🔥İndirim Dell Alienware Aw2725d 27” 1440p 280hz Qd - OLED Monitor 26.125 TL

Şu yoruma imzamı atarım en başından beri Bluer veya buradaki adı ile Tayfunss anlatmak istediğim buydu. Yazdıklarında zaten hak var bu inkar edilmiyor ''o yüzden güneş çarpması '' diye yorumladım ;) O yüzden engelledim konu uzamasın diye aradaki fiyat farkı 4-5k olsa zaten herkes 280HZ belirtildiği gibi daha iyi performans veren HDR OLED alır.

Ama arada ciddi fark çıtası var Giriş oled'ler piaysaya daha çok gireceği için 280HZ kırpılmamış veya HDR performansı daha iyi olan monitörlerin fiyatlarını baskılar duruma geldi çünkü piyasada çok fazla oled var ve fiyatları düşme eğiliminde.. 2725d bir sıcak fırsat olsaydı ilk yazımda belirtildiği gibi konuyu açar söylerdim ama ürün sıcak fırsat değil. -8k 'ya HDR'den ödün verilerek Aoc satıldı. ve piyasaya Aoc'un konu bahsi geçen modelinin benzerlerinin en azından bilinen 2 marka/model giriş yapacak.

Teşekkür ediyorum Kolay gelsin
Bence onun ilettiği şey asıl panel fiyatları mesela dell'de şu panel şu fiyat ama aynı paneli şu markada kalite kısmadan daha ucuza alabiliyorsun. Nit değeri düşük dell'de fazla kısmışlar. Dell fiyatları bizim ülkede diğer markalara göre garip biraz. Mesela öneri konusu aç 26k oled monitör için sor ben atmam mesela öneriye dell monitör. Genelleme yapıyorum tabi şuanki güncel dell fiyatları üzerinden, yoksa diğerleri ile aynı fiyata düşerse neden alınmasın. F/P olarak daha mantıklı seçimler var. Oda diyordur mesela farzı misal 29'a o var tamamda 26'ya msi var aynı panelde onu alırım vs.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kardeşim ben İnternet kafe işletiyorum yasaklardan haberim var 5 kere değişim oldu 2 si servisfrn gekdi 3`ü yurtdışından beb herhangi bir şeyle uğraşmadım
Biraz agrasif yazmışsında, yani bilmiyorsun demedim zaten ama bu bilgilendirmelerin hiçbir faydası yok. Şu tarihte şu şekilde aldım. Türkiye garantisi yardımcı olmadı mail ile yurtdışındaki dell ile görüştüm onlar yolladı falan dersen daha faydalı olur. Benzer durumda birisini görürsek iletiriz, bu şekilde kimseye bi faydası yok bence. Binbir kullanıcı var monitörü TR garanti yurtdışından getiriyoruz diyince onuda yurtdışı sayıyor vs.

SDR 200nit çok önemli değilde ki Dell 190 çıkmış hadi neyse 200-300 nit civarıyla hdr falan oynanmaz hacı. Oynanır diyen adam görüntüden anlamıyordur. IPS panelin en zayıf noktası ne? IPS glow ve vasat kontrast oranı. Ama içlerinde daha iyi performans gösteren, ortalama olan ve ortalama altı performans gösteren modeller var. Renk gamutu çoğunda iyi, hız çoğunda iyi, görüş açısı çoğunda iyi, parlaklık çoğunda iyi vs gayet güzel. Kontrast oranı ve glow kötü olunca yani IPS panelin en zayıf olduğu kısımlar göze çok batıyor. 1100:1-1200:1 kontrast oranı iyi değildir hatta kötüdür ama kullanılmaz değildir. IPS'in doğası gereği böyle. Ama ucuz diye 700:1-800:1 TN ile yarışan kontrast oranına sahip aşırı glow lu bir model alır mısın?

Oledde 250nit sdr biraz kötüdür hatta orta bile sayılır kabul edilebilir. 200nit düşüktür ama sdr da herkesi rahatsız etmez.

Ama hdr da 400nit tepe parlaklık bile sağlayamayan tüm testlerde trueblack400 modundan %30, Peak1000 modundan %40 daha loş çıkıyorsa hdr açısından mantıklı mı? Trueblack600 veya 1000 demiyorum 400 gibi en giriş seviye Oled sertifikasından bahsediyorum.

Zaten oled yanıcak 20k gibi yüksek bir miktar da ödeyeceksin hdr bekliyorsan ki çoğu kişi bekler koy biraz daha düzgün bir model al. IPS değil ki bu sdr kullan ve ömrü uzun olsun falan. 5-6 sene içinde muhtemelen yanacak panel biraz çık hdr ı nispetende olsa verebilen bir monitör al yandıktan sonra en azından pişmanlık duymazsın. Bu kadar çıktıktan sonra 3-5 hesabımı yapılır oled alıyorsun IPS değil.

Mesela Mo27q2a arada indirime giriyor 23k civarına veya başka modeller bakılabilir kırpılmamış. Aoc model zaten hdr renk hacmi de düşük 18k ya 5k ekle mo27q2a alırsın.

Ben C5 kullanıyorum şu an Trueblack400 de beni tatmin etmiyor ama onunla da mutsuz değildim. Ama biraz daha fazlasını istedim hep.

HDR kullanmayan birisi alabilir ama onun dışında önermem. Benim tercihim değil yani sen 9k farkı vermezsin ama ben q27g41zdf den xg27aqwmg ye geçeceksem eğer 9k farkı net veririm. Daha ucuza da qd oledler var zaten. Gerçek HDR gördükten sonra gerisi boş.
Dediklerine %100 katılıyorum özellikle sadece dell 2 model monitör kıyası üzerine çok takılmış konu yerine daha ucuz seçime giderim aynı panel neticede. Gigabyte, msi, rog falan aynı seçimler zaten. Ve daha ucuzlar. Dell almanın şu güncel fiyatlarda bence çok mantığı yok. Kısılmış oledin bence fiyatı 18k aoc düşüyor arada o fiyata, üstüne kısılmış olede para eklemek yerine miniled dönülse daha mantıklı.

Son düzenleme:
Bence onun ilettiği şey asıl panel fiyatları mesela dell'de şu panel şu fiyat ama aynı paneli şu markada kalite kısmadan daha ucuza alabiliyorsun. Nit değeri düşük dell'de fazla kısmışlar. Dell fiyatları bizim ülkede diğer markalara göre garip biraz. Mesela öneri konusu aç 26k oled monitör için sor ben atmam mesela öneriye dell monitör. Genelleme yapıyorum tabi şuanki güncel dell fiyatları üzerinden, yoksa diğerleri ile aynı fiyata düşerse neden alınmasın. F/P olarak daha mantıklı seçimler var. Oda diyordur mesela farzı misal 29'a o var tamamda 26'ya msi var aynı panelde onu alırım vs.

Biraz agrasif yazmışsında, yani bilmiyorsun demedim zaten ama bu bilgilendirmelerin hiçbir faydası yok. Şu tarihte şu şekilde aldım. Türkiye garantisi yardımcı olmadı mail ile yurtdışındaki dell ile görüştüm onlar yolladı falan dersen daha faydalı olur. Benzer durumda birisini görürsek iletiriz, bu şekilde kimseye bi faydası yok bence. Binbir kullanıcı var monitörü TR garanti yurtdışından getiriyoruz diyince onuda yurtdışı sayıyor vs.

Dediklerine %100 katılıyorum özellikle sadece dell 2 model monitör kıyası üzerine çok takılmış konu yerine daha ucuz seçime giderim aynı panel neticede. Gigabyte, msi, rog falan aynı seçimler zaten. Ve daha ucuzlar. Dell almanın şu güncel fiyatlarda bence çok mantığı yok. Kısılmış oledin bence fiyatı 18k aoc düşüyor arada o fiyata, üstüne kısılmış olede para eklemek yerine miniled dönülse daha mantıklı.
18k olan aoc nin ekstradan hdr renk hacmi düşük. Herhangi bir qd oledden kırpılmış versiyonlardan bile daha düşük. HDR da renk uzayını rec 2020 den srgb seviyesine düşürüyor. 18k verirken sadece parlaklık ve özellik değil aynı zamanda renk canlılığından da ödün vermiş oluyorsun. Ve bu çoğu AOC OLED monitörü kapsayan bir sorun. Dell'in 17-18k dan geleceği kesin değil ve AOC alırım HDR da pek fark olmaz diye düşünen varsa paylaştığım kaynaklara ve kullanıcı yorumlarına baksın. Ben sana şunu net söyleyeyim Dell de %99 kapatılamayan hem SDR hem de HDR da ABL var OLED care adı altında Dell bu özellikleri sunmuyor zorunlu yapıyor çünkü. Dell AW2726DM düşünenler ABL nedir araştırsın...

Bahsettiğim ABL sorununa dair DELL OLED monitörlerden şikayetler:

Şu yoruma imzamı atarım en başından beri Bluer veya buradaki adı ile Tayfunss anlatmak istediğim buydu. Yazdıklarında zaten hak var bu inkar edilmiyor ''o yüzden güneş çarpması '' diye yorumladım ;) O yüzden engelledim konu uzamasın diye aradaki fiyat farkı 4-5k olsa zaten herkes 280HZ belirtildiği gibi daha iyi performans veren HDR OLED alır.

Ama arada ciddi fark çıtası var Giriş oled'ler piaysaya daha çok gireceği için 280HZ kırpılmamış veya HDR performansı daha iyi olan monitörlerin fiyatlarını baskılar duruma geldi çünkü piyasada çok fazla oled var ve fiyatları düşme eğiliminde.. 2725d bir sıcak fırsat olsaydı ilk yazımda belirtildiği gibi konuyu açar söylerdim ama ürün sıcak fırsat değil. -8k 'ya HDR'den ödün verilerek Aoc satıldı. ve piyasaya Aoc'un konu bahsi geçen modelinin benzerlerinin en azından bilinen 2 marka/model giriş yapacak.

Teşekkür ediyorum Kolay gelsin
Yanlış bilgi daha fazla beni etiketleme gerekli uyarıyı aldın bu sana yeter 😉

Son düzenleme:
18k olan aoc nin ekstradan hdr renk hacmi düşük. Herhangi bir qd oledden kırpılmış versiyonlardan bile daha düşük. HDR da renk uzayını rec 2020 den srgb seviyesine düşürüyor. 18k verirken sadece parlaklık ve özellik değil aynı zamanda renk canlılığından da ödün vermiş oluyorsun. Ve bu çoğu AOC OLED monitörü kapsayan bir sorun. Dell'in 17-18k dan geleceği kesin değil ve AOC alırım HDR da pek fark olmaz diye düşünen varsa paylaştığım kaynaklara ve kullanıcı yorumlarına baksın. Ben sana şunu net söyleyeyim Dell de %99 kapatılamayan hem SDR hem de HDR da ABL var OLED care adı altında Dell bu özellikleri sunmuyor zorunlu yapıyor çünkü. Dell AW2726DM düşünenler ABL nedir araştırsın...
Ben aoc sevmiyorum zaten ya söylemiştim daha öncede sana. Bana saçma yerlerden kalite kısıyor gibi geliyor demiştim kullandığımda :D Çok içime sinen bir marka olmadı hiç AOC öyle araya örnek olsun diye yazdım. Burn in için iyide kapatılabilir yapsaydı keşke abl'yi herkese hitap etmez. Tabi her şey bütçeye bakıyorda 20k altı miniled daha doğru seçim bence ben film için kullandım miniled monitör gayet güzeldi kullanımı, ben günlük kullanımı beğenmedim.

Ben aoc sevmiyorum zaten ya söylemiştim daha öncede sana. Bana saçma yerlerden kalite kısıyor gibi geliyor demiştim kullandığımda :D Çok içime sinen bir marka olmadı hiç AOC öyle araya örnek olsun diye yazdım. Burn in için iyide kapatılabilir yapsaydı keşke abl'yi herkese hitap etmez. Tabi her şey bütçeye bakıyorda 20k altı miniled daha doğru seçim bence ben film için kullandım miniled monitör gayet güzeldi kullanımı, ben günlük kullanımı beğenmedim.
Sabit 190nit bile vermeyeceğine %99 eminim aw2726dm nin hem loş hem de sürekli inip çıkan parlaklık berbat. Ayrıca aw2726dm bahsettiğim abl bulunduran diğer Dell Oled monitörlerden daha loş. En loş Dell Oled monitör bu şu an. Ucuz olabilir ama eksileri bir çok kişiyi rahatsız eder. Sonra iadeyle uğraş dur gerçekten kendinden emin olan bu eksileri kabul edenler almalı. Çok para veriyorsun doğru düzgün eksilerini söylemek lazım. 40hz fark var diyip geçmekle olmaz bu iş.

3.nesil ve 4.nesil arasında sadece 40hz fark varmış. LG ürünü pc hocası içini açmış ve Samsung 4.nesil diye pazarlanıyormuş falan. Bunlara inanıp alan birisi söylediğiyle gördüğü bir tutmasa ne der? Lg 27gx704a-b ve LG 27gx700a-b arasında sadece 40hz fark varmışmış.😀 Birisi mat tandem woled, diğeri glossy mla+ woled. İkiside lg üretimi panel kullanıyor. Parlaklık değerleri çok farklı. Renk gamutu, yansıma performansı, netlik vs bir sürü değişken var. Aw2725d ise bunlardan çok daha farklı bir monitör qd oled panel kullanıyor. Üçüde birbirinden farklı performans gösteren modeller ve hepsinin kaplamaları farklı. Ama güneş geçmiş falan filan 😀
14484.webp

Ben kimseyi etiketlemedim zaten etiketlenmemesi için engelledim. Sürekli geçmiş konuşmaların büyük ekranla yansıtılması eski 2008-2010 yılları yanlış hatırlamıyorsam donanımhaber forumu gibi yerlerden çıkma ucuz hareket diye yorumlarım. Sürekli ama sürekli ''yok uyarı aldın'' şöyle oldu böyle oldu gibi söz de itibar süikasti yapmak , bunları gündeme getirmek aslında en başından beri ilk yazdığım konuda ilk mesajımda haklı olduğumu gösterir. Sürekli dedimki amaçsızca yazman bana değil sana zarar çünkü bu ve diğer forumlarda sürekli yazan sensin ben değil. Çok eski üyeliklerim var ama nadiren girerim konulara oda fiyat konularına bildiğim yada gördüğüm/takip ettiğim.

-Sonuç olarak 18K Aoc satılan piyasada 2725D 26-25k fiyat bandı sıcak değildir.
-Fiyatını hak etmez. 18K AAOC olduğu yerde 22k fiyatlaması 280HZ 'lerin markasına göre (LG vs) 23K fiyatrlaması beklenir.
-Piyasaya 2726dm , hp omen 27q gibi kısılmış ürünler geleceğinden ve piyasayı sürekli forumlarda yazanlar domine edemeyeceğinden / müdahale edemeyeceğinden benim hiç hiç sıkıntı yok :)
-Yine sonuç olarak 2725D şu zamana kadar satılmadı zaten satılması da pek beklenmez. Çünkü ürün ''Sıcak Fırsat'' ürünü değil 26k bandında alternatif pek çok OLED monitör mevcut. 240HZ kısılmış HDR 'li monitör alırsın 18k ya aradaki 8K fiyatına IPS monitör alırsın sıfır kullanıcı için 2 monitörün olmuş olur. 240HZ ile 280HZ arası 4k fiyatlama bandı beklenir. aradaki 4k'ya ikinci monitör IPS ucuz alamayacağından HDR 'si kaliteli olan280 Hz OLED alınır fiyat farkına değer ama 8K-9K makas fiyat farkına değmez. 240Hz kısılmış HDR'ler f/p olur. 280HZ lerin fiyatlarını baskılar.
Bu mesajlarda görüldüğü gibi. Müdailerin panelleri farklı olsa da piyasa her zaman rekabet açısından olması gerektiği gibi fiyatlanır. Bu hafta şans öğlen konuşulan 700A-B 280HZ monitörüne değil bir düşüğü olan 240HZ 704A-B modeline geldi indirim. 280HZ LG 700A-B 26K - 240HZ LG704A-B 22K FARK 4K İlk savunmamdaki konu hala geçerlidir ;)

1784389645558.webp

Katılıyorum meseleyi anladım en başından beri anlamıştım zaten ancak fiyat konusunda bu kadar ısrarcı olunması garipti. konu çok uzadığı için güneş çarpmıştır diyelim hocam. F/P olacak ürünlere cidden lafım olmaz OLED 'ler için 2725d şuan güncel 26k fiyatı ile konu özelinde hak edeccek monitör benim bakış açıma göre hiç uygun değil. Hele ki 2726DM piyasaya girsin ona göre şekillenince daha net piyasa oturur benim yorumum. Bu demek değildir ki monitör kötü 2725d özelinde 22k fiyatlaması iddialı ve f/p olur. hatta baya konuşulur. Ürün sıcak fırsat olur.

Son düzenleme:
Aylardır Dell 2725D Oled'i kullanıyorum. Kullanmayanlar yorum kasıp durmuş. Çok iyi bir oled monitör. Kutudan çıktığı gibi kalibrasyonlu geliyor. Pek ayar değiştirme gereği duymadım. Oyun için gerçekten iyi. Arkadan güneş alan bir yerde kullanıyorum. Sorun yaşamadım.

@Tayfunns hocam gönderdiğin videoları izledim ve ucuz olanı almak istemiyorum artık.

Tam da az önce Vatan indirim yaptı. Bunlardan öneriniz var mı?
SAMSUNG 27" LS27HG612SUXUF ODYSSEY G6 0.03Ms(GTG) 240Hz QHD OLED GAMING MONITOR 21.199,20 TL

SAMSUNG 27" LS27FG602SUXUF ODYSSEY G6 0.03Ms(GTG) 500Hz QHD OLED GAMING MONITOR 27.999,20TL

Ne dersiniz?

Ekleme: Hocam benim için gönderdiğiniz tüm kaynakları inceledim ve gerçekten de sayenizde bilgim oldu. Bu indirim konusunu da sürekli meşgul etmemek adına daha fazla yazmak istemiyorum ama sanırım LS27FG602SUXUF aklıma yattı. 3 taksitle aldık bakalım 28 binden. İnşallah kötü çıkmaz. Eğer önermediğiniz bir modelse iptal etmek kolay. Saolun şimdiden.

Son düzenleme:
@Tayfunns hocam gönderdiğin videoları izledim ve ucuz olanı almak istemiyorum artık.

Tam da az önce Vatan indirim yaptı. Bunlardan öneriniz var mı?
SAMSUNG 27" LS27HG612SUXUF ODYSSEY G6 0.03Ms(GTG) 240Hz QHD OLED GAMING MONITOR 21.199,20 TL

SAMSUNG 27" LS27FG602SUXUF ODYSSEY G6 0.03Ms(GTG) 500Hz QHD OLED GAMING MONITOR 27.999,20TL

Ne dersiniz?

Ekleme: Hocam benim için gönderdiğiniz tüm kaynakları inceledim ve gerçekten de sayenizde bilgim oldu. Bu indirim konusunu da sürekli meşgul etmemek adına daha fazla yazmak istemiyorum ama sanırım LS27FG602SUXUF aklıma yattı. 3 taksitle aldık bakalım 28 binden. İnşallah kötü çıkmaz. Eğer önermediğiniz bir modelse iptal etmek kolay. Saolun şimdiden.
Mat kaplama qd oled alma. QD oled ışık altında kontrast ve siyah derinliğinde kayıp yaşar ve ışığa bağlı mor ton belirir. Mat kaplama ışığı dağıttığı için bu sorun daha belirgin hale gelir.
14512.webp
14513.webp
14514.webp

Kullanılan kaplama çok önemli.

Son düzenleme:
Mat kaplama qd oled alma. QD oled ışık altında kontrast ve siyah derinliğinde kayıp yaşar ve ışığa bağlı mor ton belirir. Mat kaplama ışığı dağıttığı için bu sorun daha belirgin hale gelir.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Kullanılan kaplama çok önemli.
Hocam öneriniz nedir peki? Woled sorunlarıyla uğraşasım yok açıkçası her ne kadar parlaklık ve HDR başarımı daha iyi olsa da. QD Glossy öneriniz nedir?

+ karanlık odada mat veya glossy olması fark eder mi?

Hocam öneriniz nedir peki? Woled sorunlarıyla uğraşasım yok açıkçası her ne kadar parlaklık ve HDR başarımı daha iyi olsa da. QD Glossy öneriniz nedir?

karanlık odada kullanmak için mat alırsan aldığına pişman bile eder

Loş ortamda bile belli eder ama karanlıkta siyahlar siyah ve sonsuz kontrast oranı olduğu için aşırı fark olmaz. Ama mat olmasından ötürü biraz kumlanma, netlik kaybı olur.

Samsung G6 zaten glossy modeller ile hemen hemen aynı fiyat Samsung almanın bir avantajı yok sadece dezavantajı var.

Qd oled kolay leke tutması, temizliğinin zor olması, Hdr da karartma bulundurması ve ışık altında biraz kontrast ve siyah derinliği kaybı gibi eksiler seni rahatsız etmiyorsa qd oled alabilirsin.

Başka bir mesajımdan kopyala/yapıştır
Güncel Woled Monitörler görüntü kalitesi açısından QD den daha avantajlı.

1- Yeni parti ürünlerde grey banding ve Dirty screen effect sorunları azaltıldı
2- Güncel W-Oled monitörler örneğin AQDMGR eski versiyonu DMG den daha da parlak.
3-Trueblack Glossy eski Glossy kaplamadan (AQDMG Glossy W-Oled) daha iyi
4-kalite kontrol daha iyi durumda
5-HDR da karartma sorunu yok
6- Işık altında kontrast kaybı yok
7-Işık altında siyah derinliğinde bozulma yok
8- SDR ve HDR da QD den daha parlak

Bahsettiğim QD-OLED karartma sorunu:
14474.webp

14472.webp

14475.webp
14256.webp

Konudaki aw2725D modeli yaklaşık 6 aydır kullanıyorum.memnunum.
AAA oyunlar ile birlikte ağırlıklı olarak cs-pubg oynadığım için içerikleri sdr olarak tüketiyorum. Hdr konusunda yorum yapamayacağım . Parlaklık %74 kontrast default , renk ayarı custom rgb olarak kullanıyorum ( değerleri değişmeden ) . Temizlik için ise glossy panel olduğu için biraz daha zor ama doğru mikrofiber bez ile sorunsuz kullanırsınız . Ben içinden çıkan küçük bezi damıtılmış su ile ıslatıp siliyorum . Sonrasında başka bir mikrofiber ile kuruluyorum .

IMG_9136.webp
IMG_9135.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,062
Üyeler
199,527
Son üye
Schwarzys

Geri