Çözüldü✓ Intel I9 14900kf ve Radeon RX 9060xt Anakart Seçimi

xfci

80+
Reaksiyon skoru
1
intel i9 14900KF ve RX 9060XT 16GB aldım. Şimdi f/p bunları da tam performanslı çalıştırabilecek bir anakart bakıyorum. B serisi alacaktım ancak bu donanımı tam performanslı çalıştırır mı hakim değilim. anlayan birisi tavsiye verirse iyi olur, teşekkürler.

intel i9 14900KF ve RX 9060XT 16GB aldım. Şimdi f/p bunları da tam performanslı çalıştırabilecek bir anakart bakıyorum. B serisi alacaktım ancak bu donanımı tam performanslı çalıştırır mı hakim değilim. anlayan birisi tavsiye verirse iyi olur, teşekkürler.
14900kf 9060xt sistemde şöyle durur

1783594196945.webp

niye böyle aldın

K/F ibaresi bulunan bir işlemci için B serisine beş kuruş para verilmemeli. İntel RAM'e bile sadece XMP'yi açtırtıyor. OC namına hiçbir şey yapamıyorsunuz. Canım İntel'im benim :giggle: Mükemmel politikaları var. Z serisi dışına çıkmayın. En az 12 faz olmalı ve soğutucuları büyük olmalı.

z serisini geçen vatan bedavaya satmıştı asus prime. indirim beklemeni şiddetle tavsiye ediyorum

İster 1 TL’ye al ister 1000000 TL’ye ama mutlaka mosfet, faz sayısı, malzeme kalitesi ve soğutma blokları sağlam bir anakart al. O işlemci anakart katili ve intihara meyilli. Sağlam bir sıvı soğutma kullan Arctic Liquid Freezer III pro falan yeterli olur diye umuyorum. Bir de elbette bütçe konusu ama ekran kartı işlemcinin yanında at bir şeyindeki kelebek gibi kalmış.

Gene de hayırlı olsun, güzel günlerde kullan inşallah

İster 1 TL’ye al ister 1000000 TL’ye ama mutlaka mosfet, faz sayısı, malzeme kalitesi ve soğutma blokları sağlam bir anakart al. O işlemci anakart katili ve intihara meyilli. Sağlam bir sıvı soğutma kullan Arctic Liquid Freezer III pro falan yeterli olur diye umuyorum. Bir de elbette bütçe konusu ama ekran kartı işlemcinin yanında at bir şeyindeki kelebek gibi kalmış.

Gene de hayırlı olsun, güzel günlerde kullan inşallah
Bende artşc liquid 3 420mm var i7 yi zorlansada zapt ediyor renderde :D

Bende artşc liquid 3 420mm var i7 yi zorlansada zapt ediyor renderde :D
Nasıl bir işlemci nesli yaptılarsa soğutabilecek teknoloji daha hala keşfedilemedi tam olarak. Arctic 420 bile zorlanıyor hem de i7’de

Bunu alabilirsin 14 fazlı iyi bir VRM yapısı var i9 ile yine biraz zorlanabilir ama Z790 için 30K gibi saçma paralar istiyorlar ona da o para verilmez.

Ekler

• 360watt.webp
    360watt.webp
    211.8 KB · Hit: 8
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,225,439
Üyeler
198,971
Son üye