- Bütçe
- 100000
Merhaba arkadaşlar.
Uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğim, mümkün olduğunca amiral gemisi seviyesinde bir TV arıyorum. Bütçemi daha sonra netleştireceğim. Önceliğim fiyat değil; hangi modellerin gerçekten en iyi olduğunu öğrenmek.
Kullanım Amacım
- Film ve dizi (özellikle karanlık sahnelerde en iyi performans)
- YouTube
- Spor yayınları
- Günlük kullanım
- Oyun
- Kısaca her alanda en üst performans lazım
Aradığım Özellikler
Görüntü Kalitesi
- Mümkünse OLED, QD-OLED veya Mini LED panel. tercih oled,amoled
- Siyahlar gerçekten siyah olsun; özellikle karanlık film sahnelerinde detay kaybı yaşatmasın.
- Çok yüksek kontrast ve başarılı local dimming.
- Yüksek parlaklık (HDR performansı güçlü olsun).
- Dolby Vision, HDR10+, HDR10 gibi güncel HDR teknolojilerini desteklemesi tercih sebebi.
- Renk doğruluğu çok iyi olsun.
- Geniş renk gamı (DCI-P3, Rec.2020 vb.) ve güçlü renk teknolojilerine sahip olsun.
- Gerçek 10-bit panel olması tercih edilir. mümkünse daha yüksek bit seviyesi ama gerçek panel olsun. Sahte 12 bite gerek yok sanırım
Panel ve Oyun Performansı
- En az 120 Hz gerçek (native) panel, mümkünse 144 Hz native.
- Düşük inputlag Destrkşi olsun
- Oyun modu başarılı olsun.
- HDMI 2.1.
- VRR, ALLM, FreeSync/G-Sync gibi güncel oyun teknolojileri. (gsync freesync ve vrr önemli freesync olmasada olur)
- Hareketli sahnelerde ghosting, blur ve tearing minimum seviyede olsun. Mümkünse olmasın.
Görüntü İşlemcisi
- Güçlü görüntü işlemcisine sahip olsun.
- AI Upscaling.
- AI görüntü iyileştirme.
- Hareket işleme başarısı yüksek olsun.
- Düşük çözünürlüklü içerikleri kaliteli şekilde yükseltebilsin.
Ses Sistemi
Ses benim için oldukça önemli. Ekrandan sonra en önemli şey.- Güçlü dahili hoparlörler. ( ekstra hoparlör koyma alanım kısıtlı )
- Dolby Atmos desteği. Veya benzer daha iyisi.
- Mümkünse dahili subwoofer veya başarılı bass performansı.
- Diyaloglar net olsun ve harici ses sistemi olmadan da tatmin edici bir deneyim sunsun.
- Oyunlardada başarılı olsun
- Ai ile ayarlanabilen sesli tvler görmüştüm o tarz bir şey olsa cok tadında olur
Yapay Zekâ Özellikleri
- AI Picture.
- AI Sound.
- AI Upscaling.
- AI Motion.
- AI Scene Detection.
- Kullanışlı ve gerçekten işe yarayan AI özellikleri. olsun hepsi olmasına gerek yok ama ne kadar çok o kadar iyi.
İşletim Sistemi
- Akıcı ve stabil çalışması.
- Uzun yıllar güncelleme desteği alması.(önemli)
- Uygulama desteğinin güçlü olması.
- Menü geçişlerinin hızlı olması.
Bağlantılar
- Ethernet (LAN) girişi mutlaka olsun.
- Wi-Fi bağlantısı güçlü ve stabil olsun (tercihen Wi-Fi 6/6E).
- Bluetooth.
- Yeterli sayıda HDMI ve USB girişi.
Beklentim
Kısacası her konuda dengeli ve üst düzey bir TV arıyorum. Sadece görüntü kalitesi değil; panel teknolojisi, işlemci, HDR performansı, ses sistemi, oyun özellikleri, bağlantılar, işletim sistemi ve yapay zekâ özellikleriyle de uzun yıllar güncelliğini koruyacak bir model olmasını istiyorum.Model önerirken mümkünse neden önerdiğinizi, güçlü ve zayıf yönlerini de belirtirseniz çok sevinirim. Varsa kendi deneyimlerini uzun kullanım ve yaşadığınız deneyimleri yazabilirsiniz. Orta düzey veya üst düzey fark etmez diğer üyeler içinde faydalı olur deneyimleriniz.
Şimdiden teşekkür ederim.
Bütçem 55k 100k arası düşünüyorum.