3d Printer ile Kasa Yapılır mı?

cansxxr

80+
Reaksiyon skoru
6
Küçük kasa yapmak istiyorum olan sistemimi küçük bir kasaya geçirmek istiyorum yani. Bir forumda atmıştı birisi ve hoşuma gitti. 3D yazıcımda var yurt dışına gideceğim yakında ve döndüğüm zaman yapmak istiyorum petg filament ile. Yapılır mı yapılmazmı kasa güzel mi sizce ve bir de hangi vidalardan kaçtane lazım nasıl vida lazım tam anlamadım thingverse de bir şeyler yazıyor fakat onları bulabilir miyim ve listesini bulmam lazım. Bir de bu güç kaynağı kablosu yerini bir aparatla taşımış aşağı arkaya o nasıl ve USB port filan yapmış kasaya videodaki gibi USB port yapabilir miyim bulabilir miyim ne kadara patlar pek hakim değilim o konulara fakat eğlenceli bir proje olacağını düşünüyorum.

Başka bildiğiniz bir kanal varsa mATX anakart ve 3 fanlı ekran kartı takabileceğim bir 3D printer ile yapan varsa atarsanız onlara da bakmak isterim.

Vidaları hırdavatcidan alırsın. USB ve güç tuşunu falan eski bir kasadan sök kullan.
Sana ikinci el kasa atmıştım ama görmedin mi veya sevmedin mi? Anakarti küçültüp direkt kullanabilirsin gibi duruyor.

Vidaları hırdavatcidan alırsın. USB ve güç tuşunu falan eski bir kasadan sök kullan.
Sana ikinci el kasa atmıştım ama görmedin mi veya sevmedin mi? Anakarti küçültüp direkt kullanabilirsin gibi duruyor.
Görmemiştim fakat anakart değiştirmek istemiyorum, değişmeye kalkarsam 7-8 bin anakarta veririm üstüne kasa da eklenir. Onun yerine direkt sistemi AM5’e geçiririm, kasayı değiştirmem. Eski kasayı satacağım için sökmeyeceğim, parçaları bir yerden alırım ya da yurt dışındayken Çin’den sipariş ederim. Vida konusu da zaten normal vidalar, uygun ve kolay bulunur. Başka bir forumda birkaç kişi eğme yapar, o vidalar plastiğe zarar verir demiş ama pek sanmıyorum, yapan kişi baya uğraşıp tasarlamış, güzel bir şeye benziyor. Sadece cam kısmını büyütmeyi düşünüyorum, birkaç destek atıp. Masraf da maksimum 2.5 bin tutar, astar falan yaparsam.

Yaparsınız ama yapacağınız kasanın büyüklüğüne bağlı olarak sıfır kasa fiyatını filament ve elektrik masrafı ile aşabilirsiniz.

Yaparsınız ama yapacağınız kasanın büyüklüğüne bağlı olarak sıfır kasa fiyatını filament ve elektrik masrafı ile aşabilirsiniz.
baktim ve trde istedigim sekilde kasa yok olanda 5bin. ama bu yapicagim kasa belkide 2.5 filan maks. elektik cok yakan cihazlar degil diye biliyorum yaksada ne kadar yakicak emin degilim fakat istedigim kasa yok.

baktim ve trde istedigim sekilde kasa yok olanda 5bin. ama bu yapicagim kasa belkide 2.5 filan maks. elektik cok yakan cihazlar degil diye biliyorum yaksada ne kadar yakicak emin degilim fakat istedigim kasa yok.
Yani 3d printerla matx kasa tuzlu olur. İkinci elde 2-2.5k asus prime ap201 alsanız her türlü işinizi görür. Lian li a3 kovalayabilirsiniz. Deepcool ch170 plus olabilir. Seçenek bol bu boyutlar için.

Yani 3d printerla matx kasa tuzlu olur. İkinci elde 2-2.5k asus prime ap201 alsanız her türlü işinizi görür. Lian li a3 kovalayabilirsiniz. Deepcool ch170 plus olabilir. Seçenek bol bu boyutlar için.
asus olani istemiyo.rum daha guzel kasa istiyorum. pahali marka. ch170 degilde 160 istiyodum onunda satisi yok suan bitek letgoda var. bu boyutlar icin secenek var matx e secenek cok fakat ben sistem sıkışık ve toplu istiyorum.

Sanırım siyah çerçevede pla+ kullanmış eğrilmiş. Hevesinizi kırmak istemem. Bu tip projeler uğraşması keyiflidir. Lego yapmak gibidir. Petg yerine abs de kullanabilirsiniz bu arada. Ama pla kullanmayın.

1782770232498.webp

Sanırım siyah çerçevede pla+ kullanmış eğrilmiş. Hevesinizi kırmak istemem. Bu tip projeler uğraşması keyiflidir. Lego yapmak gibidir. Petg yerine abs de kullanabilirsiniz bu arada. Ama pla kullanmayın.

Alıntıyı görüntüle
basarsam en az petg basicam. abs basicak bi yazicim yok yani yazicim basiyor basmiyo degil fakat onun kokusu ve sicak tutma isi zor o yuzden petg basicam pla istemiyorum pla cok cabuk kirilabiliyorda degmez yapmaya.

petg ile yapılabilir ısı dayanımı iyi olur ama tam metal kadar sağlam olmaz yani düşürürsen çatlayabilir genel kullanım için gayet yeterli olur

vida konusunda thingiverse sayfasında genelde m3 vidalar kullanılıyor bunları türkiyede herhangi bir elektronik veya hırdavat dükkânından bulabilirsin uzunlukları 6mm 8mm 10mm karışık bir paket al yeter zaten 50 tane bile fazla gelir

güç kaynağı kablosu için bahsettiğin şey muhtemelen sfx güç kaynağı veya psu reroute aparatı bunlar özel 3d print parçalar thingiverse veya printables sitesinde bulunuyor modelin sayfasında zaten listesi yazıyor hangi aparat lazımsa

usb port için iç panel usb hub alman gerekiyor bunlar 50 100 tl arasında aliexpress veya amazon türkiyede bulunuyor kasanın içine yerleştirip kabloyu anakartın usb header pinine bağlıyorsun hazır usb braketi de var bunlar için

petg ile yapılabilir ısı dayanımı iyi olur ama tam metal kadar sağlam olmaz yani düşürürsen çatlayabilir genel kullanım için gayet yeterli olur

vida konusunda thingiverse sayfasında genelde m3 vidalar kullanılıyor bunları türkiyede herhangi bir elektronik veya hırdavat dükkânından bulabilirsin uzunlukları 6mm 8mm 10mm karışık bir paket al yeter zaten 50 tane bile fazla gelir

güç kaynağı kablosu için bahsettiğin şey muhtemelen sfx güç kaynağı veya psu reroute aparatı bunlar özel 3d print parçalar thingiverse veya printables sitesinde bulunuyor modelin sayfasında zaten listesi yazıyor hangi aparat lazımsa

usb port için iç panel usb hub alman gerekiyor bunlar 50 100 tl arasında aliexpress veya amazon türkiyede bulunuyor kasanın içine yerleştirip kabloyu anakartın usb header pinine bağlıyorsun hazır usb braketi de var bunlar için
tam karar veremedim türkiyeye dönmeye yakın karar vericem fakat sanırım yapıcam y hem güzel bi proje eğlence olur hem hoş bir kasa olur güzel yapabilirsem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,549
Üyeler
198,790
Son üye
Shuras

Geri