❌İndirim Bitti! Xfx Swıft Radeon RX 9070 XT 30.119₺

Aslında hemfikiriz ki bunu şu "ben de al sat yapılması taraftarı değilim ancak nakit lazım olunca bazen ben de bunu yapmak durumunda kalıyorum" cümlende belirtmişsin. Sen nakit lazım oluyor diye 1 tane yaparsın 2 yaparsın bilemedin 5 yaparsın. Ama nakit lazım diye 20 tane yapmazsın, benim dediğim de buydu aslında.
Aynen zaten kimse o şekilde yapana bir şey demiyor. Biri gidiyor mesela vatan ram muhabbetinde 30 tane almış hepsini ilana koymuş. Daha gelmemiş bile. Öbür tarafta öğrenci var sistemini dizememiş ram krizinden falan. Günah yani.

• Beğen
Reaksiyonlar: Aydi
Aynı şeyi söyledim zaten mesajın sonunda.

Öyle diyorum evet detaylandırarak çok basit bir örnekle ama bir tık uzun yazarak ne demek istediğim anlatıcam son olarak. Vergiyi sen ürünün kendisine değil üründen aldığın kazanca ödüyorsun, sorunun cevabına da gelirsek evet 5 kere vergi verilmeli.

3 tane karakter olsun mesela distrübütor - Vatan ve Ahmet diyelim. Distrübütör X ürünü, Vatan'a satarken kazancının vergisini öder. Vatan ise Distrübütörden aldığı kartı satarken üzerine kendi karını koyduğu için yine vergisini öder (isterse 489736536983 adet fatura kesilsin) Vatan da diyelim kartı Ahmet'e sattı. Ahmet'i de 2 konuda ele alalım, 1. Ahmet arada sırada 1-2 ilan sahibindene Vatan'dan aldığı ürünü sahibindene atsın diyelim. Sahibinden üzerinden ise Aydın yani ben alayim mesela o ürünü. 1. Ahmet ile alakalı sorun yok çünkü Ahmet kullanıcı. Eğer 2. Ahmet ki benim değindiğim durum, bu ürünleri devamlı kovalayıp ayda en az 15-20 tane sahibindene sıfır ürün atıp Aydın'a yani bana satıp vergisini ödemiyorsa işte bu sefer ciddi sıkıntı var. O ürünün faturasının keislip kesilmediğinden bağımsız bir konu bu. Eğer Ahmet'ten sonra ne bileyim Mehmet-Hüseyin-Ali diye Ahmet ile aynı ticarı amaçta 3 kişi daha aldı bu sefer 6 kere satılmış oluyor ve 6 kere vergi verilmesi gerekiyor. Sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum yine hemfikir değilsek artık benim yapabileceğim bir şey yok.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayırlı olsun kingim benim
Kazanç belgelendirilebilir olmalı. Benim o ürünü kaça aldığım ve ne kadar kazandığımın takibini nasıl yapacaksın? Ürünü 6 ay önce aldıysam enflasyon karşısında değer kaybını nasıl hesaplayacaksın? Tam tersi durumda zarar edersem gelir vergisi karşısında gider olarak göstermem gerekecek bu nasıl olacak? 5 bine aldığım ramler kriz nedeniyle 20 bin olduysa ne yapacaksın 15 binlik farkı gelir olarak mı hesaplayacaksın? Dediğinin uygulanabilir yanı olmadığı gibi dünyada örneği de yok. Devlet zaten yeterince vergi alıyor ama buradaki mantığı anlayabiliyorum bunun önüne geçilmesini istiyorsun ama bu vergi yöntemiyle uygulanabilecek bir şey değil. Devasa hacimde işlem yapılan hesaplara inceleme yapılması gerekiyor ve para giriş çıkışlarının belli bir seviyenin üzerindeyse hesabı sorulmalı bence. Bu sefer de başka hesaplar kullanılabilir o ayrı tabi.

Bu arada konu sahibiyle konuşuyormuşum konu için teşekkür ederim arkadaş uzun süredir 9070 xt istiyordu sayende aldırdık

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Aydi
Al sat yapan siz şikayet ediyorsunuz diye yapmayacak mı niye kendinizi yoruyorsunuz? Papağan gibi her konu altı aynı şeyleri konuşmaktan bıkmadınız mı?

Kazanç belgelendirilebilir olmalı. Benim o ürünü kaça aldığım ve ne kadar kazandığımın takibini nasıl yapacaksın? Ürünü 6 ay önce aldıysam enflasyon karşısında değer kaybını nasıl hesaplayacaksın? Tam tersi durumda zarar edersem gelir vergisi karşısında gider olarak göstermem gerekecek bu nasıl olacak? 5 bine aldığım ramler kriz nedeniyle 20 bin olduysa ne yapacaksın 15 binlik farkı gelir olarak mı hesaplayacaksın? Dediğinin uygulanabilir yanı olmadığı gibi dünyada örneği de yok. Devlet zaten yeterince vergi alıyor ama buradaki mantığı anlayabiliyorum bunun önüne geçilmesini istiyorsun ama bu vergi yöntemiyle uygulanabilecek bir şey değil. Devasa hacimde işlem yapılan hesaplara inceleme yapılması gerekiyor ve para giriş çıkışlarının belli bir seviyenin üzerindeyse hesabı sorulmalı bence. Bu sefer de başka hesaplar kullanılabilir o ayrı tabi.

Bu arada konu sahibiyle konuşuyormuşum konu için teşekkür ederim arkadaş uzun süredir 9070 xt istiyordu sayende aldırdık
Eyvallah ben de teşekkür ederim hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Maç saati indirim mi olur hepsini kaçırdık 😡

ne aldın robot süpürge hocam merak ettim birde kaçtan aldın acaba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Paraf'a peşine 12 ay taksit gelmeyince keyfimi kaçırdı, zaten ürünün sayfasında peşin fiyatına 12 taksit yazıyordu Paraf'a. Honor 600 pro vardı 512gb 38kya onu çok hızlı düzelttiler o aklımda fena kaldı ya baya iyi fiyattı sanırım o
2 aydır bakıyorduk. Roborock Edge 2 52bin tl ye geldi. Şaşırdık açık söylemek gerekirse satılan modeller olduğu için hiç indirim olmuyordu.

Onaylanan siparişim onay bekliyor oldu.Mağazadan teslim almak için aramıştım onaylanmamış dediler akşam böyle değildi şaşırdım.İptal olacak galiba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,618
Üyeler
199,852
Son üye
serche_

Geri