hekimoğlu adayı
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 720
- Konu Sahibi Konu Sahibi
benim şimdi bi monitöre 25 30 verecek param yok 10k bütçem var 2k min 200hz li biseler bakıyorum o aoc var iste . gelecek yaz 4k bir oled veya miniled hangisi daha iyi daha fp ise onu alıcamYapay zeka diyince ben başka bir şey düşündüm yapay zeka adı altında yeni monitörler de duyuruldu aklım oraya gitmiş. Xiaomi 2026 versiyonu alabilirsin geçmeye değer eğer oled alamıyorsan mini led alabilirsin. Ama oled alabiliyorsan benim tavsiyem oled olur. Güncel modellerde bir sürü Oled yanma önleyici özellik var. Piksel kaydırma, piksel yenileme, logo karartma, parlaklık limitleyici, yakınlık sensörü vs derken en az 6 tane bazılarında 8 tane falan koruyucu özellik oluyor. Asus, MSI ve gigabyte gibi markalar grafen film ve heatsink kullanıyor soğutma olarak. Dell aktif fan kullanıyor. Samsung sıvı soğutma kullanıyor. Ayrıca donanım bazlı geliştirmeler oluyor her yıl tanıtılan yeni panellerde panelin üreticisinin dediğine göre 2 kat dayanıklılık artıyor.
Gen 2
Alıntıyı görüntüle
Gen 3
Alıntıyı görüntüle
Bu da gen 4 ile gelen dayanıklılık geliştirmesi
Alıntıyı görüntüle
Ben oled yanma testlerine ve uzun kullanıcı testlerine baktım biraz takip de ettim güncel oledler 15k saat banko dayanır. Kullanıma bağlı 20k saate kadar rahatlıkla çıkabilir. Tabii oyun ve genel kullanım amaçlı söylüyorum iş için değil.
OLED kısa-orta vadede eğer sorunlu bir ünite değilse veya sen bilerek zorlamadıysan korumaları aktif ettiysen kolay kolay yanmaz. Kendin alabileceğin önlemlerde var görev çubuğunu gizlemek, masaüstü arka planı siyah yapmak, karanlık mod kullanmak gibi