Hp Omen 17 Alınır mı ?

Bende imzamdaki hp omen modeli var memnunum. Kısa bir inceleme yazmıştım istersen detaylı bakabilirsin. Senin attığın modelin 17.3, 1080p ve 5070 olması avantaj ama 16gb ram (8*2) olması kötü w11 ile yetmez. Benim laptop bf6 da nerdeyse 24gb ram harcıyor.
İmzan görüntülenmiyor, kısıtlama yapmış sın herhalde veya ben bakamadım ama bende ekstra şöyle bir durum vardı. Elimde zamanında aldığım 5200mts-cl42-16gb tek modül ram vardı. Onu taktım direkt. Ha bu arada alacak arkadaşlara şimdiden yazayım. Laptop un ramleri Samsung marka ,8+8,5600mts olarak geliyor.
Üstünde SSD olarak 1TB WD SN5100S geliyor . Bakır soğutucu blok var boydan boya üstünde.
Ekstra olarak 1 slot boş, o da bakır soğutuculu. Ben SSD ekleme de yaptım. Kullanmaya başlamadan, ram in birini de değiştirdim. Direkt kullanmaya 24 ram olarak başladım.

Hocam biraz az kalır. Sitesinde yazdığı gibiyse yaklaşık 3 kilo çok ağır bence.
Alıntıyı görüntüle

5070 2.5K ekran laptopların sorunu da şu VRAM hiç yetmiyor. Bu yüzden FPS için alınmıyorsa FHD almak çok daha mantıklı.
2.5k ekran var olması bir şeyi değiştirmez istediğiniz zaman 1080e çekip devam edebilirsiniz bu fiyat bandına asla 1080p ekranlı bir cihaz alınmaz, laptop sonuçta illa ki film iş vs için kullanılır üst seviye bir ekran her zaman daha iyidir.

2.5k ekran var olması bir şeyi değiştirmez istediğiniz zaman 1080e çekip devam edebilirsiniz bu fiyat bandına asla 1080p ekranlı bir cihaz alınmaz, laptop sonuçta illa ki film iş vs için kullanılır üst seviye bir ekran her zaman daha iyidir.
Görüntü bulanıklaşır. Aynı şekilde arada VRAM hiç yetmediği için 2560x1600 dan 1920x1200'e çekip kullanıyorum farkı çok rahat görüyorum. %100 veya daha fazla sRGB ekran olduğu sürece 1080p ekranlı laptop alınabilir sorun olmaz. Ekstra olarak belirtiyim şu an bu bütcelerde 2.5K ekran HP, Asus gibi markaların düzgün laptopu yok anca Gameraider falan bulur.

Son düzenleme:
Bütçen ne durumda bilmiyorum ama +10 bine 32 RAM olanı mevcut. Ai 9 serisi işlemcili.
Hocam bence etmez 10K fark. Ai7 350 vs ai9 365
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Görüntü bulanıklaşır. Aynı şekilde arada VRAM hiç yetmediği için 2560x1600 dan 1920x1200'e çekip kullanıyorum farkı çok rahat görüyorum.
Hocam haklısınız , derdimiz illaki görüntü kalitesi ise ve bu laptop ta oyun laptopu olduğundan dolayı,Fhd de Ultra ayarlar da 144hz ya doldurur ya doldurmaz zaten 5070 12gb, şuanda güncel oyunlarda. O sebeple , eğer 2.5K lı alıp ta bir de üstüne 2.5K da kaliteli görüntü istersen oyunlarda, VRAM darboğazı yaşayacağım ve yaşamamak için kaliteyi düşüreceğim mecburen.
Ben burada Fhd de Ultra ayarlarda Hz imi doldurabilir miyim buna baktım. Bi de %62.5 SRGB oluyor o 2.5K larda. Bu ise %100 SRGB. Ben memnunum tercihiimden

Son düzenleme:

Hocam haklısınız , derdimiz illaki görüntü kalitesi ise ve bu laptop ta oyun laptopu olduğundan dolayı,Fhd de Ultra ayarlar da 144hz ya doldurur ya doldurmaz zaten 5070 12gb, şuanda güncel oyunlarda. O sebeple , eğer 2.5K lı alıp ta bir de üstüne 2.5K da kaliteli görüntü istersen oyunlarda, VRAM darboğazı yaşayacağım ve yaşamamak için kaliteyi düşüreceğim mecburen.
Ben burada Fhd de Ultra ayarlarda Hz imi doldurabilir miyim buna baktım. Bi de %62.5 SRGB oluyor o 2.5K larda. Bu ise %100 SRGB. Ben memnunum tercihiimden
32 GB RAM????

Onu gözden kaçırmışım hocam kb, ama yinede bana özel cazip gelmedi. Bende 16 ram var onu takıp devam ettim ben ama tabii ki de alacak olan varsa alsin. Yalnız 80 lere çıkınca da bi 5070ti olsa diye de arıyor insan, yani ben aradım. Ama baktım böyle avantajlı geldi bana.
Ben bi de 9 taksit 7555₺ şeklinde ödeyeceğim. Nakitimi çok kullanmadan

Onu gözden kaçırmışım hocam kb, ama yinede bana özel cazip gelmedi. Bende 16 ram var onu takıp devam ettim ben ama tabii ki de alacak olan varsa alsin. Yalnız 80 lere çıkınca da bi 5070ti olsa diye de arıyor insan, yani ben aradım. Ama baktım böyle avantajlı geldi bana.
Ben bi de 9 taksit 7555₺ şeklinde ödeyeceğim. Nakitimi çok kullanmadan
Peşin Fiyatına 9 taksit: 8.888,78 TL
80 e 5070ti 8 GB var. 12 GB yok. 16'' ekran boyutunda.

3 gün önce vardı 83 bin TL ye. Stok bitti tekrar gelir mi bilinmez. Kur yükseliyor.
Laptop piyasası aşırı saçma ilerliyor şu an. 3-4 gün 75-78'e satılan 5070+R9 9850 Thunderobot RS16 laptop bile 83-87'ye çıkmış. İndirim gelir mi gelmez mi diyemeyiz aşırı dalgalı piyasa.

Bu arada aradaki RAM ve işlemci farkına değer bu model. 80'e 5070 almak bana koyar ama yapacak bir şey yok şu an piyasa böyle. Sadece aldığınız 5070 16 GB Omen laptopa RAM eklemeye kalksanız bile tahmini 8K girer zaten.

Ram krizi bittikten sonra bi slottaki 8 gb ram yerine 16ya yükseltebilirim diye düşünüyorum. Zaten oynayacağım oyunlar şunlar olur:
Cs 2
Valorant
Hogwarts legacy
Rdr 2
Gta 5
Forza horizon 6
Assasin creed odyss
Yani çok AAA oyun oynamam.Oynarsam dlss açarsam gene kurtarır diye düşünüyorum. Bide ekran benim için 1080p 144 hz olması dert deil hani ben daha çok bu oyunlarda 140 fpsleri bulur muyum yüksek kalite onu merak ediyorum. Soğutması güzel mi felan onun için. Hani 70kya baya baktım bütçem max 70k bu arada. Bu gözüme çarptı. Bu söyledikleri mi dikkate alarak alınır mı yani son karar. Hepinize teşekkür ediyorum :)

Ram krizi bittikten sonra bi slottaki 8 gb ram yerine 16ya yükseltebilirim diye düşünüyorum. Zaten oynayacağım oyunlar şunlar olur:
Cs 2
Valorant
Hogwarts legacy
Rdr 2
Gta 5
Forza horizon 6
Assasin creed odyss
Yani çok AAA oyun oynamam.Oynarsam dlss açarsam gene kurtarır diye düşünüyorum. Bide ekran benim için 1080p 144 hz olması dert deil hani ben daha çok bu oyunlarda 140 fpsleri bulur muyum yüksek kalite onu merak ediyorum. Soğutması güzel mi felan onun için. Hani 70kya baya baktım bütçem max 70k bu arada. Bu gözüme çarptı. Bu söyledikleri mi dikkate alarak alınır mı yani son karar. Hepinize teşekkür ediyorum :)
CS2'de rahat 144 FPS alırsınız büyük ihtimal 160 falan alır. Amacınız her oyunda orta-yüksek grafiklerde 60-144 FPS oynamaksa rahat kurtarır. Omen serisinin soğutması güzeldir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,969
Üyeler
199,982
Son üye
onetap

Geri