Bilgisayar Mühendisliği İçin Marmara mı Gazi mi?

Reaksiyon skoru
0
M. T. O. K ile tercih yapacağım için sıralamam ikisine de yetiyor. İstanbul da oturuyorum ancak buna rağmen Marmara'nın teknoloji fakültesi'ne gidiş-dönüş ortalama 3 saat sürüyor. Beni şüpheye düşüren etkenlerin başında bu var. Gazi'yi seçersem de KYK'ya gitmek zorunda kalacağım. İlk başta aile evinden çıkmak ve konfor alanımdan uzaklaşmak hayata hazırlanmak için mantıklı gözükse de şahsen ben Türkiye şartlarındaki yurtları gördükçe Marmara'ya daha çok kaymaya başlıyorum. Gazi'nin gerek akademik kadrosu gerek ise kampüsünün Ankara'nın merkezinde olması + özellikleri arasında. - olarak ise yurt olayından başka dersliklerin ve binaların eski olması var (amfi bile olmaması şaşırttı). Marmara'da ise fakülte yeni taşındığından dolayı daha modern Lab'lar ve derslikler var. Ancak dağın başında işte.

Karar vermekte zorlanıyorum ama önümde daha düşünmek için 2 haftadan fazla var. Bu konularda tecrübeli veya bilgi sahibi olan kişiler biraz zaman ayırıp tavsiye verirse çok makbule geçer.

M. T. O. K ile tercih yapacağım için sıralamam ikisine de yetiyor. İstanbul da oturuyorum ancak buna rağmen Marmara'nın teknoloji fakültesi'ne gidiş-dönüş ortalama 3 saat sürüyor. Beni şüpheye düşüren etkenlerin başında bu var. Gazi'yi seçersem de KYK'ya gitmek zorunda kalacağım. İlk başta aile evinden çıkmak ve konfor alanımdan uzaklaşmak hayata hazırlanmak için mantıklı gözükse de şahsen ben Türkiye şartlarındaki yurtları gördükçe Marmara'ya daha çok kaymaya başlıyorum. Gazi'nin gerek akademik kadrosu gerek ise kampüsünün Ankara'nın merkezinde olması + özellikleri arasında. - olarak ise yurt olayından başka dersliklerin ve binaların eski olması var (amfi bile olmaması şaşırttı). Marmara'da ise fakülte yeni taşındığından dolayı daha modern Lab'lar ve derslikler var. Ancak dağın başında işte.

Karar vermekte zorlanıyorum ama önümde daha düşünmek için 2 haftadan fazla var. Bu konularda tecrübeli veya bilgi sahibi olan kişiler biraz zaman ayırıp tavsiye verirse çok makbule geçer.
Binaların eski olması ve amfi olması neden bu kadar şaşırttı. İhtiyaç olmadığı takdirde yenilemezler. Kyk yaşamak bir yerden sonra yorucu oluyor çoğu kalan toplu yaşamayı bilmiyor. Yemekleri vs de belli zaten. Okuluna yakın kyk çıkmazsa yine yol çekeceksin Ankara da yurt durumları nasıl tam bilemiyorum. Ben olsam ailemin yanında kalırdım.

Gazide nasıl amfi yok lan

Marmara seni sabahın 5inde 6sinda kaldirmayacaksa Marmara mantıklı olur gibi

marmara mantıklı geldi mis gibi aile evinde kalırsın kyk dert olur

Şimdi sen de ben de öyle diyoruz da usta aile evi de çekilecek gibi değil ya
hocam biraz mantıklı bakalım tamam biraz üstüne üstüne gelebilir ama yemeğin var yatağın var rastgele 4 kişiyle kalmıyorsun bildiğin yer yani işin sonu mantıklı bi tercih gibi

şunu fark ettim akademik kadronun hiçbir önemi kalmıyor aslında. isterse fakültedeki herkes profesör olsun ama çok önemi kalmıyor. orada okuyanları instadan falan bulup direkt onlara sormaya çalış. zaten bu bölümde okul seni meslek hayatına hazırlamayacak ama okulun sana sağladığı avantajlar çok önemli. bazı okulların anlaşmalı olduğu şirketler falan oluyor staj ve iş açısından onlar rahat oluyor. veya bazı okullarda hocalar öğrencilere ciddi anlamda referans olabiliyor bunları öğrenmeye çalış okul ne gibi avantajlar sağlıyor bu çok önemli

Gazide nasıl amfi yok lan

Marmara seni sabahın 5inde 6sinda kaldirmayacaksa Marmara mantıklı olur gibi
2018 de Gazi Üni ikiye ayrılmış bazı bölümler Hacı Bayram Veli Üni’ye geçmiş. Amfilerin hepside oraya geçmiş.

Dersler en erken 8.30 da başlayacak desem 7 de evden çıkış hazırlanmak içinde 6 da kalkış gerekiyor. Ama tabii programları bilmiyorum her gün dersler 8.30 da başlamaz herhalde.

Gazi Üni ikiye ayrılmış bazı bölümler Hacı Bayram Veli Üni’ye geçmiş.
Evet doğru ben de DGS ile HBVUye gidecek gibiyim bakmıştım ama sana şöyle diyeyim sadece eski toprak İİBF vs. Geçti.suan daha sadece 8 yaşında olan HBVUde Mühendislik ve tıp fakültesi yok bundan dolayı

Binaların eski olması ve amfi olması neden bu kadar şaşırttı. İhtiyaç olmadığı takdirde yenilemezler. Kyk yaşamak bir yerden sonra yorucu oluyor çoğu kalan toplu yaşamayı bilmiyor. Yemekleri vs de belli zaten. Okuluna yakın kyk çıkmazsa yine yol çekeceksin Ankara da yurt durumları nasıl tam bilemiyorum. Ben olsam ailemin yanında kalırdım.
Gazi köklü bir üniversite olduğundan dolayı amfi olamamsı falan şaşırttı demiştim çünkü üniversite diyince benim aklıma ilk amfi gibi derslikler geliyor yani.

Kyk yı tam da dediğin konularından dolayı tercih etmek istemiyorum. Tek artısı insanlarla iletişim kurmaya itiyor olması ama bir yandan düşününcede tanımadığın 6 kişi ile aynı odada kalıyorsun yani büyük kumar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

okul seni meslek hayatına hazırlamayacak ama okulun sana sağladığı avantajlar çok önemli. bazı okulların anlaşmalı olduğu şirketler falan oluyor staj ve iş açısından onlar rahat oluyor. veya bazı okullarda hocalar öğrencilere ciddi anlamda referans olabiliyor bunları öğrenmeye çalış okul ne gibi avantajlar sağlıyor bu çok önemli
Gazi'nin profesör sayısı Marmara'yı ikiye katlıyor nerdeyse. Ama tabii dediğin gibi bir yere kadar etki ediyor bu.
Marmaranın en büyük avantajlarından biri de İstanbulda olması galiba zaten. Özel sektörün kalbi. Ankarada ise genellikle sanayi savunma şirketleri yer alıyor. Kariyer olarak İstanbul daha mantıklı görünüyor.

Son düzenleme:
Gazi köklü bir üniversite olduğundan dolayı amfi olamamsı falan şaşırttı demiştim çünkü üniversite diyince benim aklıma ilk amfi gibi derslikler geliyor yani.

Kyk yı tam da dediğin konularından dolayı tercih etmek istemiyorum. Tek artısı insanlarla iletişim kurmaya itiyor olması ama bir yandan düşününcede tanımadığın 6 kişi ile aynı odada kalıyorsun yani büyük kumar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gazi'nin profesör sayısı Marmara'yı ikiye katlıyor nerdeyse. Ama tabii dediğin gibi bir yere kadar etki ediyor bu.
Marmaranın en büyük avantajlarından biri de İstanbulda olması galiba zaten. Özel sektörün kalbi. Ankarada ise genellikle sanayi savunma şirketleri yer alıyor. Kariyer olarak İstanbul daha mantıklı görünüyor.
İnsanlarla iletişim kurmakta o insanın nasıl biri olduğuna göre değişiyor. Fazla samimiyete gerek yok. Okulda bir çevren olur o yeterli bence. Yurtta kalmak bir risktir. Çamaşırı ayrı yemeği ayrı interneti ayrı. Ben kaç sene kaldım yorucu. Ben olsam marmarayı tercih ederdim yinede güzelce düşün pişman olma sonra.

Marmara gerçekten güzel. üniversite tanıtım günlerinde gitmiştim. kampüsü gezdim, ufak ama baya modern. güzel bir üniversite. okuyan öğrenciler de iyiydi.

gazi ise başka...
bende gazi üni sempatisi hep vardı zaten.. ikisinde de alacağın eğitim aynı olur zannediyorum...

ben olsam yurt şartları çok kötü değilse yurdu seçerdim(gazi). emin ol yurtta edindiğin kadar kolay çevreyi başka bir yerde kolay kolay edinemezsin. gelecekte sektöre girecek rakiplerinle, iş arkadaşlarınla, farklı sektör insanlarıyla sürekli yatıp kalkacaksın. benim kendi alanımda bir çok sektörde dostum oldu yurt sayesinde.

yurt odalarında lavabon varsa ben olsam gaziyi tercih ederdim.

senin bu işi forumlarda araştırman çok mantıklı değil

instagrama gir üniversitelerin bölüm grupları var, bölümüne girip üst sınıflardan bir kaç kişiye yaz. sen olsan burayı tekrar okurmuydun diye soracak olursan, geçmiş tecrübelerini ve pişmanlıklarını sana aktaracaklardır.

her şey eğitim de değil...

yaşam kaliten ve edineceğin çevre en en az eğitim kadar önemli.

Marmara gerçekten güzel. üniversite tanıtım günlerinde gitmiştim. kampüsü gezdim, ufak ama baya modern. güzel bir üniversite. okuyan öğrenciler de iyiydi.

gazi ise başka...
bende gazi üni sempatisi hep vardı zaten.. ikisinde de alacağın eğitim aynı olur zannediyorum...

ben olsam yurt şartları çok kötü değilse yurdu seçerdim(gazi). emin ol yurtta edindiğin kadar kolay çevreyi başka bir yerde kolay kolay edinemezsin. gelecekte sektöre girecek rakiplerinle, iş arkadaşlarınla, farklı sektör insanlarıyla sürekli yatıp kalkacaksın. benim kendi alanımda bir çok sektörde dostum oldu yurt sayesinde.

yurt odalarında lavabon varsa ben olsam gaziyi tercih ederdim.

senin bu işi forumlarda araştırman çok mantıklı değil

instagrama gir üniversitelerin bölüm grupları var, bölümüne girip üst sınıflardan bir kaç kişiye yaz. sen olsan burayı tekrar okurmuydun diye soracak olursan, geçmiş tecrübelerini ve pişmanlıklarını sana aktaracaklardır.

her şey eğitim de değil...

yaşam kaliten ve edineceğin çevre en en az eğitim kadar önemli.
sen marmaranın göztepe kampüsüne gitmişsindir

Geri