YouTube Renk Ayarları Sapıtıyor (Brave Browser)

SebekeSuyu

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,104
Sadece brave'de yapıyor en azından firefox'da yapmıyor başka tarayıcım yok sil yükle yapsam büyük ihtimal çözülür ama çok üşeniyorum bilinen bi çözümü var mı? 6 tane extension vardı kapattığımda da aynısınıu yapıyor

valla bu bizde de var sorunu nasıl çözeriz laptop kullanıyorum monitörüm msı mag 255f e20 hdmı ile bağlı sen hdmı mi kullanıyorsun dısplay portla bağlayınca gidiyor ama bizim pc de disp girişi yok dislp to taypc kablosuyla bağladık ama öylede monitörün tam performansını alamıyoruz

Büyük ihtimalle reklam veya gizlilik için engellediği bir ayar neden oluyor. Brave, Firefox, LibreWolf veya Mullvad gibi gizlilik odaklı tarayıcı kullanacaksanız açıkçası bu sorunları kabul ediyorsunuz. Edge, Chrome gibi akıcı da çalışmadığı senaryolar veya yüksek kaynak tüketmesi gibi sorunları da var.

Bu arada monitörle alakası yok, monitör ile alakası olsa videoda sorunu görmezdik.

Çözümü nedir bilmiyorum, ama Brave biraz kurcalayacağım. Technopat dönemi Brave beta döneminden deneyen ve ayar önerisi konularım vardı. Yani Brave ileri gitmek yerine hep geriye gitti. Bu yüzden ben gizlilik takıntılı değilseniz önermiyorum. Edge ve Ublock Origin veya UBO Lite ikilisi şu anlık kendim de kullanıyorum, bence en iyisi.

Bir de Windows tarafında değişken yenileme hızı ve görseldeki renk ayarı açıksa kapatın. Değişken yenileme hızını kapatmanın farklı bir yolu da var. Benim gibi ayarın hiç gözükmediği senaryolar da olabilir. Nasıl kapattığımı hatırlamıyorum.

2026-07-04_13-09_1.webp

2026-07-04_13-09.webp

Ben ayrıca Wintoys için önerdiğim ayarları da uygulamanızı öneririm. Yenileme hızı vb. gereksiz Windows ayarlarını da kapatmaya yarıyor diye hatırlıyorum ve ben sistemi böyle kullanıyorum.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Brave şu an yükledim, ayar yapmadan aynı videoyu açtım herhangi bir sorun gelmedi. Ya katı izleme engelleme ayarlarından ya da çerezlerdeki hatalardan dolayı, çerez ve önbellek temizliğine ihtiyaç duyuyor. Yine de aklıma gelenleri yazayım, donanım hızlandırma ayarı kapalıysa açın veya kapatmayı deneyin. CTRL+F5 deneyin, aynı videoyu gizli pencerede açmayı deneyin. Gizli pencerede çözülüyorsa çerez temizlemeniz gerekebilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada Brave silmeden tekrar yüklemek de sorunu varsa çözer ve verileriniz yok olmaz. Ben ara sıra Chromium tarayıcıları böyle tekrar yüklüyorum.

Son düzenleme:
Bir de bir ara Nvidia sürücülerinden mi Windows'dan mı hatırlamıyorum. Ekranı kapat ve uyku modlarına geçip, tekrar geri dönünce masaüstü renk ayarım ve Hz bozuluyordu. Bunu geçici olarak çözmek için bu modları tamamen kapattım. Sonradan denediğimde bu sorunlar gitmişti. Tabii o dönem monitör ile gelen DP kablosundan da şüphelenerek, daha kaliteli bir Paugge 1.4 DP kablosu da almıştım. Belki kablonun da etkisi vardır.

Tabii bu renk profili bozulma ve Hz olayını net anlarsınız. Çünkü renkler bulanık gözüküyordu. Kırmızılar özellikle.

Bir de bir ara Nvidia sürücülerinden mi Windows'dan mı hatırlamıyorum. Ekranı kapat ve uyku modlarına geçip, tekrar geri dönünce masaüstü renk ayarım ve Hz bozuluyordu. Bunu geçici olarak çözmek için bu modları tamamen kapattım. Sonradan denediğimde bu sorunlar gitmişti. Tabii o dönem monitör ile gelen DP kablosundan da şüphelenerek, daha kaliteli bir Paugge 1.4 DP kablosu da almıştım. Belki kablonun da etkisi vardır.

Tabii bu renk profili bozulma ve Hz olayını net anlarsınız. Çünkü renkler bulanık gözüküyordu. Kırmızılar özellikle.
dün uyumadan nvidia renk ayarlarıyla falan oynadım biraz onunla alakası var mıdır

Bu arada Brave silmeden tekrar yüklemek de sorunu varsa çözer ve verileriniz yok olmaz. Ben ara sıra Chromium tarayıcıları böyle tekrar yüklüyorum.
peki hocam direkt sil yükle yapsam oluyor mu uninstallerde bi yeri mi tikliyoruz

Yok direkt tekrar yükleyin, tarayıcıyı silmeye gerek yok. Tekrar yükleyince eksik hizmet, dosya vb. varsa yenisiyle değiştiğinden sorun olmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,008
Üyeler
199,262
Son üye
exitlude

Geri