bir etkisi olur mu artı ya da eksi yönde?

-60 voltaj 2620 mhz vram -16 da güç daha sıkıntı yaşamadım üstlere cıkınca hemen crash yiyor zaten kartın gücü ortada fazlada ugrasmaya gerek yok
Gidip aynı ayarları uygulamadın umarım
Anladım hocam teşekkürler. -45 mv sizce abartı mı? Ayrıca performansa bir etkisi olur mu artı ya da eksi yönde?
-Benim güncel ayarlarım global forumlardaki bir çok ayarlara göre altında ve safe kalıyor zaten.
-Başlıkta da dediğim gibi Globalde millet 2900-3000 core clock takılıyor. Ramlerde 2850 civarında takılanlar var :D .
-Atmış olduğum son ayar gayet safe stabilite kartan karta göre değişir.
Benim çözünürlüğüm 5120x1440 bu çözünürlükte optimize etmek çok daha zor kartı.
Max ram frekansını 2750 başla düşürerek stabil ayarı yakalayana kadar test edebilirsin.
Voltaj ofset 80 dene 75 safe stabil.
Bu değerleri dene stabilite tuturamazsan düşürerek devam et. Bahetmiş olduğun değerler kartın potansiyelinin çok altında.

Geri