İkinci El Ram Alırken Nelere Bakılmalı?

emrecldr

80+
Reaksiyon skoru
25
İkinci el ddr5 ram almak istiyorum neye bakalıyım hangi testleri yaptırmalıyım? Memtest hariç.

memtest dışında yapabileceğin çok şey yok zaten kolay kolay bozulmayan cihazlar

Memtest86 yap vakit varsa, vakit yoksa memtest5 yap en az 20 loop. Soğutucu ve devrekartı arasında sırıtan boşluk var mı bir de kozmetik kusuru var mı ona bak.

2. El rami memtest86 yaptirip aldim sorunsuz kullaniyorum. Dedikleri gibi kolay bozulan şeyler değiller.
1000122890.webp

memtestte hata vermeyip hata alabileceğin tek yer OCCT, orda ram crashed olursa test duruyor, 1 dakikada sonuç belli oluyor, memtestte sıkıntı çıkarmayan ama applerde çöken ram vardı occt tespit etmese sorunu anlayamıcaktık

memtest dışında yapabileceğin çok şey yok zaten kolay kolay bozulmayan cihazlar
adam sıfır diyoda ben yinede yaptırmak istiyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Memtest86 yap vakit varsa, vakit yoksa memtest5 yap en az 20 loop. Soğutucu ve devrekartı arasında sırıtan boşluk var mı bir de kozmetik kusuru var mı ona bak.
kaç dakika sürer?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

memtestte hata vermeyip hata alabileceğin tek yer OCCT, orda ram crashed olursa test duruyor, 1 dakikada sonuç belli oluyor, memtestte sıkıntı çıkarmayan ama applerde çöken ram vardı occt tespit etmese sorunu anlayamıcaktık
Occt yapsam yeterli olur mu?

Occt çok yanıltıcı bence. 1 saat crash vermeyen ram sahte çıktı bizzat şahidim.
Memtest yapmayı öğren önce memtest yap.

Occt çok yanıltıcı bence. 1 saat crash vermeyen ram sahte çıktı bizzat şahidim.
Memtest yapmayı öğren önce memtest yap.
ram aldım çift modül, xmp açtım, memtest attım, memtestte 2 döngüde hata yok, tabi o sıra ramı kullanamadım, daha sonra windows kurdum bi baktım bazı setuplar sona geldiğinde takılıyor, garip garip takılmalar oluyor, occt teki ram testi yaptım 30 saniye içinde crashed diyip testi durdurdu, dual modülü teke düşürüp occt yaptım, ondada ram crashed oldu, sonra elimdeki diğer marka tek modül memtesti sıkıntısız olan ramı taktım, hem onda garip takılmalar olmadı hemde occt ram testinde hata vermedi, yani bu işin garantisi normalde memtest ama garip olaylar olunca alternatiflerde fikir veriyor, tabi bende en az 2 döngü memtest yapmadan sadece occt testine güvenmem, ama memtestte sıkıntısız çıkıp occt de patlayan ramıda sorunsuz diyip kullanamam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,097
Üyeler
199,563
Son üye
zumbar121

Geri