Şu ana kadar yapılan testlerin özeti ve durum:Pencere modunda denemedim tam ekran denedim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yok çizgi şeklinde değil Nasıl söyleyeyim yani Ama bir kayma oluyor parıltı mı denir anlamadım ama yani ekrana çizgi gelip gitmiyor görüntü kayması gibi bir şey oluyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Evet sonucu paylaşıyorum 19 dakika geçti testeyken ve yine aynı şekil oldu ekran gitti sinyal yok geldi bilgisayar yeniden açılıyor
Sistemde büyük ihtimalle iki ayrı sorun var,
1. Ekran kartı: Kartın hızını ve güç çekişini yarıya düşürerek test ettik. Sıcaklıklar gayet iyiydi (58°C), kart yorulmuyordu, elektrik tüketimi çok düşüktü — ama yine 19. dakikada aynı çökme yaşandı: sinyal gitti, bilgisayar yeniden başladı. Ayrıca test sırasında ekranda görüntü bozulmaları da oldu. Bir kart bu kadar rahat şartlarda bile çöküyorsa, sorun büyük ihtimalle kartın kendisinde. Yapman gerekenler sırayla:
Kartı ve güç kablosunu söküp yeniden tak, mümkünse PSU'nun başka bir kablosunu/ucunu kullan. Küçük bir ihtimal ama temassızlık da benzer sorun yapabilir.
Mümkünse kartı bir arkadaşının bilgisayarında dene. Orada da çökerse kesinleşir.
Kart hâlâ çöküyorsa varsa faturasıyla birlikte garanti/değişim-iade sürecini başlat.
2. İşlemci soğutması: Bu çökmelerden bağımsız ama önemli: işlemcin testte 100 dereceye çıkıyordu, bu normal değil. Anakart değişiminde soğutucu söküldüğü için macun bozulmuş olabilir. 50-100 TL'lik termal macun al, soğutucuyu söküp eski macunu sil, yenisini sür, dört pinin de tam oturduğundan emin ol. Yoksa kart değişse bile oyunlarda bu sefer işlemciden takılma yaşarsın.