Bilgisayar Açılmıyor

OBURX

80+
Reaksiyon skoru
2
Daha yeni anakart değiştirdim ama bilgisayar açılmıyor, videoda görüldüğü gibi ışık var ama Güç kaynağı mı yapıyor bilmiyorum bi 15 sn açık kalıyo sonra kapanıyor

Daha yeni anakart değiştirdim ama bilgisayar açılmıyor, videoda görüldüğü gibi ışık var ama Güç kaynağı mı yapıyor bilmiyorum bi 15 sn açık kalıyo sonra kapanıyor

knk montaj yapımında yanlıs yapmıs olabilirsin belki veya bios ile uyumsuz olabilir pc in bana anakart modeli ile islemciyi yazabilirmsin

Power'da kısa devre için bir koruma sorunu olabilir mi acaba? Farklı prizde denediniz mi? Garip duruyor ilk defa gördüm. Anakart değiştirince oldu demişsiniz gerçi ama anakartta problem olabilir power otomatik korumaya alıyordur belki.

knk montaj yapımında yanlıs yapmıs olabilirsin belki veya bios ile uyumsuz olabilir pc in bana anakart modeli ile islemciyi yazabilirmsin
İşlemci i5 12400f onu değiştirmedim ama ankart markası aynı model farklı bios yüzünden olabilir ekran hiç gelmiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Power'da kısa devre için bir koruma sorunu olabilir mi acaba? Farklı prizde denediniz mi? Garip duruyor ilk defa gördüm. Anakart değiştirince oldu demişsiniz gerçi ama anakartta problem olabilir power otomatik korumaya alıyordur belki.
Nasıl düzelteceğim ki

İşlemci i5 12400f onu değiştirmedim ama ankart markası aynı model farklı bios yüzünden olabilir ekran hiç gelmiyor

Nasıl düzelteceğim ki
Anakarttan PSU kablolarını söküp 24 Pin kabloya kısa devre attırabilir misiniz? Çalışmaya devam ederse anakartta sorun var demektir. Bir ataç, tel yardımıyla yapabilirsiniz.
1784287297877.webp

Elinde hiç farklı bir power var mı ?
Yoksa bence güç kısmını kontrol et belki butonda sorun vardır ana kartta start verdiren o butonun bağlı olduğu 2 tane pin olması lazım.
2 Pini sökersen (benim ana kartta en altta sağ tarafta) makasla söktüğün uçları birbirine değdirerek PC başlatmayı dene başlarsa sorun güç butonunda olabilir. Yine aynısı olursa o seçeneği elemiş olursun.

Sorun düzelmezse bence güç kablolarını tekrar kontrol et

Nasıl düzelteceğim ki
knk ram i doğrumu yanlısmı taktığına bak kablolarıda öle eğer tekrardan calısmıosa anakart ın bios uyumsuzdur die düsünüyorum

Anakartın arkasında yükseltme vidaları var degil mi? Ramler veya işlemci güç kablosu oturmamış olabilir bunları bir kontrol et etmediysen

Ramleri tak çıkar yer değiştir düzelmese bios pinin 5 dk lığına çıkar sonra geri tak bu sefer düzelir %80 %20 de tekrar deneyip açamayı sene 2 sinide tkerardan dene

Geri