𝓒𝓸𝓷𝓷𝓸𝓻 𝓚𝓮𝓷𝔀𝓪𝔂
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 388
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sağolsun bir hocam bana robot parçaları sağlamıştı. Son model olmasa da zaten o robotların yapılmış halini kullanmıştık, denemiştik. Gayet yeterliydi başlangıç için. Şimdi elimde sadece parçaları var. Sizce zamanımı ona harcayıp robotu oluşturup sonrada kodlayım mı? Dersten arta kalan zamanda? Erken kalkıyorum zaten artık, uyku düzenimi oturtmaya çalışıyorum, eğer verimli çalışırsam saat 9dan 3-4 e kadar bir vakit yeterli oluyor. Kalan zamanın 3-4 saatini robota ayırabilirim. Sizce bu robotu yapmak beni ciddili geliştirir mi? Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. (Yazılımı çok sevmiyorum ama robot kodlama vs işlerinide yaptım az çok. Onlarda sarıyor. Ayrıca yapmakda sarıyor. Yani hem yapmak hem kodlamak, ikisi de benim için çok zevkli şeyler. Mesela geçen eski 2 tane laptop parçaladım. Beleş ram, işlemcim falan oldu. (2009dan falan kalmaYok hocam zaten 3 saat forum derken genel olarak arastirmayi kast ettim bende yani bende bir donem giriyordum yardim istediginde biri eger o konuda bilgim yoksa veya eksik ise gider 1-2 saat bazen arastirirdim (tabi arastirdigim seye bagli yoksa 5-10dk surmuyordu bile cogu) yani o bilgileride unutacaksiniz zaten o yuzden bence gereksiz veya detayli arastirma yapmayin bu konularda
Hocam bir meslek icin universite ders videosu izleyenide ilk kez goruyorum DGSDAFGDFGSD
yani universiteye gidince o dersin videosunu izlersinizde elektrik eloktronik icin niye o dersin videosunu izlediniz anlamadim yani sahsen ben mesela elektirik -elektronik/makina/mekatronik vs. her neyse iste okusam uni sinavlarina hazirlanma disinda asla uni ders videosu izlemezdim sahsen onun yerine Pratige dokmeye calisirdim mesela bende teknolojiyi,yeni seyler gelistirmeyi robotlar,dronlar vceya daha farkli seyler yapmayi seviyorum vs. bu yuzden mesela egitim almak yerine youtube'da falan iste insanlarin bir seyler gelistirdigi ve nasil yaptiginida anlattiklari videolar falan var onalra bakip bende kendim bir seyler uretmeye calsiyiorum iste tabi matematik vs. kesinlikle lazim oluyor ilerledikce ve kendi projelerini yapmaya basladikca bu yuzden matematigi ogreniyorum o ayri konu ama dedigim gibi yotube'dan ve ozellikle reddit te bazi insanlarin kendi yaptiklarini paylastigi ''Global'' guruplar var vs. oradan bakiyorum bir seylerden esinleniyorum veya yaptiklari bir seyi merak edip sorup yeni seyler ogreniyorum vs... yani sizinde benim gibi teknolojiyi seven yani bir seyler uretmeyi gelistirmeyi seven biri oldugunuzu dusunuyorum bu yuzden bence dedigim gibi bence kendiniz bir seylere yapmaya ve ogrenmeye calsiin en kotu ileride hobi olarak bir seyler gelistirirsiniz vs...