Icra Haciz Hakkında.

Garantiye alıp bilgisayarı, ekipmanları bir arkadaşına ya da varsa depoya kaldırman en mantıklısı gibi duruyor. Farklı farklı insanlar var çünkü kıl olanı denk gelir alır bilgisayarı falan uğraşmaya değmez. En iyisi saklayın, borcu da ödemeyin. Bir kaç yıla kendileri de bıkıyor satıyorlar borcu daha ucuza ödüyorsunuz.

Garantiye alıp bilgisayarı, ekipmanları bir arkadaşına ya da varsa depoya kaldırman en mantıklısı gibi duruyor. Farklı farklı insanlar var çünkü kıl olanı denk gelir alır bilgisayarı falan uğraşmaya değmez. En iyisi saklayın, borcu da ödemeyin. Bir kaç yıla kendileri de bıkıyor satıyorlar borcu daha ucuza ödüyorsunuz.
"Hocam, çoğu cihazı zaten bazı yerlere yerleştirdim. Öyle dedektif gibi detaylı da araştırmıyorlarmış. Şu an saklamam gereken tek şey dediğiniz gibi masaüstü bilgisayarım; ama işimi de onunla yapıyorum, günlük vaktimi de maalesef onunla geçiriyorum. Bilmiyorum, ne yapacağım

farklı 2 bankaya

valla benimde düşüncem oydu , cünkü faiz ödemenin mantığı yok 3 bankayada toplam 500 bin üstü borcum bulunuyor ve hiç birine yetişemiyorum köşeye para atmak ve ileride pazarlık için . ama korkum aile evimize haciz memurunun gelip bilgisayar vb değerli bi eşya görüp götürme korkusu başka bişey değil (ailemin bilgisi var konuştum kendileriylede)
Eğer sıcak fırsatlar kısmına falan çok giriyorsan, anlık alışverişe falan çok sarıyorsan indirim görebileceğin heryerden uzaklaşman en mantıklısı olur.

Bilgisayar 1 taneyse ve çok yüksek fiyatı yoksa alamazlar.

@flyingatm
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hadi ya öyle kolay mı o işler? Öyle olsa nereye kadar?

O zaman bankaya milyon liralık kredi geçirsin herkes, üzerindeki mal varlıklarını kaldırsınlar bi sigorta girişide gözükmesin paçayı yırtsınlar taksitlerini ödemeden?

Onun bi vaziyeti vardır kesin şu dediğin kabataslak mümkün değil.
e adam ödeyemiyor ne yapsın? faizini ödeyip emeğini çöpe mi atsın. kredi notu zaten öldü. kara listeye girdi bile. varlık yönetim şirketlerinin borcu satın almasını mecburen bekleyecek parası yoksa. yoksa bi ömür öder durur

Hadi ya öyle kolay mı o işler? Öyle olsa nereye kadar?

O zaman bankaya milyon liralık kredi geçirsin herkes, üzerindeki mal varlıklarını kaldırsınlar bi sigorta girişide gözükmesin paçayı yırtsınlar taksitlerini ödemeden?

Onun bi vaziyeti vardır kesin şu dediğin kabataslak mümkün değil.
hocam bu borç elbet bankaya ödenecek ana para veya ana para üstüne birazda faiz bende seninle aynı düşünüyorum, fakat şu an ödemeye çalışma gibi bi düşüncem yok cünkü sadece faize yetiyor.

yapılandırmayı deneyin borcunuzu yoksa süreç dahada can sıkıcı oluyor

@flyingatm

e adam ödeyemiyor ne yapsın? faizini ödeyip emeğini çöpe mi atsın. kredi notu zaten öldü. kara listeye girdi bile. varlık yönetim şirketlerinin borcu satın almasını mecburen bekleyecek parası yoksa. yoksa bi ömür öder durur
Bu yazı konu sahibine değil bazı yorum yazan kişilere olacak. Borç ödeme işte şöyle yap böyle yap diyenler için bir bilgilendirme mesajı bırakıyorum. Borcunu ödemeyen kişinin borcunu bu yorumu okuyan kişi sen ödüyorsun. Dolaylı yoldan borcunu ödemeyen kişilerin borcunu halk ödüyor. Mesela senin aracına birisi vurdu, sen fiyatı şişirdin. Bu halktan çıkıyor. Dolaylı yoldan tüm ülkede vergisini veren vatandaşların kul hakkına girilmiş oluyor. Kartta çok açılmıştır, hata yapmıştır vs. mühim değil. Olur, her insan hata yapar. Bizde yapabiliriz. Ama üstüne şöyle borçtan kaç böyle borçtan kaç muhabbeti yapmayın. O kaçılan borcun parasıda sizden çıkıyor. O borçtan kaçan kişidende inanın hayatta bir yerden inanın çıkıyor. Bazende paranın çaresiz kaldığı alanlardan karşınıza çıkıyor. Konu sahibi zaten borcumu ödemeyeceğim dememiş, sadece süreci öğrenmek istemiş. Laflarım ona değildir tekrardan belirteyim.

Bu yazı konu sahibine değil bazı yorum yazan kişilere olacak. Borç ödeme işte şöyle yap böyle yap diyenler için bir bilgilendirme mesajı bırakıyorum. Borcunu ödemeyen kişinin borcunu bu yorumu okuyan kişi sen ödüyorsun. Dolaylı yoldan borcunu ödemeyen kişilerin borcunu halk ödüyor. Mesela senin aracına birisi vurdu, sen fiyatı şişirdin. Bu halktan çıkıyor. Dolaylı yoldan tüm ülkede vergisini veren vatandaşların kul hakkına girilmiş oluyor. Kartta çok açılmıştır, hata yapmıştır vs. mühim değil. Olur, her insan hata yapar. Bizde yapabiliriz. Ama üstüne şöyle borçtan kaç böyle borçtan kaç muhabbeti yapmayın. O kaçılan borcun parasıda sizden çıkıyor. O borçtan kaçan kişidende inanın hayatta bir yerden inanın çıkıyor. Bazende paranın çaresiz kaldığı alanlardan karşınıza çıkıyor. Konu sahibi zaten borcumu ödemeyeceğim dememiş, sadece süreci öğrenmek istemiş. Laflarım ona değildir tekrardan belirteyim.
ne demek istediğinizi anladım hocam , kasıtlı olarak yapan insanlarda var ama ben böyle bi işi kasıtlı olarak yapmadım ve kendimi sizin bahsettiğiniz türde insan olarak görmüyorum yorumunuz bana olmasada teşekkürler açıklamanız için

Birkaç aydır işsizim. O işsizlik dönemimde borçlarım bayağı birikti. Birkaç ay boyunca sadece faiz ödüyordum ama sonra bıraktım. Sürekli faiz ödeyerek parayı çöpe atacağıma, bunun yerine kenara altın koyup ileride borcu topluca kapatırım diye düşündüm.
Hocam faizle borç bitmiyor malesef ayrıca bir süre ödemediğinizde borç varlık şirketine devrediliyor ve uygun fiyata kapatıyorsunuz. ama bu sürede herhangi sigortalı bir işte çalışmamalısınız.

ne demek istediğinizi anladım hocam , kasıtlı olarak yapan insanlarda var ama ben böyle bi işi kasıtlı olarak yapmadım ve kendimi sizin bahsettiğiniz türde insan olarak görmüyorum yorumunuz bana olmasada teşekkürler açıklamanız için
Kesinlikle dediğim sana değil zaten yanlış anlarsın belki üstüne alınır kırılırsın diye tekrar üstüne basarak sana olmadığını ekleme yaptım. Zaten o tip insan inanki kendini belli ediyor. Artık bu şeyler ülkede meşrulaşmaya ve normalleştirilmeye başlandı. Türkiyedeki sosyal çürüme üzücü. Yok işte banka kredisi alıp nasıl ödemeden kurtulurum diyenler falan. Bu ülke ne ara buralara geldi inanki anlamak zor. Borç zor iş, psikolojiside zor. Ama inanki dürüst insana her zorlukta bir kolaylık var.

Son düzenleme:
Hocam faizle borç bitmiyor malesef ayrıca bir süre ödemediğinizde borç varlık şirketine devrediliyor ve uygun fiyata kapatıyorsunuz. ama bu sürede herhangi sigortalı bir işte çalışmamalısınız.
öyle yapıyorum hocam

İşsizken borç yaptıysan maaşlı işe gir borcu ancak taksitle veya maaş haczi ile öderim diye konuş 7 farklı dosya varsa hepsi ile konuş 4/1 alma hakları var maaş kesintisi olarak. Emeğinle geri toparla çok büyük para değil yılbaşı asgari yine zamlanır daha da rahatlarsın. Az 6-8 ay dişini sıkacaksın koçum. Aynı dönemleri zamanında yaşadım. Ödeme borç düşer vb. yorumlara takılma hayatsız olman gerekmiyor. Mütevası ve kolay bir işe gir hem kafan dağılsın hem harclıgın çıksın hem de borcunu öde yavru. Selametle

farklı 2 bankaya

valla benimde düşüncem oydu , cünkü faiz ödemenin mantığı yok 3 bankayada toplam 500 bin üstü borcum bulunuyor ve hiç birine yetişemiyorum köşeye para atmak ve ileride pazarlık için . ama korkum aile evimize haciz memurunun gelip bilgisayar vb değerli bi eşya görüp götürme korkusu başka bişey değil (ailemin bilgisi var konuştum kendileriylede)
Ayrıca eskiden di o eve gelip haczetme işi evet yine gelirler gelmeden önce ihbarname yollarlar ama senin üzerine ikinci bir eşya yoksa götürebilecekleri bişey yok. Bu değerlidir bunu alalım devri eskide kaldı ve filmlerde kaldı. Kendi şahsına ait mal varlığın olmalı onu haczedebilirler veya şahsi eşyalarından (elektronik telefon vb) bir ikincisi olması gerekiyor. Tek eşyanı alma hakları yok. Dipnot geçelim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,657
Üyeler
199,203
Son üye
PeAx

Geri