Msi X870e Edge Wifi Anakart Ram Slotu Kırıldı

Anakartı takarken yanlışlıkla ramlere elim bastı ve kart daha 3 günlükken ram slotunu kırdım ankarada bir servise götürdüm 12 bin tl gibi şaka bir fiyat istedi sonra 8k ya düşürdü. yaptırmadım ram 2 slot basınç pimi kırıldı ve o slota rami takınca çalışmıyor muhtelemen yollarında mı bir sıkıntı var anlamadım 1 3 4 slotları çalışıyor sorunsuz 2 de görüntü gelmiyor arızaya düşüyor.
servispointe göndersem hata bende olmasına rağmen bir tamir yaparlar mı ya da ankarada istanbulda kime uygun yollu sorunsuz şekilde bu anakartı yaptırabilirim
hata sende olsada yaparlar sorun etme gönder garantiye diyecem 15 gün beklersin

şöyle
Fotoğraf atsanızda durumun ehemmiyetini daha iyi ölçsek?

Sadece tırnak mı kırıldı yoksa slotun ortasından bi yerinden çatlak mı oluştu? Kırık sonrası sadece o slota taktığında sistem hiç mi boot etmiyor kırmızı dram ışığı gibi bir şey mi yakıyor?

Fiziken görmek gerekir. 8.000₺ tutarda haklıda olabilirler haksızda (nedenlerini net fotoğraf görürsem daha açıklayıcı anlatırım)
sadece tırnak olduğunu sanmıyorum çıt etti bir şeyler kırık sonrası 2. slota takınca kırmızı ışık yakıp açmıyor

3 günlükse garantiye gönder o kadar kolay mı parçalanıyor 15-20klık anakartlar.Oyuncak mı bu elin ne kadar bastırmış olabilir ki

Geçmiş olsun 2. ve 4. slotlar dual channel olduğu için , biraz performans kaybı yaşarsın ama yine de kullanmaya devam etsen daha iyi olur ileride sistemi değiştirene kadar

anakart böyle bir şey değil :)
ana kart tamir edilebilen sayılı parçalardan biridir misal işlemcin az performans veriyorsa tamir edilemez yada ssd ram in bir parçasının ucuna zarar versen tamir edilemez , ekran kartı , ana kart ve sıvı soğutma tamiri yapılması diğer parçalara göre muhtemel

ana kart tamir edilebilen sayılı parçalardan biridir misal işlemcin az performans veriyorsa tamir edilemez yada ssd ram in bir parçasının ucuna zarar versen tamir edilemez , ekran kartı , ana kart ve sıvı soğutma tamiri yapılması diğer parçalara göre muhtemel
Aynen hocam aynen :) o sıra PCB verileri yolları. Ülkemizde çoğu servisler tamir yerine direkt sıfır anakart fiyatını istiyorlar.

Aynen hocam aynen :) o sıra PCB verileri yolları. Ülkemizde çoğu servisler tamir yerine direkt sıfır anakart fiyatını istiyorlar.
sıfır fiyat istemeleri tamir edilemiceği anlamına gelmez ben demedim ki ucuza geliyor diye , ben Asus Prime B850M TUF Gaming
AM5 DDR5 Anakart ram ini sökerken 3. slot ram ucu elimde kalmıştı vermiştim servise durumu anlattım , garanti altında tamir etmişlerdi

Son düzenleme:
sıfır fiyat istemeleri tamir edilemiceği anlamına gelmez ben demedim ki ucuza geliyor diye , ben Asus Prime B850M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart ram ini sökerken 3. slot ram ucu elimde kalmıştı vermiştim servise durumu anlattım , garanti altında tamir etmişlerdi
Bu anakartta zaten 2 ram slotu yok mu hocam ?

o kadar para alıyorlar ama düzgün malzeme kullanmıyorlar. ekran kartı mandalları da öyle, en ufak baskıda makarna gibi kırılıyor.

o kadar para alıyorlar ama düzgün malzeme kullanmıyorlar. ekran kartı mandalları da öyle, en ufak baskıda makarna gibi kırılıyor.
Aynen öyle, ben de ekran kartı kilidini kırmıştım yanlışlıkla 🤣

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,095
Üyeler
200,838
Son üye
PinkMonke

Geri