Bu HDR İçin Min 400 500 Nit Parlaklık Olayi Nedir?

@Tayfunns hocam bende g65b var tüm resident evil oyunlarında hdr açarak oynadım ama diğer oyunların çoğunda hdr yok olarak görünüyor sebebi nedir bunun

1)Hocam tesadüftür ki bizde onun oled Evo'su var ve evet mükemmel ötesi teşhir almıştık gayet temizdi 100k'ya 77" almıştık sizin aldığınız fiyat çok iyi olmuş 36k'ya 27" almak yerine 55" 41k'ya almak çok mantıklı hocamın yerinde olsam 41k gibi bir fiyata ikinci el veya sıfır C5 gibi TV alırdım
Arasıra vatan indirim yapıyor ona bakabilir 130k'lık TV'yi 110k'ya vermişti

2)Hocam @hekimoğlu adayı nın abisi vatan, Mediamarkt, teknosa'dan istiyormuş biraz garanticiymiş ona göre örnek verin
Düzeltme:sizin dediğiniz vatan'da 10,5kya satılıyormuş

3)Bu nasıldır bir fikriniz var mı

Ben de bulunan 48'' versiyon 55'' keşke o fiyata düşse ama yanlış hatırlamıyorsam 65-70k falandı 55'' model. O kadar çıkacak bütçem yoktu ve 48'' bana uygun bir boyutu açıkçası monitör almak yerine daha iyi HDR deneyimi ve daha fazla özellik olan tizen, hoparlör, wifi, Bluetooth vs TV aldım.

Şu an teşhir 45kya satılıyor

Paylaştığınız modelin kontrast oranı düşük çıkıyor testte ayrıca aşırı glow var bu modelde.

Amazon zaten garanti benim paylaştığım Asus amazonda satılıyor. Dünyanın en değerli şirketlerinde ilk 10 da adamlar. Vatandan daha güvenilir iadede sıkıntı çıkarmaz müşteri hizmetleri mükemmeldir.

Eğer alabiliyorsa oled alsın alamıyorsa mini led alsın. U27g4xm kötü değil ben fiyat farkının değdiğini düşündüğüm için oled öneriyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Tayfunns hocam bende g65b var tüm resident evil oyunlarında hdr açarak oynadım ama diğer oyunların çoğunda hdr yok olarak görünüyor sebebi nedir bunun
Hem Windows
Hem oyun içi hdr
Hem de osd menüsünde hdr açık olmalı

Gerekirse OSD menüsünü sıfırla tabii yaptığın ayarları unutma

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Ben de bulunan 48'' versiyon 55'' keşke o fiyata düşse ama yanlış hatırlamıyorsam 65-70k falandı 55'' model. O kadar çıkacak bütçem yoktu ve 48'' bana uygun bir boyutu açıkçası monitör almak yerine daha iyi HDR deneyimi ve daha fazla özellik olan tizen, hoparlör, wifi, Bluetooth vs TV aldım.

Paylaştığınız modelin kontrast oranı düşük çıkıyor testte ayrıca aşırı glow var bu modelde.

Amazon zaten garanti benim paylaştığım Asus amazonda satılıyor. Dünyanın en değerli şirketlerinde ilk 10 da adamlar. Vatandan daha güvenilir iadede sıkıntı çıkarmaz müşteri hizmetleri mükemmeldir.

Eğer alabiliyorsa oled alsın alamıyorsa mini led alsın. U27g4xm kötü değil ben fiyat farkının değdiğini düşündüğüm için oled öneriyorum.

Hem Windows
Hem oyun içi hdr

osd menüsü dediğin kumandayla renk ayarı falan yaptığımız yer mi

Hem Windows
Hem oyun içi hdr

Ben 27 inç alacağıma o televizyonu alırım çok daha iyi
Hem de oled Evo !?
Bu fiyata bulunmaz nimet
Teşhir diye kötü olcak değil ya

Hocam Windows hdr açınca bazen kafayı yiyor diye biliyorum Windows hdr açmak için linux kadar uygun değil
Dual boot yaparaktan linux'ta oynamayı deneyebilirsiniz

55k'ya gelince araya bir monitör giriyor

1)Hocam tesadüftür ki bizde onun oled Evo'su var ve evet mükemmel ötesi teşhir almıştık gayet temizdi 100k'ya 77" almıştık sizin aldığınız fiyat çok iyi olmuş 36k'ya 27" almak yerine 55" 41k'ya almak çok mantıklı hocamın yerinde olsam 41k gibi bir fiyata ikinci el veya sıfır C5 gibi TV alırdım
Arasıra vatan indirim yapıyor ona bakabilir 130k'lık TV'yi 110k'ya vermişti

2)Hocam @hekimoğlu adayı nın abisi vatan, Mediamarkt, teknosa'dan istiyormuş biraz garanticiymiş ona göre örnek verin
Düzeltme:sizin dediğiniz vatan'da 10,5kya satılıyormuş

3)Bu nasıldır bir fikriniz var mı
https://www.teknosa.com/aoc-q27g42z...dr10-qhd-fast-ips-oyuncu-monitoru-p-788402268 bu arada ben bunu almaya karar verdim fast ıps olmasindan dolayı ve yapay zekalara yazdim bunlarda sikayet falan cok mu diye o da wiewsonicte daha fazla sikayet var dedi aoc un panelini dunyadaki en iyi 3 panel sirketinden birisi yapmis dedi aocun panelini asus tuf modellerinde kullaniliyor aoc u al dediydi

Bu hem mat hem de c6 kadar parlak değil. C6 görüntü olarak daha iyi ve büyük
14244.webp
14245.webp

Bu hem mat hem de c6 kadar parlak değil. C6 görüntü olarak daha iyi ve büyükAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
üstad sana yazdığım son mesaja alınır alınmaz değer değmez bir şey yazar mısın. seni forum da bildiğim için fikrini son kez merak ediyorum.

tayfun hoca okurken saçı sakalı ağardı
hocam siz de konunun ilk sayfasında tayfun hocayla konuşmalarıma bakarak bir kaç fikir verir misiniz kafamda ki soru işaretleri hakkında?

1152 karartma bölgesi ile siyahlar ekrana gelince ledleri kapatıyormuş yapay zekadan kastım buydu yoksa çok bir şey beklemiyorum dediğiniz gibi. önemli ise ekran kartım 4080 super. şu an ki monitörüm Lg panel xiaomi Boe. 2. nesil(2026) olduğu için kalibrasyonu iyi yapmışlardır hatalarını giderip gelişmeler eklemişlerdir diye düşünüyorum. fiyatı da yurt dışından alacağım için cazip ve avantajlı geliyor. aklımda ki tek sorun geçmeye değer mi şu an ki monitörümden? kullandığım ilk sistemim de ki monitör msi çünkü başka bir tecrübem yok şu ana kadar.
Yapay zeka diyince ben başka bir şey düşündüm yapay zeka adı altında yeni monitörler de duyuruldu aklım oraya gitmiş. Xiaomi 2026 versiyonu alabilirsin geçmeye değer eğer oled alamıyorsan mini led alabilirsin. Ama oled alabiliyorsan benim tavsiyem oled olur. Güncel modellerde bir sürü Oled yanma önleyici özellik var. Piksel kaydırma, piksel yenileme, logo karartma, parlaklık limitleyici, yakınlık sensörü vs derken en az 6 tane bazılarında 8 tane falan koruyucu özellik oluyor. Asus, MSI ve gigabyte gibi markalar grafen film ve heatsink kullanıyor soğutma olarak. Dell aktif fan kullanıyor. Samsung sıvı soğutma kullanıyor. Ayrıca donanım bazlı geliştirmeler oluyor her yıl tanıtılan yeni panellerde panelin üreticisinin dediğine göre 2 kat dayanıklılık artıyor.

Gen 2
14247.webp

Gen 3
14249.webp

Bu da gen 4 ile gelen dayanıklılık geliştirmesi
14251.webp

Ben oled yanma testlerine ve uzun kullanıcı testlerine baktım biraz takip de ettim güncel oledler 15k saat banko dayanır. Kullanıma bağlı 20k saate kadar rahatlıkla çıkabilir. Tabii oyun ve genel kullanım amaçlı söylüyorum iş için değil.

OLED kısa-orta vadede eğer sorunlu bir ünite değilse veya sen bilerek zorlamadıysan korumaları aktif ettiysen kolay kolay yanmaz. Kendin alabileceğin önlemlerde var görev çubuğunu gizlemek, masaüstü arka planı siyah yapmak, karanlık mod kullanmak gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,703
Üyeler
199,207
Son üye
Senorproleter

Geri