Çözüldü✓ Expo Açınca Görüntü Gelmiyor

redmehmet

80+
Reaksiyon skoru
1
Bios üzerinden Expo açınca görüntü gelmiyor nedenini bir türlü anlayamadım
Anakart Asus Tuf Gaming B850E wifi
Ram kingsman master gaming black 16gb 6000mhz ddr5 cl38 soğutuculu
Ekran 5070ti
İşlemci 7800x3d

Anakartınızın destek sayfasında ram destekli mi kontrol edin. Desteklemediği bir modelse bu sıkıntıyı yaşamanız normal.

Bios üzerinden Expo açınca görüntü gelmiyor nedenini bir türlü anlayamadım
Anakart Asus Tuf Gaming B850E wifi
Ram kingsman master gaming black 16gb 6000mhz ddr5 cl38 soğutuculu
Ekran 5070ti
İşlemci 7800x3d
Yanlış slota takmış olma ihtimaliniz var mı diğer slotlarda deneyin veya manuel olarak seçebiliyorduk ddr4 te ddr5 te öyle mi bir bilgim yok

Baktığımda göremedim o halde öylece 4800 de mi kullanıcam
Gecikme ayarlarını elle yaparak da 6000 mhz de kullanabilirsiniz. Expo hazır profil. Ramin üzerindeki ayarları ram kısmında manuel girerek çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha önce bende asrock steel legend da manuel olarak girip kullanıyordum sonra bios güncelleme ile ram desteği gelince expo seçebilmişdim.

Gecikme ayarlarını elle yaparak da 6000 mhz de kullanabilirsiniz. Expo hazır profil. Ramin üzerindeki ayarları ram kısmında manuel girerek çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Daha önce bende asrock steel legend da manuel olarak girip kullanıyordum sonra bios güncelleme ile ram desteği gelince expo seçebilmişdim.
Hocam elle manuel ayarliyorum yine aynı gelmiyor bir türlü ekran gelmiyor artık iyice midemi bulandirdi

bellekler micron yada samsungdur cl38 ona göre elle girmen gerek zamanlamaları ve voltajları 6000 e oc yapabilmek için büyük ihtimal oc profili kararlı çalıştıramıyor ramlari, şu rehbere ve tabloya göz at, büyük ihtimal 6000 de çalışır bu zamanlamalar ile çalışmazsa frekans kısarsın.

Clear cmos deneyin hocam bios pilini çıkarıp birkaç dakika sonra tekrar takın
Bunu daha önce çok denedim ama bir faydası olmadı

gecikme ayarini 5600'e gore de yapabilirsiniz. calisma ihtimali cok daha yuksek
Yaptım hocam daha önce yine aynı sonuç görüntü gelmiyor

bellekler micron yada samsungdur cl38 ona göre elle girmen gerek zamanlamaları ve voltajları 6000 e oc yapabilmek için büyük ihtimal oc profili kararlı çalıştıramıyor ramlari, şu rehbere ve tabloya göz at, büyük ihtimal 6000 de çalışır bu zamanlamalar ile çalışmazsa frekans kısarsın.
Videoyu bir inceliyeyim bakar durumu haber ederim buraya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,226,843
Üyeler
199,232
Son üye
Canavarinyo1327

Geri