Dark Pro Master 12cm Kasa Fanı - 90 Cfm - 4.36 Statik Basınç - 449 TL (+Kargo)

Bu hızlarda olan tonla Sleeve Bearing fan mevcut. Güç kaynaklarında 2.500RPM seviyesinde tonla fan var. O yüzden hızdan anlamak mümkün değil onu. Ki hadi sleeve bearing çıkmadı, rifle bearing çıkma ihtimalide var.
Üstte ses profili için attığım videodaki seslerden tahlil edebilme şansımız var mı? Benim için mümkün değil ama siz anlarsınız belki

Üstte ses profili için attığım videodaki seslerden tahlil edebilme şansımız var mı? Benim için mümkün değil ama siz anlarsınız belki
Video'da herkese fakrlı gözükür o şekilde pek anlaşılmaz. Bir de ben fanları 800RPM üstüne çıkarmayan bir insanım yanlış kişiye sordunuz biraz...

Video'da herkese fakrlı gözükür o şekilde pek anlaşılmaz. Bir de ben fanları 800RPM üstüne çıkarmayan bir insanım yanlış kişiye sordunuz biraz...
Anladım. Ben boşta 800'e sabitleyince kulak kesilince bile ses yok. 50 CPU üstü 1200, 70 CPU üstü 1500 ve 90 CPU üstüne 2000 RPM ayarlama yaptım. Dediğiniz testi yapmak istiyorum ancak yerine koyabileceğim fan yok, çıkarttıklarım server bilgisayarına taktım. Daha risksiz bir yolu yok mudur anlamanın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şu açıklıktan görünen bir yeri var. Fikir sağlar mı?

Ekler

• 1000026295.webp
    1000026295.webp
    193.8 KB · Hit: 45
Anladım. Ben boşta 800'e sabitleyince kulak kesilince bile ses yok. 50 CPU üstü 1200, 70 CPU üstü 1500 ve 90 CPU üstüne 2000 RPM ayarlama yaptım. Dediğiniz testi yapmak istiyorum ancak yerine koyabileceğim fan yok, çıkarttıklarım server bilgisayarına taktım. Daha risksiz bir yolu yok mudur anlamanın

Şu açıklıktan görünen bir yeri var. Fikir sağlar mı?
O kısımdan sadece sarım sayısı gözükür. Yatağı görebilmek için fanın üst kısmının çıkarılması şart. Muhtemelen FDB'dir ama. Gerek yok bencede çıkarmaya.

Bu hızlarda olan tonla Sleeve Bearing fan mevcut. Güç kaynaklarında 2.500RPM seviyesinde tonla fan var. O yüzden hızdan anlamak mümkün değil onu. Ki hadi sleeve bearing çıkmadı, rifle bearing çıkma ihtimalide var.

FSP'nin neredeyse tüm modellerinde kullanılan fan bile 2200 RPM zaten.

Alıntıyı görüntüle

Bu arada elimde 6 sarım içeren sleeve bearing'de var. Etiketi kaybolduğundan kaç RPM bilmiyorum ama 6 sarım yüksek RPM olduğunu belirtmeye yeter gibi. Hatta Xigmatek Shogun G 750W'dan çıkmış bir fan daha var bende.

Alıntıyı görüntüle

L serisi sessiz anlamına geliyor ama ona rağmen 2.000RPM bir fan. Yani sessiz olan buysa normali ne kadardır.
Bunlar özel amaçlı OEM üretim bunlarla kıyaslama. Masaüstünde denk gelmedim ben henüz. Yazsa bile sallamasyondur.

Dark sonuçta, 1500 RPM max 40 CFM de Sleeve bearing de çıkabilirdi. Bu fiyatta önerilebilir gibi.

Bunlar özel amaçlı OEM üretim bunlarla kıyaslama. Masaüstünde denk gelmedim ben henüz. Yazsa bile sallamasyondur.

O kısımdan sadece sarım sayısı gözükür. Yatağı görebilmek için fanın üst kısmının çıkarılması şart. Muhtemelen FDB'dir ama. Gerek yok bencede çıkarmaya.
1783006063084.webp

Üstte attığım görsel ile illustrasyon görsel uyumlular iç kısmı konusunda. Bu bağlamda çıkartmıyorum ben de. FDB olarak kabul edebiliriz.

Dark sonuçta, 1500 RPM max 40 CFM de Sleeve bearing de çıkabilirdi. Bu fiyatta önerilebilir gibi.

Alıntıyı görüntüle

Üstte attığım görsel ile illustrasyon görsel uyumlular iç kısmı konusunda. Bu bağlamda çıkartmıyorum ben de. FDB olarak kabul edebiliriz.
Sleeve değil o kesin. Rifle Bearing'i andırıyor bana ama FDB'nin görünüşüde değişiyor üreticiden üreticiye.

1783006820733.webp

FDB;

1783006892321.webp

1783006943590.webp

1783007049024.webp

Gece forum donanımarsiv tanrılarına adıycam fanların birini. Takarım böyle şeyleri. Haber ederim buradan yine.
Fanın ortasını tutan plastikler çok esniyorsa açma hocam. Bir kişi açacağım diye Noctua'nın fanını kırmıştı kötü olmuştu.

Sıkıntısız çıkarsa yağı ellememeyi çalış. Ufak parça falan içeri girerse dönerken ses yaptırabiliyor. Çıktıktan sonra takılıyor onda sorun yok. İttirince tık diye ses gelir, girmiştir.

Fanın ortasını tutan plastikler çok esniyorsa açma hocam. Bir kişi açacağım diye Noctua'nın fanını kırmıştı kötü olmuştu.

Sıkıntısız çıkarsa yağı ellememeyi çalış. Ufak parça falan içeri girerse dönerken ses yaptırabiliyor. Çıktıktan sonra takılıyor onda sorun yok.
Noctua fanım olsa gece üstünü örterim üşümesin diye. Biz sıcak fırsat adamıyız, 150 lira kâr edince elimiz ayağımız titriyor.

450 TL'yi gözden çıkarıp, en kibar haliyle deneyeceğim.

Bende bugün montajını gerçekleştirdim. Msi center baya bi uğraştırdı 1600 rpm altına indirmedi fanları bende sildim biostan ayar girdim. 1300-1400 rpmlere kadar ses neredeyse duyulmayacak düzeyde güzelde hava basıyor. Sonrası için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim hafif uçak kaldırmaya başlıyor. Kasa fanı için zaten daha yüksekte çalıştırmanın benim için çok bi mantığı yok zaten sistem gayet serin çalışıyor. Eski fanlar vadesini doldurmasaydı değişmezdim ama fiyatına göre bu rpmlerde de sesinin az olması benim için kafi. Kasam da dark marka olduğu için fanlar yaklaşık 7 sene gitti bunlar da umarım kısa vadede bozulmaz.

Bende bugün montajını gerçekleştirdim. Msi center baya bi uğraştırdı 1600 rpm altına indirmedi fanları bende sildim biostan ayar girdim. 1300-1400 rpmlere kadar ses neredeyse duyulmayacak düzeyde güzelde hava basıyor. Sonrası için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim hafif uçak kaldırmaya başlıyor. Kasa fanı için zaten daha yüksekte çalıştırmanın benim için çok bi mantığı yok zaten sistem gayet serin çalışıyor. Eski fanlar vadesini doldurmasaydı değişmezdim ama fiyatına göre bu rpmlerde de sesinin az olması benim için kafi. Kasam da dark marka olduğu için fanlar yaklaşık 7 sene gitti bunlar da umarım kısa vadede bozulmaz.
Üstte ben de ses profilini paylaştım. Bence 1800 RPM'e kadar gideri var. 1400 RPM'de sesi duymak çok çok zor ki kasa fanlarının çoğu MAX 1700 RPM verebiliyor ve insanlar 1200-1300'e sabitliyor. Bu bağlamda sessizler gayet. 1800 RPM'lik iş yapıyorsam da zaten ya müzik ya da bir ses açık oluyor yine duymuyorum. 2000 RPM üstü ise evet, 6 tanesinden uçak kaldırma sesi. Yine de böyle bir alternatifimizin olması hoş. Ekstrem senaryolarda sesin sorun olmadığı, kullanılabilir. Güle güle kullanın. Bu fiyata cidden bu sessizlik ve değerlerde fan alamayız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,091
Üyeler
199,089
Son üye
OrçunK

Geri