130.000 TL'ye Topladığım Bilgisayarı Yorumlar Mısınız?

Mesajın da önermelerde rajintec var 4 tane(SSD,RAM,PSU,Sıvı Soğutucu ilk mesajında) seçenek sunmuşsun ya
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Burada ben de buna istinaden yazmıştım
O fiyat performans olarak sundum kanka Daha ucuz olarak da niteledim ya ekstra o yüzden

Başkan sen niye rakamları kafandan uyduruyorsun? Psu 7 bin değil 6 bin TL, anakart 11 bin tl değil, 10 bin 669 TL. Çok güven vermesen de olumlu-olumsuz yorum yapan herkesin fikirleri benim için önemli. Daha ucuz ve daha iyi bir anakart var ise ona geçmeyi deneyebilirim, bana incehesap'tan 'şu ana kart seninkinden daha iyi' deyip link atabilir misin?

Bunu mu alayım başkan, anakartlar konusunda bilgim 0 kim ne derse onu aldım. Eğer benimkiyle aynıysa 2.700 TL tasarruf edeceğim ve bu baya iyi olur. Yorumların için teşekkür ederim.
Direk düz akakceden fiyatlara baktım psunun Düz fiyatı 7k anakart 11k

1783889696378.webp

1783889709895.webp

Uydurma yok Arkadaşlarda dediğimi biraz zor ikna olsalarda onayladılar dombikpandayla daha önceden ne kadar tartışmamız olsa bile

Psu anakart ve soğutucu upgrade ini hem ucuz hemde elindeki sistemden daha iyi hale bu parçalarla getirirsin
X870 daha kulağa hoş geliyor gigabyte de iyi bir marka evet kullanıcısıyım ama Bu üründe o şeyi söyleyemeyeceğim ekstra olarak 2-3k ödemiş olacaksın sadece

Bide Sana anakart ve psu nun biraz ucuz gelmesinin sebebi Tek siteden tüm sistemi toplandan indirim kuruyordur muhtemelen Aldığın site neyse

Son düzenleme:
Başkan sen niye rakamları kafandan uyduruyorsun? Psu 7 bin değil 6 bin TL, anakart 11 bin tl değil, 10 bin 669 TL. Çok güven vermesen de olumlu-olumsuz yorum yapan herkesin fikirleri benim için önemli. Daha ucuz ve daha iyi bir anakart var ise ona geçmeyi deneyebilirim, bana incehesap'tan 'şu ana kart seninkinden daha iyi' deyip link atabilir misin?

Bunu mu alayım başkan, anakartlar konusunda bilgim 0 kim ne derse onu aldım. Eğer benimkiyle aynıysa 2.700 TL tasarruf edeceğim ve bu baya iyi olur. Yorumların için teşekkür ederim.
Eğer Gigabyte tercih etmek istersende bunu alabilirsin

b850-p ile Farkı yok gigabyte markadır yani

B850-p daha fiyat performans

Tek bir site haricinde yani karma şeklinde ekrankartı ve işlemci mesala incehesap gayet uygun bazı parçalar için yapabiliriz gibisinden
Bir mantığı yok ama benim için tek site olması şart başkan ya. Çok üşengecim, diğer parçalarla falan ne uğraşmak istiyorum, ne de sıkıntı da efor harcamak istiyorum. İncehesapta da sistem sorunlu gelebilir ama direkt kurup her şeyin tekte olmasını seviyorum.

O fiyat performans olarak sundum kanka Daha ucuz olarak da niteledim ya ekstra o yüzden

Direk düz akakceden fiyatlara baktım psunun Düz fiyatı 7k anakart 11k

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Uydurma yok Arkadaşlarda dediğimi biraz zor ikna olsalarda onayladılar dombikpandayla daha önceden ne kadar tartışmamız olsa bile

Psu anakart ve soğutucu upgrade ini hem ucuz hemde elindeki sistemden daha iyi hale bu parçalarla getirirsin
X870 daha kulağa hoş geliyor gigabyte de iyi bir marka evet kullanıcısıyım ama Bu üründe o şeyi söyleyemeyeceğim ekstra olarak 2-3k ödemiş olacaksın sadece

Bide Sana anakart ve psu nun biraz ucuz gelmesinin sebebi Tek siteden tüm sistemi toplandan indirim kuruyordur muhtemelen Aldığın site neyse
Brom banane bunlardan, sen benim aldığım fiyata bak ona göre yorumla. Daha 1. sayfada atmışım fotoğrafları biliyorsun neyi kaça aldığımı... Rakamları farklı söylemen hoş değil. Daha iyi diye atığın PSU da zaten 5750 TL... Ben 6000 TL'ye aldım. Yani çok da önemli değil. Anakarta gelirsek attığın MSI anakart 9 bin TL, arada 1.700 TL fark var. Gemini/Claude her türlü bu aradaki 1700 TL farkı vermeye değer diyor ama bu konuda emin değilim çünkü yapay zeka 10 dakika sonra yanılmışım diyebiliyor. Sanırım tek haklı olduğun konu soğutucu kısmı fakat o da tamamen kişisel tercih. Tüm bu kriterlerinin hepsinin aynı siteden olması zorunluluğunu da unutma. İyi ki seni dinleyip iptal etmemişim.

DÜZENLEME: Özür dilerim, Claude 'MSI daha iyi' diyor. O yanlış söylemimi düzelteyim.

Son düzenleme:
Bir mantığı yok ama benim için tek site olması şart başkan ya. Çok üşengecim, diğer parçalarla falan ne uğraşmak istiyorum, ne de sıkıntı da efor harcamak istiyorum. İncehesapta da sistem sorunlu gelebilir ama direkt kurup her şeyin tekte olmasını seviyorum.

Brom banane bunlardan, sen benim aldığım fiyata bak ona göre yorumla. Daha 1. sayfada atmışım fotoğrafları biliyorsun neyi kaça aldığımı... Rakamları farklı söylemen hoş değil. Daha iyi diye atığın PSU da zaten 5750 TL... Ben 6000 TL'ye aldım. Yani çok da önemli değil. Anakarta gelirsek attığın MSI anakart 9 bin TL, arada 1.700 TL fark var. Gemini/Claude her türlü bu aradaki 1700 TL farkı vermeye değer diyor ama bu konuda emin değilim çünkü yapay zeka 10 dakika sonra yanılmışım diyebiliyor. Sanırım tek haklı olduğun konu soğutucu kısmı fakat o da tamamen kişisel tercih. Tüm bu kriterlerinin hepsinin aynı siteden olması zorunluluğunu da unutma. İyi ki seni dinleyip iptal etmemişim.
Peki Sen kafana göre takıl ben ne kadar doğru yönlendirsemde İkna olmuyorsun

Japon kapasitör yerine alman kapasitör 1000w daha ucuz yerine 850w daha pahalı

12 faz yerine 8 faz

2500tl ye satılan 360mm yerine hava soğutmaya 2800tl

Seçebilirsin sana kalmış

Fiyat Farklı söylememden yana Bakarım ürünlere akakceden neler tercih edebilirsin diye araştırıp söylerim Fiyatlar gayet de doğru Sana ekstra olarak indirim Verilmiş toplu aldığın için oda 3k indirim uygulanmış Yalan bilgi yok sana fotoğrafıyla beraber en ucuz fiyatıyla attım 2 ürününde

Anakart 12k Psu 7k Attığın fotoğrafı Tam anlamıyla incelemedim

Eğer önerdiğim ürünleri alsaydın Hem daha iyi parçalar elde etmiş olurdun hemde 3k deilde daha iyi bir Kaar elde etmiş olurdun

Sana 3k Saçma indirimden çok daha iyi parçalar önerip daha iyi kaar edebileceğin ürünler önerdiğim Bir gerçek

Peki Sen kafana göre takıl ben ne kadar doğru yönlendirsemde İkna olmuyorsun

Japon kapasitör yerine alman kapasitör 1000w daha ucuz yerine 850w daha pahalı

12 faz yerine 8 faz

2500tl ye satılan 360mm yerine hava soğutmaya 2800tl

Seçebilirsin sana kalmış

Fiyat Farklı söylememden yana Bakarım ürünlere akakceden neler tercih edebilirsin diye araştırıp söylerim Fiyatlar gayet de doğru Sana ekstra olarak indirim Verilmiş toplu aldığın için oda 3k indirim uygulanmış Yalan bilgi yok sana fotoğrafıyla beraber en ucuz fiyatıyla attım 2 ürününde

Anakart 12k Psu 7k Attığın fotoğrafı Tam anlamıyla incelemedim

Eğer önerdiğim ürünleri alsaydın Hem daha iyi parçalar elde etmiş olurdun hemde 3k deilde daha iyi bir Kaar elde etmiş olurdun

Sana 3k Saçma indirimden çok daha iyi parçalar önerip daha iyi kaar edebileceğin ürünler önerdiğim Bir gerçek
Faz muhabbetini yeni öğrendim. Benim ana kartım 12 faz değil mi, onu neden 8 yazıyorsun? Bu arada hem Gemini hem Claude senin önerdiğin MSI ana kart, Gigabyte'dan daha iyi diyor. Yani 2100 TL kar edebilirim MSI alırsam. Onu yarın konuşacağım İncehesap ile.

https://www.incehesap.com/msi-pro-b...ocmhz-atx-gaming-oyuncu-anakart-fiyati-77849/ senin önerdiğin bu değil mi?

Faz muhabbetini yeni öğrendim. Benim ana kartım 12 faz değil mi, onu neden 8 yazıyorsun?
8 faz ? Gigabyte x870 Gaming modeli 8 faz

Elinde internet var az bi araştırmaya bakar zaten

Toplam faz 12 Biz Cpu fazdan bahsediyoruz

Attığım msi modeli cpu 12 faz

Gigabyte Cpu 8 faz

Gigabyte modeli işlemcini besler ama daha iyisi varken ve daha ucuzu varken onu almanın ekstra bir avantajı yok ayrıca Msi daha iyi Wifi seçenekleri sunuyor

Msi modelini alırsan ilerde işlemcini geliştirmek istersen Anakart değişmen gerekmeyebilir
9 9950X3D Gibi birşeye geçmeyeceksen

Toplam faz 12 Biz Cpu fazdan bahsediyoruz

Attığım msi modeli cpu 12 faz

Gigabyte Cpu 8 faz

Gigabyte modeli işlemcini besler ama daha iyisi varken ve daha ucuzu varken onu almanın ekstra bir avantajı yok ayrıca Msi daha iyi Wifi seçenekleri sunuyor

Msi modelini alırsan ilerde işlemcini geliştirmek istersen Anakart değişmen gerekmeyebilir
9 9950X3D Gibi birşeye geçmeyeceksen
Anladım tamam bilgiler için teşekkür ederim. O zaman ana kartı altta linkini bıraktığım ana kartla değiştiriyor muyum? Dediğin doğru, hem daha iyisini kullanacağım hem de 2100 TL kar etmiş olacağım. Bu fırsatı değerlendirmek isterim.

Anladım tamam bilgiler için teşekkür ederim. O zaman ana kartı altta linkini bıraktığım ana kartla değiştiriyor muyum? Dediğin doğru, hem daha iyisini kullanacağım hem de 2100 TL kar etmiş olacağım. Bu fırsatı değerlendirmek isterim.

Evet linkteki anakartı tercih et Ztn İncehesaptan satın alım yapacksan sadece

O attığım sıvı soğutma ve Psu incehesapta satılmıyor malesef

Onun dışında bende zaten kusur görmedim

Ama zaten Şöyle söyleyeyim Hava soğutma ile 60-70 dereceler arasında gider gelir sıkıntı çıkarmaz yani

Psu konusundada sadece saçma fiyata sahip olduğunu söyledim psu da iyi onun dışında

Ben tamamen aynı fiyata yada daha düşük fiyata Aynı güçteki yada çok fark yaratmasada daha iyi parçalar önerdim
Benim dediklerim doğru olsada abartı kafaya takılcak bir şey yok yani al geç

Evet linkteki anakartı tercih et Ztn İncehesaptan satın alım yapacksan sadece

O attığım sıvı soğutma ve Psu incehesapta satılmıyor malesef

Onun dışında bende zaten kusur görmedim

Ama zaten Şöyle söyleyeyim Hava soğutma ile 60-70 dereceler arasında gider gelir sıkıntı çıkarmaz yani

Psu konusundada sadece saçma fiyata sahip olduğunu söyledim psu da iyi onun dışında

Ben tamamen aynı fiyata yada daha düşük fiyata Aynı güçteki yada çok fark yaratmasada daha iyi parçalar önerdim
Benim dediklerim doğru olsada abartı kafaya takılcak bir şey yok yani al geç
Yapay zekaya neden güvenilmemeli ders 1: şimdi de ikisi birden Gigabyte daha iyi diyor. Bunlara güvenip bir pc dizdik inşallah pişman olmam. :D Tamam sağ ol, anakart için bakınacağım yarın. Son olarak alttaki Gemini'nin dediği cevaba yorumun var mı? Ona göre yarın incehesap'a anakartı iptal edip msi'yi eklemelerini rica edeceğim. O zaman hava soğutma devam edeyim, duruma göre ilerde sevmezsem 2. el olarak satıp sıvı soğutucuya geçeyim. Kasa fanı için yorumun var mı?
xx.webp

'130bin TL Ye Kasa Topladım ama Biraz Pahalı Geldi Bana Yardımcı Olurmusunuz' adlı paylaşımdaki yorum https://forum.donanimarsivi.com/kon...na-yardimci-olurmusunuz.1243667/post-11261278
Bunu ne için attın, olumlu mu olumsuz anlamda mı? :D Sanırım olumlu.

Son düzenleme:
Daha iyileri sana nasip olsun, teşekkür ederim. Bütçem çok kısıtlı. 1000 TL kısmak bile baya rahatlattı. 3.500 TL verip o dediğin anakarta geçeyim mi? Buna %100 değer diyorsan bütçemi artırabilirim. Gemini/Claude bu anakart sana yeter dedi ama anakartlar hakkında hiçbir bilgim yok. Technolay'daki bir arkadaşın önerisi üzerine almıştım 10.600 TL bütçe ile.
Anakart sana yeterlide. B850 de vardı o paraya daha güçlü anlamında varda aralarında inanılmaz bir fark yok gerek yok o yüzden yani

Bu anakartı alabilirsin çok güzel bir kart

Kasa power ve soğutucu biraz pahalı geldi bana diğerleri normal bence güzel sistem

Geri