Leonidax
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,656
Hocam xiaomi 12 pro 5gden geçtim. Açıkcası benim için güzel bir devrim olduYorumlarınızı merak ederim tabii ki hocam, eksileri/artıları tecrübelerinizi vs.
Artıları: (Eski telefonuma göre kıyaslıyacağım)
-Telefon çok güzel çok akıcı işlemcisi hakkını veriyor gibi geliyor bana çok hoşuma gitti. Mlbb felan oynuyorum aktif olarak zaten işlemcisinden dolayı hiç kasmaması bile lazım çokta güzel hakkını veriyor.
-Sağlamlık konusunda ben baya bi düşürdüm bu 2 aylık süreçte telefonu hatta ekran koruyucuyu çatlatacak kadar düşürdüm onu yeniledim telefonda hiçbir şey yoktu maşallah eski 12 pro 5gmide çok düşürdüm oda banamısın demedi hiç sapasağlam telefondu bu konuda xiaomiyi çok tebrik ediyorum valla o yüzden hiç şaşmam xiaomiden
-Arka ekrana çok artı desem mi demesem mi bilemedim çokta önemli bir şey değil gibime geliyor. Çok hypeladılar arka plan o böyle şu şöyle felan diyede sadece gösteriş yani açıkcası
-Pil süresi konusunda full oyun oynayacak olursam çok rahat 12 saati felan götürüyor eğer ki oyun oynamazsam öyle sadece gündelik whatshappta gezersem aradada instagramda takılırsam 1.5 gün götürdüğüde oluyor (%100de 100 seviyesinden 10a kadar bir süreç)
Eksileri:
-12 pro 5gden geçtiğim için biraz yanları kalın geldi bana ve telefon cidden aşırı ağır baya hissettiriyor mesela bir yere zıplıyorum telefonla direk cebimde telefon sarsılıyor hatta bunun yüzünden 1 2 kerede ekstra telefonu şort cebimden(şort cebim biraz küçük telefonun boyutuda büyük olduğu için hafif dışarıda kalıyor) düşürmüşlüğüm oldu. Bu ağırlığı yüzündende uzun süre mlbb oynadığım vakitlerde artık elim ağrımaya başlıyor onun dışında gündelik kullanımda üzmez telefon
-Birde bunlar çin romu olduğu için mesela arka ekranı ve birkaç özelliği kilitlenmiş şekilde geliyor. Alacağın vakit ona dikkat et arka ekranda değişiklik yapamıyorsan muhtemelen çin romu vardır aldığın kişiye dersin işte bunların global romu var onu yüklemek istiyorum dersin o zaten biliyorsa sana yardımcı olur. Onun dışında global rom yayınlayan çok kişi var bende yakında onlardan birini indirip telefonuma kurucam.
Tavsiye eder miyim diye soracak olursanız. Pro modelini tavsiye ederim açıkası öyle aşırı pil önemli değilse pro modeli çok daha iyi olur onun boyutu biraz daha küçük diye biliyorum ele daha rahat oturuyor bu fazla büyük olduğu için ve benim nispeten elim biraz küçük olduğu için telefonu avucuma alınca başparmağımla tüm her yere dokunamıyorum ama pm modelide çok güzel tek farkları benim bildiğim ekran boyutu ve pil kapasitesi olması lazım