Yardım Steam Pubg Mikro Takılma Sorunu İçin Yardım ve Tavsiyeler

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum hangi ayarı yaparsam yapayım düzelmedi oyun sürekli mikro takılma yapıyor bazen çok akıcı fps sabitken bazen yine aynı sabit fps ile takılma yapıyor oyun ayarları düşükken ortayken yüksek farketmiyor asla akıcı oynayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim kullandığım grafik ayarları ve anlık değerleri ekledim. Sistem özellikleri
İşlemci:İ514400F
Anakart:Gigabyte DS3h ddr4
Ekran Kartı: RX9060 XT 16 Gb
RAM:GSKILL 3600 MHZ 4X8
SSD: WD GRENN SN3000

Ekler

• IMG_5315.webp
    IMG_5315.webp
    102.7 KB · Hit: 12
  • IMG_5314.webp
    IMG_5314.webp
    133.8 KB · Hit: 11
Paket lost yiyor olabilirmisin? Yada anakartın işlemciye yetersiz geliyorsa bellirli kullanımdan sonra mosfetler ısınıyordur ve güç kesiyordur?Birde 4 kanal değilde 2 kanal oynamayı denermisin?

Paket lost yiyor olabilirmisin? Yada anakartın işlemciye yetersiz geliyorsa bellirli kullanımdan sonra mosfetler ısınıyordur ve güç kesiyordur?Birde 4 kanal değilde 2 kanal oynamayı denermisin?
daha önce iki kanal oynuyorum anakartım daha kötüydü yine aynı şekilde sorun devam ediyordu

Ozaman bios üzerinden ramlerin frekanslarını 3000mhz düşürüp girmeyi denesene
şuan denedim biraz daha iyi ama çözülmedi takıldığı zaman cpu kullanımı %80 %90 lara çıkıyor cpu kullanımı %40 ile %60 arası çok stabil akıcı başka hiç bir oyunda olmuyor bu sadece pubgde yaşıyorum

Arkadaşlar merhaba uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum hangi ayarı yaparsam yapayım düzelmedi oyun sürekli mikro takılma yapıyor bazen çok akıcı fps sabitken bazen yine aynı sabit fps ile takılma yapıyor oyun ayarları düşükken ortayken yüksek farketmiyor asla akıcı oynayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim kullandığım grafik ayarları ve anlık değerleri ekledim. Sistem özellikleri
İşlemci:İ514400F
Anakart:Gigabyte DS3h ddr4
Ekran Kartı: RX9060 XT 16 Gb
RAM:GSKILL 3600 MHZ 4X8
SSD: WD GRENN SN3000
bende x3d işlemciye geçince pubg deki droplar tamamen geçti. 2k da oynuyorum mouse 2000mhz.

PlayerUnknown's Battlegrounds_2026.07.09-14.09.webp
PlayerUnknown's Battlegrounds_2026.07.09-14.10.webp
PlayerUnknown's Battlegrounds_2026.07.09-14.10_1.webp

Oyunu directx 11 ile çalıştırıp öyle dener misin?

Directx 11 = eski ve en stabil usül bütün yükü gpuya vermede iyisi
Dx11 gelişmiş = işlemciyide oyun performansına katmaya çalışan gpu-cpudan aynı anda faydalanmaya çalışan sistem gücüne bağlı algoritma . Bazı sistemlerde verimli değil
Dx12 = senelerdir betada tavsiye etmiyorum. Pubgnin dx12 ye dair yaptığı hiçbir gelişme yok yıllardır. Kullanmayın

4x3600 MHz işlemciler için zorlayıcı bir görev

4x3600 MHz işlemciler için zorlayıcı bir görev
daha önce iki kanal ram kullanırkende aynı sorunu yaşıyordum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Oyunu directx 11 ile çalıştırıp öyle dener misin?

Directx 11 = eski ve en stabil usül bütün yükü gpuya vermede iyisi
Dx11 gelişmiş = işlemciyide oyun performansına katmaya çalışan gpu-cpudan aynı anda faydalanmaya çalışan sistem gücüne bağlı algoritma . Bazı sistemlerde verimli değil
Dx12 = senelerdir betada tavsiye etmiyorum. Pubgnin dx12 ye dair yaptığı hiçbir gelişme yok yıllardır. Kullanmayın
hepsini denedim fakat dirextx 11 gelişmiş daha stabil çalışıyor anlam veremedim sadece bu oyunda bu kadsr sorun yapmasını

Geri