🔥İndirim Dell Alienware Aw2725d 27” 1440p 280hz Qd - OLED Monitor 26.125 TL

Monitör'de ilk tercihim kesinlikle DELL. Hem ürünleri kaliteli oluyor hemde satış sonrası destekleri çok iyi. AW2724HF modeli bozuldu Global'den iletişime geçtim, ürünü servise göndermeden yenisini gönderdiler, eskiyi de kargocu aldı. Mis gibi hizmet alırken 3-5 fazla verip alırım.
Artık yurtdışı garanti destek işi Türkiye'de çöp diyebiliriz. Yerel firmalarla çözemiyorsan iş çok çetrefilli ve tiksindirici bir hâle bürünüyor. Çünkü yurtdışından sen ürün getirtiyormuşsun gibi bir durum ile karşı karşıya kalıyorsun. O yüzden yerel garanti desteğine bakmak lazım. Ben Dell kullanmadım, monitörleri referans olarak çok kullanılıyordu fakat garanti kısmında çok sorun yaşadığını söyleyen vardı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Herkesin kendi görüşü :)

25-26K 'lara 2725d sattırmayı çalışanları hiç dikkate almayınız. :) En başında 22k olsaydı sıcak fırsat olurdu ama olmadı gitti konuşmaların üzerine akşam LG 22K fiyat çekti İncehesapta ;) Bezen şans denk gelir Kolay gelsin
704A-B & 700A-B ... 240HZ & 280HZ
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Sıcak fırsat harici hiç bir fırsat yok, ben teknik yorumlarınızı okumadım konuşma çok uzun diye. O yüzden yanlış, doğru yorumu yapmayacağım. Sadece dediğiniz gibi bu üründe bir fırsat yok. Bu forumdaki insanlar bile bir ürünün fiyatının yükseltilip, düşürülünce düşürüldüğü fiyatın "fırsat" olmasını geçtim "sıcak fırsat" olduğunu görüyorlarsa bu ülkemizdeki tüketicilerin ne kadar bilinçsiz olduğunu gösterir. Akakçe referans almakta bence yanlış akakçe az bir fikir oluştursun diye bakılır, çünkü stok kapatmak için fiyat yükselten satıcıyıda alıyor. Veya her fiyat düşüşünüde yansıtmıyor.

Son düzenleme:
Artık yurtdışı garanti destek işi Türkiye'de çöp diyebiliriz. Yerel firmalarla çözemiyorsan iş çok çetrefilli ve tiksindirici bir hâle bürünüyor. Çünkü yurtdışından sen ürün getirtiyormuşsun gibi bir durum ile karşı karşıya kalıyorsun. O yüzden yerel garanti desteğine bakmak lazım. Ben Dell kullanmadım, monitörleri referans olarak çok kullanılıyordu fakat garanti kısmında çok sorun yaşadığını söyleyen vardı.

Sıcak fırsat harici hiç bir fırsat yok, ben teknik yorumlarınızı okumadım konuşma çok uzun diye. O yüzden yanlış, doğru yorumu yapmayacağım. Sadece dediğiniz gibi bu üründe bir fırsat yok. Bu forumdaki insanlar bile bir ürünün fiyatının yükseltilip, düşürülünce düşürüldüğü fiyatın "fırsat" olmasını geçtim "sıcak fırsat" olduğunu görüyorlarsa bu ülkemizdeki tüketicilerin ne kadar bilinçsiz olduğunu gösterir. Akakçe referans almakta bence yanlış akakçe az bir fikir oluştursun diye bakılır, çünkü stok kapatmak için fiyat yükselten satıcıyıda alıyor. Veya her fiyat düşüşünüde yansıtmıyor.
Konu sıcak fırsat değil başka bir tartışma zaten. Kimse sıcak fırsat mı değil mi diye tartışmıyor. Bu arkadaş AW2726DM ve AOC Q27G41ZDF gibi giriş seviye modellerin AW2725D ile yakın performans gösterdiğini aradaki fiyat farkının verilmemesi gerektiğini söylüyor. Arada lg monitöre Samsung panel kullanıyor hepsi benzer 40hz fark var gibi yanlış bilgilerde verdi yanlış bilgiden uyarısını aldı.

Arkadaşın düşüncesi şu arada ne sdr olarak ne hdr olarak pek bir fark yok. Özellik vb olarak pek fark yok değmez diyor.

Aradaki farklar

AW2726DM eksileri

USB girişi yok firmware update desteklemiyor (büyük eksi)
Hazır srgb modu yok (bana göre önemli bir eksi)
Pivot veya yükseklik ayarı özelliği yok (kabul edilebilir)
Sdr parlaklık düşük (çoğu kişi kabul edilemez ama hadi neyse)
hdr parlaklık vasat (yorum bile yapmıyorum)
Hdmı 2.1 yerine Hdmı 2.0 (pek önemli değil)
Peak1000, Peak1000 bright (eotf boost veya hypernits diye de geçer markaya göre değişir) bu modlar yok sadece 1 tane doğru hdr modu var. Trueblack400 sertifikasını bile karşılayamıyor hdr10 destekliyor sadece

Bu tablodan vasatlığı görebilirsin
14440.webp

14460.webp

14438.webp
14437.webp
14441.webp
14439.webp

Ben diyorum hdr açısından çok fark var 20k buna verene kadar 5k daha koyar gerçek HDR OLED monitörü alırım. 20k vereceksin oled alıcaksın ama hdr vasat olacak anlamı yok

Yok sen abartıyorsun arada pek fark yok falan diyor işte

En son yazdı yine cevap vermedim dedim ne hali varsa görsün eleman hala sallamaya devam ediyor. Sözde engelledi falan ama mesajlarımı okuyup cevap vermeye devam ediyor.

Artık yurtdışı garanti destek işi Türkiye'de çöp diyebiliriz. Yerel firmalarla çözemiyorsan iş çok çetrefilli ve tiksindirici bir hâle bürünüyor. Çünkü yurtdışından sen ürün getirtiyormuşsun gibi bir durum ile karşı karşıya kalıyorsun. O yüzden yerel garanti desteğine bakmak lazım. Ben Dell kullanmadım, monitörleri referans olarak çok kullanılıyordu fakat garanti kısmında çok sorun yaşadığını söyleyen var
Dell de böyle bir problem yok yurtdışından da getirttim bir problem yaşamadım.

Dell de böyle bir problem yok yurtdışından da getirttim bir problem yaşamadım.
Ne zaman getirttiniz, noter vs. tarzı muhabbetler olmadımı ? Şu temu olaylarından sonra herkes yurtdışında tanıdığa yollatıp oradan falan kendine yollatıyorduda, tam sizin süreci yazarsanız yakın zamandaysa belki düzenleme gelmiştir.

Teşekkürler... En başındaki düşüncem buydu konu sonra gereksiz dallandı.

Fiyat farkı 5bin değil 8bin. Aoc 18k HDR perfomansı kötü evet bu inkar edilmiyor hiç bir yerde ama 2725d ise 26k aradaki fark 5K değil 8k. 2725d 26k değil 22k'larda bence oldukça iddialı sıcak fırsat olurdu.

2627dm ise daha türkiyede girişi yok ama sanırım yakın zamanda girecek keza benzer HP Omen 27q 'da girecek ikiside aynı benzer perfomansa sahip daha kötü HDR'ye sahip olsa da ülkemizin ekonomik durumu karşısında 17-16k bantlarında alınması muhtemel. Benim görüşüme göre benim tercihlerime göre yeterli yine benim tercihime görede aradaki 8k farka verilmez düşüncesi ve giriş oled'ler piyasaya gireceği için 280HZ HDR'si yi olan OLED'lerin fiyatlarının düşme eğiliminde olduğu.

Saygılar.

Konu sıcak fırsat değil başka bir tartışma zaten. Kimse sıcak fırsat mı değil mi diye tartışmıyor. Bu arkadaş AW2726DM ve AOC Q27G41ZDF gibi giriş seviye modellerin AW2725D ile yakın performans gösterdiğini aradaki fiyat farkının verilmemesi gerektiğini söylüyor. Arada lg monitöre Samsung panel kullanıyor hepsi benzer 40hz fark var gibi yanlış bilgilerde verdi yanlış bilgiden uyarısını aldı.

Arkadaşın düşüncesi şu arada ne sdr olarak ne hdr olarak pek bir fark yok. Özellik vb olarak pek fark yok değmez diyor.

Aradaki farklar

AW2726DM eksileri

USB girişi yok firmware update desteklemiyor (büyük eksi)
Hazır srgb modu yok (bana göre önemli bir eksi)
Pivot veya yükseklik ayarı özelliği yok (kabul edilebilir)
Sdr parlaklık düşük (çoğu kişi kabul edilemez ama hadi neyse)
hdr parlaklık vasat (yorum bile yapmıyorum)
Hdmı 2.1 yerine Hdmı 2.0 (pek önemli değil)
Peak1000, Peak1000 bright (eotf boost veya hypernits diye de geçer markaya göre değişir) bu modlar yok sadece 1 tane doğru hdr modu var. Trueblack400 sertifikasını bile karşılayamıyor hdr10 destekliyor sadece

Bu tablodan vasatlığı görebilirsin
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ben diyorum hdr açısından çok fark var 20k buna verene kadar 5k daha koyar gerçek HDR OLED monitörü alırım. 20k vereceksin oled alıcaksın ama hdr vasat olacak anlamı yok

Yok sen abartıyorsun arada pek fark yok falan diyor işte

En son yazdı yine cevap vermedim dedim ne hali varsa görsün eleman hala sallamaya devam ediyor. Sözde engelledi falan ama mesajlarımı okuyup cevap vermeye devam ediyor.
Şimdi zaten oled diğer monitörler gibi değil. Ne kadar yüksek parlaklığı ne kadar güvenli alırsak o çok önemli. Kağıt üzerinde az görünen nit uygulamada görüntüye aşırı yansıyor. Bu bir ıps panel olsa ondada yansıyor tabi de oled kadar yansımıyor. Yani oled'in 50nit'i ile ıps'in 50 si kullanımda aynı değil. Pivot yok yazmışsın ekstra monitör kolu masrafı 1000tl oraya gidiyor. Firmware bence "bayağı" büyük eksi. Şuan bence zaten oled monitör barajı indirimsiz 25,26k. Altında kırpmaya başlıyorlar. İndirimde falan 23'e alınır diyoruz. Bu özellikler için gidipte 9k eklenmez ama 5k eklenir. Zaten 1k monitör koluna gideceğini varsayarak 6k'da eklenir. Oled'deki nit'in farkını bilen kişi zaten sana hak verir.

Şimdi zaten oled diğer monitörler gibi değil. Ne kadar yüksek parlaklığı ne kadar güvenli alırsak o çok önemli. Kağıt üzerinde az görünen nit uygulamada görüntüye aşırı yansıyor. Bu bir ıps panel olsa ondada yansıyor tabi de oled kadar yansımıyor. Yani oled'in 50nit'i ile ıps'in 50 si kullanımda aynı değil. Pivot yok yazmışsın ekstra monitör kolu masrafı 1000tl oraya gidiyor. Firmware bence "bayağı" büyük eksi. Şuan bence zaten oled monitör barajı indirimsiz 25,26k. Altında kırpmaya başlıyorlar. İndirimde falan 23'e alınır diyoruz. Bu özellikler için gidipte 9k eklenmez ama 5k eklenir. Zaten 1k monitör koluna gideceğini varsayarak 6k'da eklenir. Oled'deki nit'in farkını bilen kişi zaten sana hak verir.
Şu yoruma imzamı atarım en başından beri Bluer veya buradaki adı ile Tayfunss anlatmak istediğim buydu. Yazdıklarında zaten hak var bu inkar edilmiyor ''o yüzden güneş çarpması '' diye yorumladım ;) O yüzden engelledim konu uzamasın diye aradaki fiyat farkı 4-5k olsa zaten herkes 280HZ belirtildiği gibi daha iyi performans veren HDR OLED alır.

Ama arada ciddi fark çıtası var Giriş oled'ler piaysaya daha çok gireceği için 280HZ kırpılmamış veya HDR performansı daha iyi olan monitörlerin fiyatlarını baskılar duruma geldi çünkü piyasada çok fazla oled var ve fiyatları düşme eğiliminde.. 2725d bir sıcak fırsat olsaydı ilk yazımda belirtildiği gibi konuyu açar söylerdim ama ürün sıcak fırsat değil. -8k 'ya HDR'den ödün verilerek Aoc satıldı. ve piyasaya Aoc'un konu bahsi geçen modelinin benzerlerinin en azından bilinen 2 marka/model giriş yapacak.

Teşekkür ediyorum Kolay gelsin

SDR 200nit çok önemli değilde ki Dell 190 çıkmış hadi neyse 200-300 nit civarıyla hdr falan oynanmaz hacı. Oynanır diyen adam görüntüden anlamıyordur. IPS panelin en zayıf noktası ne? IPS glow ve vasat kontrast oranı. Ama içlerinde daha iyi performans gösteren, ortalama olan ve ortalama altı performans gösteren modeller var. Renk gamutu çoğunda iyi, hız çoğunda iyi, görüş açısı çoğunda iyi, parlaklık çoğunda iyi vs gayet güzel. Kontrast oranı ve glow kötü olunca yani IPS panelin en zayıf olduğu kısımlar göze çok batıyor. 1100:1-1200:1 kontrast oranı iyi değildir hatta kötüdür ama kullanılmaz değildir. IPS'in doğası gereği böyle. Ama ucuz diye 700:1-800:1 TN ile yarışan kontrast oranına sahip aşırı glow lu bir model alır mısın?

Oledde 250nit sdr biraz kötüdür hatta orta bile sayılır kabul edilebilir. 200nit düşüktür ama sdr da herkesi rahatsız etmez.

Ama hdr da 400nit tepe parlaklık bile sağlayamayan tüm testlerde trueblack400 modundan %30, Peak1000 modundan %40 daha loş çıkıyorsa hdr açısından mantıklı mı? Trueblack600 veya 1000 demiyorum 400 gibi en giriş seviye Oled sertifikasından bahsediyorum.

Zaten oled yanıcak 20k gibi yüksek bir miktar da ödeyeceksin hdr bekliyorsan ki çoğu kişi bekler koy biraz daha düzgün bir model al. IPS değil ki bu sdr kullan ve ömrü uzun olsun falan. 5-6 sene içinde muhtemelen yanacak panel biraz çık hdr ı nispetende olsa verebilen bir monitör al yandıktan sonra en azından pişmanlık duymazsın. Bu kadar çıktıktan sonra 3-5 hesabımı yapılır oled alıyorsun IPS değil.

Mesela Mo27q2a arada indirime giriyor 23k civarına veya başka modeller bakılabilir kırpılmamış. Aoc model zaten hdr renk hacmi de düşük 18k ya 5k ekle mo27q2a alırsın.

Ben C5 kullanıyorum şu an Trueblack400 de beni tatmin etmiyor ama onunla da mutsuz değildim. Ama biraz daha fazlasını istedim hep.

HDR kullanmayan birisi alabilir ama onun dışında önermem. Benim tercihim değil yani sen 9k farkı vermezsin ama ben q27g41zdf den xg27aqwmg ye geçeceksem eğer 9k farkı net veririm. Daha ucuza da qd oledler var zaten. Gerçek HDR gördükten sonra gerisi boş.

Son düzenleme:
Ne zaman getirttiniz, noter vs. tarzı muhabbetler olmadımı ? Şu temu olaylarından sonra herkes yurtdışında tanıdığa yollatıp oradan falan kendine yollatıyorduda, tam sizin süreci yazarsanız yakın zamandaysa belki düzenleme gelmiştir.
Kardeşim ben İnternet kafe işletiyorum yasaklardan haberim var 5 kere değişim oldu 2 si servisfrn gekdi 3`ü yurtdışından beb herhangi bir şeyle uğraşmadım

Düz MAG 341CQP QD-OLED ve X28 modeli ile ilgili yorumlarınız var mıdır? Bunlardan birini alacağım sanırım.

Kardeşim ben İnternet kafe işletiyorum yasaklardan haberim var 5 kere değişim oldu 2 si servisfrn gekdi 3`ü yurtdışından beb herhangi bir şeyle uğraşmadım
Şu tarihlerde getirdim ben dendiği gibi hiçbir sorun yaşamadım diyebilirsin yani. Bizde öğrenmiş oluruz. Süreç hakkında hiçbir bilgi vermemişsin. TR'den red mi yedin sonra yurtdışıyla iletişimemi geçtin onlarmı yolladı nasıl oldu yani internet kafe işletmenin bana verdiği bir bilgilendirme yok :D Yani o şekilde bizde soran olursa, karşımıza çıkarsa tecrübeni iletiriz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,097
Üyeler
199,563
Son üye
zumbar121

Geri