B650m Plus V14 Bıos Kurulum

sapci5

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar selam. Colorful Battleax B650M plus v14 anakarta ve işlemci olarak da R5 7500F işlemciyle yeni sistem topladım. Fakat parçaları monte ettim ama ekran siyah kaldı. Bios güncellemesini nasıl yapıcam? Daha önce başına gelen var mı?

Bios güncellemene gerek yok da ekranın kablosunu anakarta takmadığına emin misin? Ekran kartına taktın değil mi?

Bios güncellemene gerek yok da ekranın kablosunu anakarta takmadığına emin misin? Ekran kartına taktın değil mi?
evet, ekran kartına taktım. anakartta kırmızı bir ışık yanıyor sabit, dimm(ram) ledine denk geliyo

Bios update yapmayı denedin mi yoksa ilk kez mi yapacaksın?

Flash bios ile en son sürüme mi güncellemeye çalıştın doğrudan?

USB Diski Fat32 olacak şekilde biçimlendir. İçinde hiçbir şey kalmasın.
Bios Versiyon 1013 indir. USB'ye at.
Flash bios yaparak Bios'u 1013'ye güncelle ilk önce. Bios flash işlemi bitene kadar kapatma, klavyeye tıklama hiçbir şey yapma.

Güncelleme bitince. Tekrar açmayı dene, Açılırsa 1014'i indirip 1014'e güncelle.

1014'e güncelledikten sonra direkt en sona güncelleyebilirsin.

Son düzenleme:
Flash bios ile en son sürüme mi güncellemeye çalıştın doğrudan?
ilk onu denedim sonra 1003 desteklediğini fark ettim işlemcinin. ama nasıl yapacağımı bilemedigim için d
USB Diski Fat32 olacak şekilde biçimlendir. İçinde hiçbir şey kalmasın.
Bios Versiyon 1007 indir. USB'ye at.
Flash bios yaparak Bios'u 1007'ye güncelle ilk önce. Bios flash işlemi bitene kadar kapatma, klavyeye tıklama hiçbir şey yapma.

Güncelleme bitince. Tekrar açmayı dene, Açılırsa 1008'i indirip 1008'e güncelle.

1008'e güncelledikten sonra direkt en sona güncelleyebilirsin.

ekrana görüntü gelmemesi ve anakart üzerinde kırmızı ışık yanma sorunu bios ile alakalı mı?

Bende de aynı anakart var böyle bir sorun yaşamadan içinde gelen bios u son sürüme güncelledim direk

ilk onu denedim sonra 1003 desteklediğini fark ettim işlemcinin. ama nasıl yapacağımı bilemedigim için d

ekrana görüntü gelmemesi ve anakart üzerinde kırmızı ışık yanma sorunu bios ile alakalı mı?
Yazdığım mesajda versiyonları güncelledim, yapacak olursan şu anki hallerini rehber al. Anakartının biosu kullandığın işlemciyle, ramle vs optimize bir şekilde çalışmıyorsa olabilir. Ramleri tam oturtamadıysan da olabilir.

Biosu güncellemeden açılmayan çok sistem gördüm. Colorful iyi bir marka ama bios update işi aradaki bir update yüzünden farklı yapılması gerekiyor.

Sen ilk rami veya ramleri sök tak tekrar iyice oturduğuna emin ol. Sonra update işini yap

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,783
Üyeler
199,222
Son üye
Crtales

Geri