Siparişi Vermeden Önce Son Kontrol: Bu Sistem Alınır mı?

Eror404

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
144
Arkadaşlar selam,

Bayağıdır sistem araştırıyorum. Forumlarda konu açtım, YouTube'dan incelemeler izledim, yabancı kaynaklara da baktım. Artık bu sistemi almaya karar verdim diyebilirim. Vade farkıyla birlikte toplam maliyeti yaklaşık 89 bin TL oluyor. Şu an kullandığım bilgisayarı yaklaşık 45 bin TL'ye satıp, üzerine 45 bin TL civarında ekleyerek bu sisteme geçmeyi planlıyorum.

Fiyatı normalde yüksek ama maalesef taksit ve vade farkı işin içine girince bu seviyelere çıkıyor. RAM konusunda da ileride tek modülü satıp 2x32 GB'a geçme planım var.

Güç kaynağı konusunda da epey araştırma yaptım. Yabancı incelemelere ve kullanıcı yorumlarına baktığım kadarıyla çok üst seviye olmasa da koruma devreleri olan, günlük kullanım ve bu sistem için iş görecek bir PSU gibi duruyor.

Ben artık büyük ölçüde kararımı verdim, hatta büyük ihtimalle bu sistemi alacağım. Yine de siparişi vermeden önce son kez sizlerin yorumlarını almak istiyorum. Gözümden kaçan bir nokta, değiştirmemi önereceğiniz bir parça veya dikkat etmem gereken bir durum var mı?
1783010532086.webp

Arkadaşlar selam,

Bayağıdır sistem araştırıyorum. Forumlarda konu açtım, YouTube'dan incelemeler izledim, yabancı kaynaklara da baktım. Artık bu sistemi almaya karar verdim diyebilirim. Vade farkıyla birlikte toplam maliyeti yaklaşık 89 bin TL oluyor. Şu an kullandığım bilgisayarı yaklaşık 45 bin TL'ye satıp, üzerine 45 bin TL civarında ekleyerek bu sisteme geçmeyi planlıyorum.

Fiyatı normalde yüksek ama maalesef taksit ve vade farkı işin içine girince bu seviyelere çıkıyor. RAM konusunda da ileride tek modülü satıp 2x32 GB'a geçme planım var.

Güç kaynağı konusunda da epey araştırma yaptım. Yabancı incelemelere ve kullanıcı yorumlarına baktığım kadarıyla çok üst seviye olmasa da koruma devreleri olan, günlük kullanım ve bu sistem için iş görecek bir PSU gibi duruyor.

Ben artık büyük ölçüde kararımı verdim, hatta büyük ihtimalle bu sistemi alacağım. Yine de siparişi vermeden önce son kez sizlerin yorumlarını almak istiyorum. Gözümden kaçan bir nokta, değiştirmemi önereceğiniz bir parça veya dikkat etmem gereken bir durum var mı?Alıntıyı görüntüle
Mümkünse rami 16 yerine 32 yapın derim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pardon hocam o kısmı atlamışım okurken

Arkadaşlar selam,

Ben artık büyük ölçüde kararımı verdim, hatta büyük ihtimalle bu sistemi alacağım. Yine de siparişi vermeden önce son kez sizlerin yorumlarını almak istiyorum. Gözümden kaçan bir nokta, değiştirmemi önereceğiniz bir parça veya dikkat etmem gereken bir durum var mı?Alıntıyı görüntüle
Ana karttan biraz kısıp ram 32 yükseltin derim

Ana karttan biraz kısıp ram 32 yükseltin derim
hocam ram konusunda herkes ne dese haklı da malesef butcem vade farkıyla max bu oluyor acıkcası sızce ram oyunlardakı fpsmı kısıtlar mı ?

Pardon hocam o kısmı atlamışım okurken
hocam 14k+ yapıyor o zamanda sistemin fiyatı malesef cok fazla oluyor anakart ve ram opsıyonlarınıda bıraktım
1783011797752.webp

hocam ram konusunda herkes ne dese haklı da malesef butcem vade farkıyla max bu oluyor acıkcası sızce ram oyunlardakı fpsmı kısıtlar mı ?

hocam 14k+ yapıyor o zamanda sistemin fiyatı malesef cok fazla oluyor anakart ve ram opsıyonlarınıda bıraktım Alıntıyı görüntüle
O zaman 16 alın hocam bendede 16 var şuan iş göruyor yetersiz gelmeye başlayınca değiştirirsiniz

hocam 14k+ yapıyor o zamanda sistemin fiyatı malesef cok fazla oluyor anakart ve ram opsıyonlarınıda bıraktım Alıntıyı görüntüle
16 yeter zaten ama 4 k da oyniyacaksanız kesinlikle 32 lazım onun dışında çift kanal kullanınca performans biraz daha artıyor

onun dısında ıyı mı hocam bırde dedıgım gıbı fps mı kısıtlar mı ram ?
Genellikle iyi sadece işlem yükü isteyen bazı oyunlarda yüksek grafikte biraz düşürebilir
Bende beamng oynarken yüksek ayarlarda 20 ila 10 fps oynatıyor

Hocam yarın bence bu fiyata r7 7800x3d ve o ekran kartı kombosu ile incehesap gaming gecesinden bir şey yakalayabilirsin tabi tercih senin
hocam valla gamıng gecesını bılıyorum ama bıldıgım kadarıyla 1 2 3k cıvarında ındırımler oluyor oyle cok buyuk ındırım gormedım tabı ben gormedım varmı kısacası ?

Genellikle iyi sadece işlem yükü isteyen bazı oyunlarda yüksek grafikte biraz düşürebilir
Bende beamng oynarken yüksek ayarlarda 20 ila 10 fps oynatıyor
anladım hocam sızın pc nedır ? bırde hocam psu konusunda kararısz kaldım maıl falan attım psu sızce nasıl ? marka modelı bırakıyorum da fsp oldugundan dolayı cokta umursamadım en azından rahat 9070xt sorunsuz oynatsın yeter genellıkle kotu psu kullanıldımı ekran gıtmesı gıbı problemler olabılıyor
1783012502194.webp

2k da kullancam hocam 1 sene ıdare etsın yeter
Her türlü idare eder şimdiden hayırlı olsun

hocam valla gamıng gecesını bılıyorum ama bıldıgım kadarıyla 1 2 3k cıvarında ındırımler oluyor oyle cok buyuk ındırım gormedım tabı ben gormedım varmı kısacası ?

anladım hocam sızın pc nedır ? bırde hocam psu konusunda kararısz kaldım maıl falan attım psu sızce nasıl ? marka modelı bırakıyorum da fsp oldugundan dolayı cokta umursamadım en azından rahat 9070xt sorunsuz oynatsın yeter genellıkle kotu psu kullanıldımı ekran gıtmesı gıbı problemler olabılıyorAlıntıyı görüntüle
Kısa devre ve yüksek voltaj koruması var muhtemelen sizi götürür

anladım hocam sızın pc nedır ? bırde hocam psu konusunda kararısz kaldım maıl falan attım psu sızce nasıl ? marka modelı bırakıyorum da fsp oldugundan dolayı cokta umursamadım en azından rahat 9070xt sorunsuz oynatsın yeter genellıkle kotu psu kullanıldımı ekran gıtmesı gıbı problemler olabılıyorAlıntıyı görüntüle
Hocam benimki lenovonun hazır sistemlerinden psu konusuna gelirsek psulardan pek anlamam sizi yanlış yönlendirmeyeyim

Geri