Bu HDR İçin Min 400 500 Nit Parlaklık Olayi Nedir?

Yapay zeka diyince ben başka bir şey düşündüm yapay zeka adı altında yeni monitörler de duyuruldu aklım oraya gitmiş. Xiaomi 2026 versiyonu alabilirsin geçmeye değer eğer oled alamıyorsan mini led alabilirsin. Ama oled alabiliyorsan benim tavsiyem oled olur. Güncel modellerde bir sürü Oled yanma önleyici özellik var. Piksel kaydırma, piksel yenileme, logo karartma, parlaklık limitleyici, yakınlık sensörü vs derken en az 6 tane bazılarında 8 tane falan koruyucu özellik oluyor. Asus, MSI ve gigabyte gibi markalar grafen film ve heatsink kullanıyor soğutma olarak. Dell aktif fan kullanıyor. Samsung sıvı soğutma kullanıyor. Ayrıca donanım bazlı geliştirmeler oluyor her yıl tanıtılan yeni panellerde panelin üreticisinin dediğine göre 2 kat dayanıklılık artıyor.

Gen 2
Alıntıyı görüntüle

Gen 3
Alıntıyı görüntüle

Bu da gen 4 ile gelen dayanıklılık geliştirmesi
Alıntıyı görüntüle

Ben oled yanma testlerine ve uzun kullanıcı testlerine baktım biraz takip de ettim güncel oledler 15k saat banko dayanır. Kullanıma bağlı 20k saate kadar rahatlıkla çıkabilir. Tabii oyun ve genel kullanım amaçlı söylüyorum iş için değil.

OLED kısa-orta vadede eğer sorunlu bir ünite değilse veya sen bilerek zorlamadıysan korumaları aktif ettiysen kolay kolay yanmaz. Kendin alabileceğin önlemlerde var görev çubuğunu gizlemek, masaüstü arka planı siyah yapmak, karanlık mod kullanmak gibi
benim şimdi bi monitöre 25 30 verecek param yok 10k bütçem var 2k min 200hz li biseler bakıyorum o aoc var iste . gelecek yaz 4k bir oled veya miniled hangisi daha iyi daha fp ise onu alıcam

Yapay zeka diyince ben başka bir şey düşündüm yapay zeka adı altında yeni monitörler de duyuruldu aklım oraya gitmiş. Xiaomi 2026 versiyonu alabilirsin geçmeye değer eğer oled alamıyorsan mini led alabilirsin. Ama oled alabiliyorsan benim tavsiyem oled olur. Güncel modellerde bir sürü Oled yanma önleyici özellik var. Piksel kaydırma, piksel yenileme, logo karartma, parlaklık limitleyici, yakınlık sensörü vs derken en az 6 tane bazılarında 8 tane falan koruyucu özellik oluyor. Asus, MSI ve gigabyte gibi markalar grafen film ve heatsink kullanıyor soğutma olarak. Dell aktif fan kullanıyor. Samsung sıvı soğutma kullanıyor. Ayrıca donanım bazlı geliştirmeler oluyor her yıl tanıtılan yeni panellerde panelin üreticisinin dediğine göre 2 kat dayanıklılık artıyor.

Gen 2
Alıntıyı görüntüle

Gen 3
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ben oled yanma testlerine ve uzun kullanıcı testlerine baktım biraz takip de ettim güncel oledler 15k saat banko dayanır. Kullanıma bağlı 20k saate kadar rahatlıkla çıkabilir.

OLED kısa-orta vadede eğer sorunlu bir ünite değilse veya sen bilerek zorlamadıysan korumaları aktif ettiysen kolay kolay yanmaz. Kendin alabileceğin önlemlerde var görev çubuğunu gizlemek, masaüstü arka planı siyah yapmak, karanlık mod kullanmak gibi
hocam sen şu anki monitöründen geçmeye değer dedin bana yeterli oldu. miniled farklı bir teknoloji şu an ki monitörüme göre o yüzden denemek satın almak ben de istiyorum. oled konusuna gelince çok takıntılı biriyim %0,1 risk bile beni düşündürür. miniled de bu bildiğim kadarı ile %0 risk?

hocam sen şu anki monitöründen geçmeye değer dedin bana yeterli oldu. miniled farklı bir teknoloji şu an ki monitörüme göre o yüzden denemek satın almak ben de istiyorum. oled konusuna gelince çok takıntılı biriyim %0,1 risk bile beni düşündürür. miniled de bu bildiğim kadarı ile %0 risk?
LCD monitörlerde yanabilir ama çok düşük bir ihtimal. Genelde lcd monitörler uzun vadede bozulur %0 risk olmaz. Eski 60-75hz monitörler 10 yıl dayanıyor bir şekilde ama son 6 yılda çıkan monitörler pek öyle değil. Monitörüm bozuldu şikayetlerine bakarsanız çoğu oyuncu monitörü diye geçen en az 144hz monitörlerdir. Sallıyorum cof (chip on film) bozulur, anakartı bozulur, güç kartı bozulur, paneli bozulur vs

Oledlerin bozulma ihtimali düşük genelde bir ömürleri olur örnek veriyorum 20k saat doldurduğun zaman yanık belirtileri rahatsız etmeye başlar. Bir anda yanık olup ekran çöp olmaz. Ufak ufak başlar önce ekranda izler olur oyunda fark etmezsin testlerde belli olur. Bu da genellikle 8-10k saati doldurduğun zamanlar oluyor. Ondan sonra yavaş yavaş artmaya başlar ve bir yerden sonra örnek veriyorum sağ üstteki bir logoda oynadığın herhangi bir oyunun yanık izi kalır. Ama bu oynamaya engel değildir. Kullanılmayacak hale gelene kadar kullanırsın. Nadiren ekran yanmadan direkt bozulabilir oled monitörlerde de.

Gen 2
Alıntıyı görüntüle

Gen 3
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ben oled yanma testlerine ve uzun kullanıcı testlerine baktım biraz takip de ettim güncel oledler 15k saat banko dayanır. Kullanıma bağlı 20k saate kadar rahatlıkla çıkabilir. Tabii oyun ve genel kullanım amaçlı söylüyorum iş için değil.

Evet hocam ekranda sürekli aynı yerde duran nesneler ekranda iz bırakabiliyor

Teşhir bir model alacaksanız bunun olma ihtimali artıyor
Bizim TV teşhir ve bu sorunu yaşıyorum ama genelde ekran full kırmızı iken belli oluyor (çok da umrumda olmasa da) (ortada LG logosu çıkıyor)

Evet hocam ekranda sürekli aynı yerde duran nesneler ekranda iz bırakabiliyor

Teşhir bir model alacaksanız bunun olma ihtimali artıyor
Bizim TV teşhir ve bu sorunu yaşıyorum ama genelde ekran full kırmızı iken belli oluyor (çok da umrumda olmasa da) (ortada LG logosu çıkıyor)
Teşhire bulaşmak istemedim ben oled bence sıfır alınmalı. Statik nesneler ne kadar süre ekranda sabit kalırsa o kadar riskli. Teşhir ürünlerde aynı demolar saatlerce açık kalıyor.

3 sene sonra rahatsız edecek seviyeye gelirse oledden soğuyabilirsiniz. Sıfır alınmasının artısı eğer anormal bir durum olmazsa 5 sene banko kullanıma bağlı 6-7 sene götürmesi.

Tabii sizdeki ürünün hangi şartlarda çalıştırıldığını bilmiyorum bu bir tahmin daha az veya daha fazla dayanabilir.

Teşhire bulaşmak istemedim ben oled bence sıfır alınmalı. Statik nesneler ne kadar süre ekranda sabit kalırsa o kadar riskli. Teşhir ürünlerde aynı demolar saatlerce açık kalıyor.

3 sene sonra rahatsız edecek seviyeye gelirse oledden soğuyabilirsiniz. Sıfır alınmasının artısı eğer anormal bir durum olmazsa 5 sene banko kullanıma bağlı 6-7 sene götürmesi.

Tabii sizdeki ürünün hangi şartlarda çalıştırıldığını bilmiyorum bu bir tahmin daha az veya daha fazla dayanabilir.
Hocam ekran full kırmızı olduğunda fark ediliyor ortada LG logosu çıkıyor onun dışında hiçbir sıkıntısı yok maşallah
Beni Çok rahatsız etmiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,774
Üyeler
199,221
Son üye
scknnet

Geri