❌İndirim Bitti! Xfx Swıft Radeon RX 9070 XT 30.119₺

Nereden nasıl alındığı önemli değil. Sözüm sana da değil bak, iyi anla. Diyelim ki ben sarı sitede bir ürün ilanı koydum. Kara borsa olmayan bir ürünü bulunabilirliği olan bir ürünü 10 liradan herhangi bir yerden piyasa fiyatının altına toptan veya perakende alıp 12 liraya sattım ve biri bana bu sebepten ötürü kansız dedi. Ben onun varya sülalesinin yedi ceddinin kanından endişe ederim.
Sırf 2 lira kar edeceğim diye ihtiyacı olan adamın almasını engelleyenlere lafım benim. Ben böyle kansızların varya sülalesinin yedi ceddinin kanından endişe ederim.

Ürününüz mağazada hazır diyor bende sizde de öyle mi
Mağazadan teslim seçtiysen normal hocam ben öyle sipariş seçeneği olduğuna dikkat etmedim heyecandan düz sipariş verdim o yüzden bende sipariş onaylandı yazıyor. Yarın sabah arayacağım beni kırmayıp kabul ederlerse mağazadan teslim diye değiştirtip alıcam yarın.

Beyler alıp satanlar hem hak yiyor hem de bu suç.Kullanıp satmak ayrı al sat ayrı.Arabalarda olduğu gibi bir düzenleme gelir bunlar yüzünden

Ürün sıfır değil ikinci el adam fatura kesmiyor vatan zaten fatura kesmiş oluyor. 2. el ticari kazancı vergilendirmene gerek yok zaten vergilendirilmiş bir ürünü satıyorsun? Verginin vergisini mi vereceksin? Saçmalama kardeş gece gece. Adam da %20 KDV verip alıyor zaten.
Dostum ben gayet net anlattım anlamaya gayret edersen anlarsın zaten. Saçmalama kardeş diyip ragebait atmana da hiç gerek yoktu bence. Aynı fikirde değil isen bunu düzgün dille söylersin.

Dostum ben gayet net anlattım anlamaya gayret edersen anlarsın zaten. Saçmalama kardeş diyip ragebait atmana da hiç gerek yoktu bence. Aynı fikirde değil isen bunu düzgün dille söylersin.
Ürün sıfır değil 2.el diyorsanız ilanda da kullanılmış yazsınlar.Sıfır hiç açılmamış olarak satmasınlar.Göz var izan var

Amaç ticari kazanç ise ister 10.000TL'lik ürün sat, ister 1.000.000TL'lik ürün sat kazancını vergilendirmen lazım. Kaldı ki ürün 2. el de değil zaten sıfır. Vatan Bilgisayar enayi değil herhalde 30.000TL'lik ürünü tedarik edip satıp bir de fatura kesip vergisini ödüyor. Bu adamların ekstra bir özelliği var da biz mi bilmiyoruz? Dediğim gibi ayda yılda 1-2 hadi bilemedin 3-4 tane alırsın buna eyvallah, benim serzenişim %0.00001 bile indirim görse o ürünü sıfır alıp sanki dükkanı varmış gibi sahibindene koyan ve bunu sürekli olarak yapan tayfaya.
Aynı ürün 5 farklı kişi tarafından 5 kere satılsa devlete 5 kere vergi verilmeli diyorsun yani.

Ulan nolmuş bi maç izledik, forum yanıyor bugün.

1784501373170.webp

Çoğu üründe stok sorunu olmadı, ister alsatçı ister kullanıcı fırsattan yararlanmıştır, herkese aynı anda açıldı aynı anda kapandı ki ben ihtiyacîm olup bütçeme uyan her ürünü rahatça buldum son anlarda kampanya bittiği icin ihtiyacımın hepsini alamadım

Dostum ben gayet net anlattım anlamaya gayret edersen anlarsın zaten. Saçmalama kardeş diyip ragebait atmana da hiç gerek yoktu bence. Aynı fikirde değil isen bunu düzgün dille söylersin. Neyse uzatmaya gerek yok bence oldukça açık ve anlaşılır dille yazdım ben.
Aynı üründen 10 tane alıp koymadıysa ceza yemez.Ayda 2-3 Tane alıp satışa koyana da bir şey diyemezsin.
2. El fiyatları artıyor böyle al satçılar yüzünden.Sıfır rami 2.elden ucuza aldım geçen hafta
2. el fiyatını arttıran alıcıdır.Almazsan düşürecek zaten mecbur olarak.Madem memnun değilsin alma.

2. El fiyatları artıyor böyle al satçılar yüzünden.Sıfır rami 2.elden ucuza aldım geçen hafta
Bu ayrı konu ben de al sat yapılması taraftarı değilim ancak nakit lazım olunca bazen ben de bunu yapmak durumunda kalıyorum. Ekonomi malum herkesin yaşayabilmek için kendince uyguladığı bazı yöntemler var. Arkadaşın argümanına göre araç al-sat yaparak devleti 2 haftada kalkındırabilirsin.

Bu arada al sat yapmak için alıp satan varsa max 2 bin tl kar eder. Al sata gitmez. Günlerce THH değişiminden gelen 0 jelatinli 16 gb 9060 xtyi 17 bine satamadim sıfır fiyatları 20 bin üstü olmasina rağmen. En sonunda açtım kutusunu yan pcye taktım. Yani ürün sıfır bile olsa kimsenin 32-33 verip alacağını sanmam. Aldığı fiyattan anca satar. İkinci elleri zaten 27 28 bine bulunuyor. Sahibinden ölücü dolu maalesef. Adam 32-33 verecek olsa 34-35 bine kendi adına faturalı taksitli alır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,472
Üyeler
199,799
Son üye
burakgiriss

Geri