❌İndirim Bitti! Asus Rog Strıx 1200p Plat Psu 10550.71tl

15 gün önce aldık 13e anasını satayım.

Bu nasıl ses ya. 5080 sistem için bundan almıştım. İade etsem mi diye düşündürdü.
Sese karşı aşırı takıntı yoksa kullanılabilir
Sistem neydi hocam enermax ı gülmeten. Ekran kartı anakart problem oldumu peki
7800x3d, 5070ti sistemde gitti hocam, parçalarda bir sıkıntı olmadı, dfx bu modele göre baya sessizdi açıkçası, onun da dust free olayı yüzünden yük anında fanı ters yönde dönmesi ses yapıyordu, baya da memnundum o modelde geçen sene Nisan'da aldım, Mayıs ayında elimde kaldı model, gaming gen yardımcı oldu biraz uğraştırdılar ama süreç olumlu ilerledi

Teşekkürler, aldım bir dal. 9 taksit nerde bulacağız. Bendeki ROG-STRIX-1000G-AURA yı oğluma veririm, bunu kendi sistemime takarım. Oğlumdaki Fsp Hydro Gt Pro 850 Gold'u da ya satarım ya da atıl 5700x sisteme takarım.

Güzel fırsata benziyor. Elimde 750W FPS Vita BD var. 7800x3D 9070XT sistem için geçmeye değer mi veya gerek var mı?

B tier psu'ya niye bu kadar yükseldik anlamadım.

Güzel fırsata benziyor. Elimde 750W FPS Vita BD var. 7800x3D 9070XT sistem için geçmeye değer mi veya gerek var mı?
İmkanın varsa direkt al derim. 9070 XT ler için ideali genelde 850W diyorlar. Bizim sistemlerde de 9900X+9070 XT Nitro+ ve 7800X3d + 9070 XT Pure var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

B tier psu'ya niye bu kadar yükseldik anlamadım.
Asus için söylediysen, baktığın liste güncel değil. Ya da Grok a sordun.

Son düzenleme:
İmkanın varsa direkt al derim. 9070 XT ler için ideali genelde 850W diyorlar. Bizim sistemlerde de 9900X+9070 XT Nitro+ ve 7800X3d + 9070 XT Pure var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Asus için söylediysen, baktığın liste güncel değil. Ya da Grok a sordun.
Asus için söyledim Spl's tier list de B diyor. 1000w modelleri için A diyor.

Üç yapay zekaya da sordum. Grok B dedi. Sonra diğer ikisine Grok'un cevabını yazdım,
Gemini,
Neden "Tier B" Olarak Yorumlanıyor?

Cultists Network gibi platformlar listelerini çok yavaş günceller ve her yeni modeli anında test etmezler. Grok'un referans aldığı "Tier B" ve "Speculative (Tahmini)" durumu, aslında ASUS'un önceki nesil 80+ Gold sertifikalı standart ROG Strix modellerinin geçmişine dayanıyor. Yapay zeka, yeni 1200W Platinum (ATX 3.1) modelinin uzun vadeli topluluk testleri tam oturmadığı için, onu eski serinin referanslarıyla "B+" veya "Aura serisi ile benzer" kategorisinde değerlendirerek temkinli bir cevap vermiş.

Oysaki geçmeyi planladığınız 90YE00W0-B0NA00 kodlu model, eski Strix serisinden tamamen farklı, Great Wall üretimi çok daha üst düzey yeni bir platform (GaN MOSFET) kullanıyor. Bu platform, endüstrideki birçok "Tier A" güç kaynağının (örneğin bazı üst seviye Corsair modellerinin) altyapısı ile doğrudan aynı kalite standartlarındadır.

Chatgpt,

Kısa özet 👇

• ROG Strix 1200P B tier değil
  • Gerçek konumu: A tier (üst seviye PSU)
  • B/B+ diyenler:
    • eski modellere bakıyor
    • ya da liste güncel değil
👉 Seasonic Prime gibi S tier değil, ama ona çok yakın

Sonuç:

✔ Kaliteli, güvenilir PSU
✔ Senin sistem için fazlasıyla yeterli
✔ 10.5K fiyata → direkt alınır

Üç yapay zekaya da sordum. Grok B dedi. Sonra diğer ikisine Grok'un cevabını yazdım,
Gemini,
Neden "Tier B" Olarak Yorumlanıyor?

Cultists Network gibi platformlar listelerini çok yavaş günceller ve her yeni modeli anında test etmezler. Grok'un referans aldığı "Tier B" ve "Speculative (Tahmini)" durumu, aslında ASUS'un önceki nesil 80+ Gold sertifikalı standart ROG Strix modellerinin geçmişine dayanıyor. Yapay zeka, yeni 1200W Platinum (ATX 3.1) modelinin uzun vadeli topluluk testleri tam oturmadığı için, onu eski serinin referanslarıyla "B+" veya "Aura serisi ile benzer" kategorisinde değerlendirerek temkinli bir cevap vermiş.

Oysaki geçmeyi planladığınız 90YE00W0-B0NA00 kodlu model, eski Strix serisinden tamamen farklı, Great Wall üretimi çok daha üst düzey yeni bir platform (GaN MOSFET) kullanıyor. Bu platform, endüstrideki birçok "Tier A" güç kaynağının (örneğin bazı üst seviye Corsair modellerinin) altyapısı ile doğrudan aynı kalite standartlarındadır.

Chatgpt,

Kısa özet 👇

• ROG Strix 1200P B tier değil
  • Gerçek konumu: A tier (üst seviye PSU)
  • B/B+ diyenler:
    • eski modellere bakıyor
    • ya da liste güncel değil
👉 Seasonic Prime gibi S tier değil, ama ona çok yakın

Sonuç:

✔ Kaliteli, güvenilir PSU
✔ Senin sistem için fazlasıyla yeterli
✔ 10.5K fiyata → direkt alınır
AI yine bir yerlerinden sallamış. Tek doğru olduğu kısım gerçekten dehşet derecede yavaş düzeltiyorlar hataları veya eksik bilgileri. Bunun dışında SPL's zaten açıklama kısmına neden B+ verdiklerini yazmış.

1783806288776.webp

Dedikleri gibi Aris'in testlerinde transient response/ATX 3.1 konusunda düşük performanslı. 5VSB hattının OCP'si yükseğe ayarlı, öbür hatlarda sıcak testlerde düşeceklerine daha da yükseliyor. PWR_OK'de yanlış ayarlı. Tabii revizyondan revizyona bunlar değiştirilir. Şimdi bu sorunların çoğu kalmamış olabilir. Başka, bu şekilde detaylıca test eden ve yeni bir inceleme bulmak lazım.

Aris'in testi.

• Beğen
Reaksiyonlar: zamn
Bir yerlerinden sallamış. Tek doğru olduğu kısım gerçekten dehşet derecede yavaş düzeltiyorlar hataları veya eksik bilgileri. Bunun dışında SPL's zaten açıklama kısmına neden B+ verdiklerini yazmış.

Alıntıyı görüntüle

Dedikleri gibi Aris'in testlerinde transient response konusunda düşük performanslı. 5VSB hattının OCP'si yükseğe ayarlı, öbür hatlarda sıcak testlerde düşeceklerine daha da yükseliyor. PWR_OK'de yanlış ayarlı. Tabii revizyondan revizyona bunlar değiştirilir. Şimdi bu sorunların çoğu kalmamış olabilir. Başka test eden yer bulmak lazım.

Aris'in testi.
Yusuf hocam bu forumda da olduğunuzu ve online olduğunuzu bilsem almadan etiketler size sorardım :D .Zaten Aura'yı sizin tavsiyenizle almıştım. Şimdi bu aldığım psu 10k ya değer mi, ne yapayım? Sistemimde 4x m.2 + 1 ssd ve 3 adet hdd var. Akımın kaliteli olmasını istiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,278
Üyeler
199,130
Son üye
Lrst

Geri