60 Bin TL Bütçe Hp Omen 17 (Ryzen Aı 7 350 + RTX 5060) Alınır mı? Alternatif Önerisi

shadexe

80+
Reaksiyon skoru
2
Bütçe
60000
Screenshot_2026-07-15-00-40-21-393_com.android.chrome.webp

Yakın zamanda kullandığım Acer Nitro 16 (AN16-42 / Ryzen 7 8845HS + RTX 4060) donanımsal arıza nedeniyle garantiye gitti. Servis sorunu çözemedi ve para iadesi yapıldı. Bu yüzden yeni bir laptop alacağım.
Bütçem en fazla 60.000 TL.

Şu an en çok düşündüğüm model:
HP OMEN 17-db1013NT (C2EZ3EA)
AMD Ryzen AI 7 350
RTX 5060 (115W)
24 GB DDR5 RAM
1 TB SSD
17.3" FHD 144 Hz (%100 sRGB)

Laptopu ağırlıklı olarak AAA oyunlar, üniversite işleri ve günlük kullanım için kullanacağım. Haftada 1-2 kez okula götürüyorum, onun dışında çoğunlukla evde kullanacağım. 17.3 inç olması benim için sorun değil.
Merak ettiğim konular:

Bu modeli kullanan var mı? Uzun dönem deneyimleri nasıl?

Soğutma, fan sesi ve kasa kalitesi nasıl?

Bilinen kronik bir sorunu var mı?

HP'nin servis kalitesi ve garanti süreci hakkında tecrübesi olan var mı?

Aynı bütçede bundan daha mantıklı bir alternatif önerir misiniz?

Alıntıyı görüntüle
Yakın zamanda kullandığım Acer Nitro 16 (AN16-42 / Ryzen 7 8845HS + RTX 4060) donanımsal arıza nedeniyle garantiye gitti. Servis sorunu çözemedi ve para iadesi yapıldı. Bu yüzden yeni bir laptop alacağım.

AMD Ryzen AI 7 350
RTX 5060 (115W)
24 GB DDR5 RAM
1 TB SSD

Laptopu ağırlıklı olarak AAA oyunlar, üniversite işleri ve günlük kullanım için kullanacağım. Haftada 1-2 kez okula götürüyorum, onun dışında çoğunlukla evde kullanacağım. 17.3 inç olması benim için sorun değil.
Merak ettiğim konular:

hp omen serisi güzeldir bende kullanıyorum ama sanki az biraz bütçe yükseltince 5070 laptoplar vardı bence daha mantıklı olur

hp omen serisi güzeldir bende kullanıyorum ama sanki az biraz bütçe yükseltince 5070 laptoplar vardı bence daha mantıklı olur
hocam max 60k bütçem maalesef fakat önerilerinize açığım

hocam max 60k bütçem maalesef fakat önerilerinize açığım
Bayağıdır piyasadan uzağım hocam aşağıdaki modeller var 5070 olan ama komponent kalitesinden vs emin değilim daha bilgili arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur

1784119727975.webp

1784119699630.webp

Bayağıdır piyasadan uzağım hocam aşağıdaki modeller var 5070 olan ama komponent kalitesinden vs emin değilim daha bilgili arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntülehocam teşekkür ederim 5070 tabii ki cazip geliyor ama attığınız modeller daha giriş seviyesi gibi duruyor. Sizce RTX 5070 almak için kasa ve soğutma kalitesinden ödün vermeye değer mi, yoksa OMEN gibi daha kaliteli bir 5060 modeli mi daha mantıklı olur?

asus vivobooklar çok kötü hem ekran kartı wattları limitli hem de soğutma çok zayıf termal zaafları var acerler da aynı şekilde watlları düşük 5070 ler ama yinede 62 k ya https://www.hepsiburada.com/acer-ni...uencer&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate bu acer bence harika tek sorun bazı kullanıcılar Battery Drain sorunu yaşamışlar sanırsam 135w adaptör ile geldiği için yani işlemci limitlenerek sorun çözülebilir bence ama yine de iyi bir araştırmak lazım onun dışında da hiç bu işlere girmiyim diyorsan https://www.amazon.com.tr/dp/B0G6ZMGTQ2?psc=1&psc=1&tag=cihaztv-35959-21 bu omen 60k ya en iyisi şuan

Alıntıyı görüntüle

AMD Ryzen AI 7 350
RTX 5060 (115W)
24 GB DDR5 RAM
1 TB SSD

Merak ettiğim konular:

Sensör sorunu bunda da var diye biliyorum victus 'taki gibio yüzden önermiyorum dell Alienware ve asus tuf a16 en güvenli limanlardir onlarin harici f/p acerler var 5070 olanlar

asus vivobooklar çok kötü hem ekran kartı wattları limitli hem de soğutma çok zayıf termal zaafları var acerler da aynı şekilde watlları düşük 5070 ler ama yinede 62 k ya https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-v-16-anv16-72-intel-core-7-240h-16gb-1tb-ssd-rtx5070-freedos-16-180hz-tasinabilir-bilgisayar-nh-qzrey-002-p-HBCV0000BVKC4L?ftid=pxliqc885xh0fjr2&url_src=and-product-detail&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:influencer.md:affiliate&utm_medium=influencer&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate bu acer bence harika tek sorun bazı kullanıcılar Battery Drain sorunu yaşamışlar sanırsam 135w adaptör ile geldiği için yani işlemci limitlenerek sorun çözülebilir bence ama yine de iyi bir araştırmak lazım onun dışında da hiç bu işlere girmiyim diyorsan https://www.amazon.com.tr/dp/B0G6ZMGTQ2?psc=1&psc=1&tag=cihaztv-35959-21 bu omen 60k ya en iyisi şuan
Hocam yorumunuz için teşekkürler. Amazon satıcılı HP Omen tarafına daha yakınım şu an. Acer'da daha önce sorun yaşadığım için biraz mesafeliyim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sensör sorunu bunda da var diye biliyorum victus 'taki gibio yüzden önermiyorum dell Alienware ve asus tuf a16 en güvenli limanlardir onlarin harici f/p acerler var 5070 olanlar
Hocam sensör sorunu hakkında net bir bilgi bulamadım. Yaşayan kullanıcı sayısı yaygın mı, varsa kaynak paylaşabilir misiniz? Ona göre değerlendireceğim.

Hocam yorumunuz için teşekkürler. Amazon satıcılı HP Omen tarafına daha yakınım şu an. Acer'da daha önce sorun yaşadığım için biraz mesafeliyim.

Hocam sensör sorunu hakkında net bir bilgi bulamadım. Yaşayan kullanıcı sayısı yaygın mı, varsa kaynak paylaşabilir misiniz? Ona göre değerlendireceği
Reddite bak derim orda vardır + olarak hp victus serisiye ayni düzeni içerdiğini biliyorum o nedenle o sorunun devam etmesi açık bir olanak tabi çok çok yaşanan bişey değil hp victusu tercih etme nedeninizin ssd ve ram konusunda çok iyi olması olduğunu varsayıyorum

Reddite bak derim orda vardır + olarak hp victus serisiye ayni düzeni içerdiğini biliyorum o nedenle o sorunun devam etmesi açık bir olanak tabi çok çok yaşanan bişey değil hp victusu tercih etme nedeninizin ssd ve ram konusunda çok iyi olması olduğunu varsayıyorum
Teşekkür ederim hocam. Benim bir arkadaşımda HP Victus var, onda Hall sensörüyle ilgili bir sorun çıkmadı. Bir de okuduğum kadarıyla USB portları yan tarafta değil de arka tarafta olan modellerde bu sorunun görülme ihtimali yok deniyor. Tercih etme sebebim sadece SSD ve RAM de değil aslında OMEN serisinin kasa kalitesi, soğutması, tam güç çalışan RTX 5060'ı ve Amazon satıcılı olması da kararımı etkiliyor. Yine de araştırmaya devam edeceğim

Teşekkür ederim hocam. Benim bir arkadaşımda HP Victus var, onda Hall sensörüyle ilgili bir sorun çıkmadı. Bir de okuduğum kadarıyla USB portları yan tarafta değil de arka tarafta olan modellerde bu sorunun görülme ihtimali yok deniyor. Tercih etme sebebim sadece SSD ve RAM de değil aslında OMEN serisinin kasa kalitesi, soğutması, tam güç çalışan RTX 5060'ı ve Amazon satıcılı olması da kararımı etkiliyor. Yine de araştırmaya devam edeceğim
https://ty.gl/9iz6mjwd29hw4 eğer ekran kartı 5060 ise işlemci konusunda bir tık daha iyi ve ucuz satıcı bir 5060 diyor bir 5050 bence 5060 gibi model no bakarak görün derim

https://ty.gl/9iz6mjwd29hw4 eğer ekran kartı 5060 ise işlemci konusunda bir tık daha iyi ve ucuz satıcı bir 5060 diyor bir 5050 bence 5060 gibi model no bakarak görün derim

Hocam teşekkür ederim. Ben de inceledim ama ürünün bir yerde 5050, bir yerde 5060 olarak yazılması kafamı karıştırdı. HP'nin resmi sitesinde 5050 görünüyor. Eğer gerçekten 5060 olsaydı çok iyi alternatif olurdu ama bu haliyle ben 2 bin TL daha verip 5060'lı modeli almak uzun vadede daha mantıklı. Yorumlarınız ve yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,488
Üyeler
199,172
Son üye
HızlıYazan

Geri