Uyku Düzeni Nasıl Düzeltilir?

Reaksiyon skoru
386
Selamlar. Ben yks öğrencisiyim. Çalıştığım ders saati yaz için olsun. 11i verimli geçirmek olsum. Hepsini yaptım ve yapıyorum. Ancak verimi arttırmak için uyku düzenimi de düzenlemek istiyorum. Her gün 1.30-2.00 bazen de 2.30 da yatıyorum. 10-11 arası kalkıyorum. Değişiyor. Bu 8-9 saatlik uykuyu en azından 12-12.30 arasına çeksem de 12-8 yapsam diyorum ancak başarılı olamıyorum. Bunu gerçekleştirmenin bir çözümü falan var mı? Ne yapabilirim?

Selamlar. Ben yks öğrencisiyim. Çalıştığım ders saati yaz için olsun. 11i verimli geçirmek olsum. Hepsini yaptım ve yapıyorum. Ancak verimi arttırmak için uyku düzenimi de düzenlemek istiyorum. Her gün 1.30-2.00 bazen de 2.30 da yatıyorum. 10-11 arası kalkıyorum. Değişiyor. Bu 8-9 saatlik uykuyu en azından 12-12.30 arasına çeksem de 12-8 yapsam diyorum ancak başarılı olamıyorum. Bunu gerçekleştirmenin bir çözümü falan var mı? Ne yapabilirim?
1 gün hiç uyuma 12 de yat

Çok zamimi olarak yazıyorum. Bu çağda zor.

Sabah erken kalkarak dediğini yapabilirsin. Yarın alarm kur sabah 8 de kalk. Gün icinde hic uyuma, saat 5-6 dan sonra kahve cay vs icme,8-9 dan sonra sekerli yiyecekler yeme.
Buyuk ihtimalle 7-8 gibi uyku çöker sakın uyuma o saatlerde.
12-1 de yat en gec uyumayı bekle.

2-3 gün sabah 8 de kalkarsan erken yatmaya başlarsın

Sabah erken kalkarak dediğini yapabilirsin. Yarın alarm kur sabah 8 de kalk. Gün icinde hic uyuma, saat 5-6 dan sonra kahve cay vs icme,8-9 dan sonra sekerli yiyecekler yeme.
Buyuk ihtimalle 7-8 gibi uyku çöker sakın uyuma o saatlerde.
12-1 de yat en gec uyumayı bekle.

2-3 gün sabah 8 de kalkarsan erken yatmaya başlarsın
Tamam hocam söz uygulicam ve şu uyku düzenini oturtucam. Zaten çay ve kahve çok içmiyorum. Sizin dediğiniz de kafama yattı. Kendimi 12 de yatmaya zorlamaktansa vücudu zorlayıp 12 de yatırmak daha iyi. Çok teşekkürler. 3 gün sonra buraya gelip yazıcam.

ya 1 gün komple uykusuz kalıp sonraki gün 12 de yatacaksın epey zordur ama kesin çözüm bu zor olan ondan sonrası ne olursa olsun 12 de yatacaksın sonraki günlerde gece ara uyanacaksın hemen yatmaya bak yoksa boşa gider. ama ben bunun yerine kademeli düzeltmeyi öneririm. Mesela hergün 3 saat daha geç yatarak. dün 2 de yattın sonraki gün 5 de yatıcan ondan sonraki gün 8 de böyle böyle 12 ye kadar gelecen ama 8 saatten falza uyumayacan. 3-4 günde düzeliyor bu şekilde

ya 1 gün komple uykusuz kalıp sonraki gün 12 de yatacaksın epey zordur ama kesin çözüm bu zor olan ondan sonrası ne olursa olsun 12 de yatacaksın sonraki günlerde gece ara uyanacaksın hemen yatmaya bak yoksa boşa gider. ama ben bunun yerine kademeli düzeltmeyi öneririm. Mesela hergün 3 saat daha geç yatarak. dün 2 de yattın sonraki gün 5 de yatıcan ondan sonraki gün 8 de böyle böyle 12 ye kadar gelecen ama 8 saatten falza uyumayacan. 3-4 günde düzeliyor bu şekilde
Bu nası sistem reis :D ben almayım. Enesinki daha güzel. Ben bunu yapsam gün içinde mal gibi gezerim.

1. Çay kahve gibi içecekleri azalt günde 1-2 bardağı geçme.
2. Ekran süreni azalt (gerek telefon gerek PC)
3. Yatmayı planladığın saatten 2 saat önce telefon ve PC'yi mutlaka kapat
4. Yatarken varsa TV açık kalmasın
5. Karanlık ve sessiz bir ortamda uyumaya dikkat et.

1. Çay kahve gibi içecekleri azalt günde 1-2 bardağı geçme.
2. Ekran süreni azalt (gerek telefon gerek PC)
3. Yatmayı planladığın saatten 2 saat önce telefon ve PC'yi mutlaka kapat
4. Yatarken varsa TV açık kalmasın
5. Karanlık ve sessiz bir ortamda uyumaya dikkat et.
Hocam 1-4-5 zaten tamam. 2yi az buz yapıyorum yapmaya çalışıyorum. bazen artsada. 3 de imkansız maalesef.

Hocam 1-4-5 zaten tamam. 2yi az buz yapıyorum yapmaya çalışıyorum. bazen artsada. 3 de imkansız maalesef.

Kardeşim o imkansız diyorsan uyku düzenin düzelmesi İMKANSIZ! Ben sana olur yolu söylüyorum. Diğer yolu ise uyku ilacı ama o da bağımlılık yapıyor yani hastalık durumlarında alınması gereken bişey. Eğer yatmayı planladığın saatte kadar PC oynamaya devam edersen uyku düzeninde maalesef düzelmez.

Kardeşim o imkansız diyorsan uyku düzenin düzelmesi İMKANSIZ! Ben sana olur yolu söylüyorum. Diğer yolu ise uyku ilacı ama o da bağımlılık yapıyor yani hastalık durumlarında alınması gereken bişey. Eğer yatmayı planladığın saatte kadar PC oynamaya devam edersen uyku düzeninde maalesef düzelmez.
Reis yapcak bişey yok o zaman düzeleceği kadar. Yatmadan 2saat önce bırakırsam yapcak bişey yok. Sıkılırım Tavsiyen için teşekkürler. 5 tanenin 4ünü yapmam hiç yapmamamdan iyidir diye düşünüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,710
Üyeler
199,210
Son üye
taha2501

Geri