Sucmuİsledik
80+
- Reaksiyon skoru
- 36
Merhaba hayırlı forumlar Palit 3090 24 GB kullanıcısıyım 5070 geçmek istiyorum sizce mantıklı mı yoksa 3090 kullanmaya devam etmelimiyim?
Evet hocam imzamdaki sistemi kullanıyorum ddr4 3090 kartım 2k ultra ayarlarda oynuyorum 85-87 dereceleri görmeye başladı sürekli alışveriş yaptığım bilgisayarcıma padlari yeniletmenin maliyetini sordum 3k diyor kartın hem arkasında hem önünde bellekleri olduğu içim maliyetli olur diyor onun yerine 6-7k fazla verip 0 5070 veririm dediSistem imzandaki ise bence ram yükseltmesi daha mantıklı olur.
O zaman geç gitsin ya uğraşma, bir de bellek çözersin işini görür.Evet hocam imzamdaki sistemi kullanıyorum ddr4 3090 kartım 2k ultra ayarlarda oynuyorum 85-87 dereceleri görmeye başladı sürekli alışveriş yaptığım bilgisayarcıma padlari yeniletmenin maliyetini sordum 3k diyor kartın hem arkasında hem önünde bellekleri olduğu içim maliyetli olur diyor onun yerine 6-7k fazla verip 0 5070 veririm dedi
3090’a göre saf güç beklemek gerekir mi yoksa tamamen teknoloji işi mi?Mantıklı, çok daha verimli ve teknolojik bir karta geçmiş oluyorsun
Saf güç olarak yakınlar ama teknoloji ve güç verimliliğinde çok fark var3090’a göre saf güç beklemek gerekir mi yoksa tamamen teknoloji işi mi?
Macun bakımını daha önceden yaptık ama artık havanın ısınmasıyla beraber kart 86-87 dereceler arasında geziyor neredeyse 90 dereceye yaklaşmış durumda artık padler işlevini kaybetmiş gibi3090'ı görünce kazıklamaya çalışmış bence 3k çok verilmez. ya ekran kartının bakımını kendin yap ya da 5070'e geç. performans olarak aynı gibiler. 3090'ım olsa 5070'e geçmezdim bu arada gereksiz masraf bence.
Açıkçası elimdeki kartı seviyorum ama arıza vermesinden korkuyorum sıcaklık dolayısı ileMacun bakımını daha önceden yaptık ama artık havanın ısınmasıyla beraber kart 86-87 dereceler arasında geziyor neredeyse 90 dereceye yaklaşmış durumda artık padler işlevini kaybetmiş gibi
o kadar çok yanlış bilgi var kiTeknolojik olarak 5070 olabilir
ama kas gücünde 3090 asla değişmezdim
3090 ve 24GB bir kart ile 5070 12GB vramli kart yani yarı yarıya güç demek hadi 5070ti olsa bir nebze olabilir
3090 kartının muadili bugun 5080 kartıdır
3090 ömrü son sürat devam ediyor muhtemelen 10 yıl daha rahat götürür
Vereceği 5070 ne o da önemli soğutması kötü bas bas bağıran bir fanı varsa bende aldım 5070 kendi kartımı satacaktım dayanamayıp 5070 iade ettim. Premium soğutmadan dandik bir soğutmaya geçince insanın kafası kaldırmıyor. Tabi düz mantık bakınca hem verimlilik, yeni teknoloji hem de artık kartının vadesinin dolmaya başlaması nedeniyle geçmek çok daha mantıklı.Macun bakımını daha önceden yaptık ama artık havanın ısınmasıyla beraber kart 86-87 dereceler arasında geziyor neredeyse 90 dereceye yaklaşmış durumda artık padler işlevini kaybetmiş gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Açıkçası elimdeki kartı seviyorum ama arıza vermesinden korkuyorum sıcaklık dolayısı ile