- Bütçe
- 100000
Merhaba arkadaşlar,
Uzun bir araştırma sürecinin sonunda 1440p oyun odaklı bir sistem toplamaya karar verdim.
Parça seçimlerini tek tek değerlendirerek aşağıdaki listeye ulaştım. Anakartı aldım, kalan parçalar için fiyat takibindeyim ve indirim/kampanya bekliyorum.
Sistem Listesi:
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D
Anakart
MSI Pro B850M-P WiFi (alındı)
Ekran Kartı
Sapphire RX 9070 XT Pulse 16GB
RAM
Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16)6000MHz CL36 (EXPO)
SSD
Kioxia Exceria 1TB Gen4 NVMe
PSU + Kasa
Lian Li V100R (750W 80+ Gold dahil)
CPU Soğutucu
XPG Maestro Plus 42SA ARGB (hava)
Monitör
James Donkey Epic Q40 27" 1440p 180Hz Fast IPS
Sormak istediklerim:
Parça uyumluluğu ve denge açısından bir sıkıntı görüyor musunuz? (özellikle PSU yeterliliği ve soğutucu tercihi konusunda görüş almak isterim)
Bu bütçe/segmentte "şunu şununla değiştir, daha mantıklı olur" diyebileceğiniz bir nokta var mı?
7800X3D için bu hava soğutucu yeterli mi, yoksa bir AIO'ya mı yönelmeliyim?
Bütçe konusunda esnekliğim sınırlı 100K ama mantıklı yükseltme/değişiklik önerilerine kesinlikle açığım. Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi duymak beni çok memnun eder.
Şimdiden teşekkürler!
Uzun bir araştırma sürecinin sonunda 1440p oyun odaklı bir sistem toplamaya karar verdim.
Parça seçimlerini tek tek değerlendirerek aşağıdaki listeye ulaştım. Anakartı aldım, kalan parçalar için fiyat takibindeyim ve indirim/kampanya bekliyorum.
Sistem Listesi:
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D
Anakart
MSI Pro B850M-P WiFi (alındı)
Ekran Kartı
Sapphire RX 9070 XT Pulse 16GB
RAM
Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16)6000MHz CL36 (EXPO)
SSD
Kioxia Exceria 1TB Gen4 NVMe
PSU + Kasa
Lian Li V100R (750W 80+ Gold dahil)
CPU Soğutucu
XPG Maestro Plus 42SA ARGB (hava)
Monitör
James Donkey Epic Q40 27" 1440p 180Hz Fast IPS
Sormak istediklerim:
Parça uyumluluğu ve denge açısından bir sıkıntı görüyor musunuz? (özellikle PSU yeterliliği ve soğutucu tercihi konusunda görüş almak isterim)
Bu bütçe/segmentte "şunu şununla değiştir, daha mantıklı olur" diyebileceğiniz bir nokta var mı?
7800X3D için bu hava soğutucu yeterli mi, yoksa bir AIO'ya mı yönelmeliyim?
Bütçe konusunda esnekliğim sınırlı 100K ama mantıklı yükseltme/değişiklik önerilerine kesinlikle açığım. Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi duymak beni çok memnun eder.
Şimdiden teşekkürler!