Öneri 4k /OLED/ Asus Monitöre Geçmek İstiyorum Öneriniz Lazım ?

cemozgen

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
262
Tüm sistemim asus. Şu andada xg27aqdmg kullanıyorum bunu satıp 4k olede geçmek istiyorum ama tandem falan gelmiş anlamıyorum bu işten. 4K 240hz 27 inç bir model arıyorum ne önerirsiniz? Pg27ucwm çıkacakmış ancak 80kdan aşağı gelmez o model okadar bütçe ayıramam. Şu anda kullandıgım woled oldugu ıcın, pg27ucdm düşünüyorum ancak qd oled bu da. Ne gibi farklar yaşarım?

Tüm sistemim asus. Şu andada xg27aqdmg kullanıyorum bunu satıp 4k olede geçmek istiyorum ama tandem falan gelmiş anlamıyorum bu işten. 4K 240hz 27 inç bir model arıyorum ne önerirsiniz? Pg27ucwm çıkacakmış ancak 80kdan aşağı gelmez o model okadar bütçe ayıramam. Şu anda kullandıgım woled oldugu ıcın, pg27ucdm düşünüyorum ancak qd oled bu da. Ne gibi farklar yaşarım?
Geçen konuştuklarımızdan farklı bir cevap almayacaksın.
27ucdm'de tam siyah değil. Morumsu siyah. Oda da ışığı kapatırsan siyahlar tam siyaha yakın olur.
Onun harici başka model yok.

27ucdm'de tam siyah değil. Morumsu siyah. Oda da ışığı kapatırsan siyahlar tam siyaha yakın olur.
xg27aqdmg ile nasıl bir fark olur? arkamda balkon kapısı var ve ışık vuruyor ancak blackout perdelerim mevcut odayı kapkaranlık veya karanlığa yakın yapabilirim. parlaması vesaire nasıl olur qd oled mat oldugu ıcın. ucwm çok pahalıdan gelir hocam asusun 20. yıl özel 2k 540 tandem modeli gelmiş gaming gende 82k yazmışlar şaka gibi yani. Bütçeme göre bir model arıyorum kısaca. Hiç 4k kullanmadım 1080den 2kya geçince çok farketmişti 4kya geçerken de böyle bir durum oluyor mu?

Bu doğru değil. Güneşi direkt arkanıza almazsanız qd oledler de düzgün siyah verir.

Bütçeniz nedir hocam

Güneşi arkana alma o zaman
Güneş arkamda değil. Güneşden bahseden oldu mu hiç?
Benim odamın dibinde koca bina var. Bu odaya hiç güneş vurmuyor zaten.
3 senedir oled kullanıyorum.
Daha youtuberlarda oled yokken pg27aqdmg mat woled kullandım ben.
Onu sattım glossy woled xg27aqdmg aldım.
Onu sattım mat qd oled samsung g8 aldım.
Onu sattım dsc'li legion 27ud-10 4k qd glossy oled aldım.
Onu sattım pg27ucdm aldım. Siyahları beğenmedim.
Onu da sattım yeni siyah kaplamalı msı 322ur x24 aldım.
Onu da satıp pg27ucwm alağım inşAllah.

Şimdi soruyorum sana bu forumda;
Hem mat woled
Hem parlak woled
Hem mat qd oled
Hem parlak qd oled
Hem de yeni kaplama parlak qd oled kullanmış kim var?
Ek olarak hem iphone oled hem de samsung amoled telefonum var.
Yine ek olarak tabletim oled ve televizyonum miniled.
Benim hayatım ekran zaten.

Bu yüzden ben tecrübeye dayalı yorum yapıyorum. Aldığım bütün monitörlerde profilimde paylaşmıştım. 2 sene geriye gidersen göreceksin!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

xg27aqdmg ile nasıl bir fark olur? arkamda balkon kapısı var ve ışık vuruyor ancak blackout perdelerim mevcut odayı kapkaranlık veya karanlığa yakın yapabilirim. parlaması vesaire nasıl olur qd oled mat oldugu ıcın. ucwm çok pahalıdan gelir hocam asusun 20. yıl özel 2k 540 tandem modeli gelmiş gaming gende 82k yazmışlar şaka gibi yani. Bütçeme göre bir model arıyorum kısaca. Hiç 4k kullanmadım 1080den 2kya geçince çok farketmişti 4kya geçerken de böyle bir durum oluyor mu?
Dsc kullanıyor xg modeli. dp1.4 safkan 4k 240hz veremediği için dsc denilen bir sıkıştırma teknolojisi kullanıyor. Çoğu kişi dsc farkını anlamıyor. Ama 2.monitörde alt tab atarken siyah ekranda kalıyor falan demişlerdi.
Ek olarak o modele tayfun sorunlu diyordu. Eğer ucuz alternatif arıyorsan Giga mo27u2 alabilirsin. Herkese onu öneririz düşük bütçe de.
40-45'lere çıkacaksan ve illa 27 arıyorsan pg27ucdm al.
32 istersen yeni kaplama msı var onu al.
Karar senin...

Son düzenleme:
1 senedir kullandığım monitör nasıl doğru olmuyormuş?
Kaynak direkt gözüm.

Güneş arkamda değil. Güneşden bahseden oldu mu hiç?
Benim odamın dibinde koca bina var. Bu odaya hiç güneş vurmuyor zaten.
3 senedir oled kullanıyorum.
Daha youtuberlarda oled yokken pg27aqdmg mat woled kullandım ben.
Onu sattım glossy woled xg27aqdmg aldım.
Onu sattım mat qd oled samsung g8 aldım.
Onu sattım dsc'li legion 27ud-10 4k qd glossy oled aldım.
Onu sattım pg27ucdm aldım. Siyahları beğenmedim.
Onu da sattım yeni siyah kaplamalı msı 322ur x24 aldım.
Onu da satıp pg27ucwm alağım inşAllah.

Şimdi soruyorum sana bu forumda;
Hem mat woled
Hem parlak woled
Hem mat qd oled
Hem parlak qd oled
Hem de yeni kaplama parlak qd oled kullanmış kim var?
Ek olarak hem iphone oled hem de samsung amoled telefonum var.
Yine ek olarak tabletim oled ve televizyonum miniled.
Benim hayatım ekran zaten.

Bu yüzden ben tecrübeye dayalı yorum yapıyorum. Aldığım bütün monitörlerde profilimde paylaşmıştım. 2 sene geriye gidersen göreceksin!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dsc kullanıyor xg modeli. dp1.4 safkan 4k 240hz veremediği için dsc denilen bir sıkıştırma teknolojisi kullanıyor. Çoğu kişi dsc farkını anlamıyor. Ama 2.monitörde alt tab atarken siyah ekranda kalıyor falan demişlerdi.
Ek olarak o modele tayfun sorunlu diyordu. Eğer ucuz alternatif arıyorsan Giga mo27u2 alabilirsin. Herkese onu öneririz düşük bütçe de.
40-45'lere çıkacaksan ve illa 27 arıyorsan pg27ucdm al.
32 istersen yeni kaplama msı var onu al.
Karar senin...
Monitörlerinizi nereden satıyorsunuz hocam? XG27AQDMG'yi nereden satabilirim sarı siteden pgsiz şekilde satabilirim ancak. Adanada oturdugum ıcın alıcı bulmam zor olur gibi tavsiyeniz var mıdır

Monitörlerinizi nereden satıyorsunuz hocam? XG27AQDMG'yi nereden satabilirim sarı siteden pgsiz şekilde satabilirim ancak. Adanada oturdugum ıcın alıcı bulmam zor olur gibi tavsiyeniz var mıdır
Sarı siteden sattım hepsini. Ama satması kimi zaman 1 haftayı buldu kimi zaman 3 ayı.

Geri