Ekran Kartı Termal Ped Yenileme.

AlphaOMG

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
749
Ekran kartım Gigabyte RTX 3060 Tİ OC. 4-5 yıldır kullanıyorum. Hotspot sıcaklıkları 104 derecelere kadar çıkıyor ve fanlar sürekli son hızda çalışıp duruyor. Bende termal pedleri değiştireceğim. Macun olarak ThermalGrizzly Hydranout vardı onu kullanmıştım 10-15 derece arasında fark etti. Şimdi Pullsar İce Dragon ultra serisinin 0,5 mm ve 1 mm kalınlıktakinden sipariş verdim. İşimi görür mü acaba?

Ekran kartım Gigabyte RTX 3060 Tİ OC. 4-5 yıldır kullanıyorum. Hotspot sıcaklıkları 104 derecelere kadar çıkıyor ve fanlar sürekli son hızda çalışıp duruyor. Bende termal pedleri değiştireceğim. Macun olarak ThermalGrizzly Hydranout vardı onu kullanmıştım 10-15 derece arasında fark etti. Şimdi Pullsar İce Dragon ultra serisinin 0,5 mm ve 1 mm kalınlıktakinden sipariş verdim. İşimi görür mü acaba?
Kral yenilemesi zor mu ve hotspot değerine nasıl bakarım

Kartın termal padleri fabrikasyon 0.5 ve 1mm mi? Bundan emin değilseniz araştırmalısınız gigabyteın forumlarından

Hydronaut macun iyi
Termal pad yapılacaksa kart açıldıktan sonra vramlerin üzerini ve pcb yüzeyini izopropil alkolle silmenizi tavsiye ederim. Kolonya (en azından pandemiden sonra) genel olarak firmalar formülasyonunu değiştirmiş gibi alkol oranı az yağlı yüzey bırakan parfüm etkisi daha çok gibi. Eskiden kolonyayla camı, bişeyin yüzeyini silerdik sanarsın jilet gibi kesmişcesine sirke gibi kayar gider arkada sıfır iz bırakırdı. Şimdikiler kesinlikle iz bırakıyor. pek tavsiye etmiyorum
%99.9 oranında olsun

Padleri yüzeyden çıkarırken kürdan kullan. Metal bişey değdirme. Önce parmağınla alabildiklerini al sonra kürdan kullan

Birazcık masraf edin ipa(izopropil alkol) alın kısacası. Çünkü 1 kere yapacaksınız 2-3 sene dokunmayacaksınız 👍
Birde fan yapraklarını silerseniz harika olur

Birazda youtubeda videolara bakmanı tavsiye ederim değişim öncesi fikir olur

Kral yenilemesi zor mu ve hotspot değerine nasıl bakarım
Termal ped değiştirmedim daha. Ama gpu için termal macun diyorsan zor değil. Sadece dikkatlice yapılması lazım. Hotspot sıcaklığına furmark testinde bakabilirsin.

Ice dragon pedler güzel tavsiye ederim.

Termal ped değiştirmedim daha. Ama gpu için termal macun diyorsan zor değil. Sadece dikkatlice yapılması lazım. Hotspot sıcaklığına furmark testinde bakabilirsin.
Hiç yenilemeden satsam diyorum küçük bir şehirdeyim satması zor olucak bilmiyorum GİGABYTE gaming oc 3070 var kaça gider tahmini 3 sene oluyor alalı hiç açılmadı çokda ısınmıyor ama bakım yapsam içi açılmış diye fiyat düşcekler

Kartın termal padleri fabrikasyon 0.5 ve 1mm mi? Bundan emin değilseniz araştırmalısınız gigabyteın forumlarından

Hydronaut macun iyi
Termal pad yapılacaksa kart açıldıktan sonra vramlerin üzerini ve pcb yüzeyini izopropil alkolle silmenizi tavsiye ederim. Kolonya (en azından pandemiden sonra) genel olarak firmalar formülasyonunu değiştirmiş gibi alkol oranı az yağlı yüzey bırakan parfüm etkisi daha çok gibi. Kolonya pek tavsiye etmiyorum
Padleri yüzeyden çıkarırken kürdan kullan. Metal bişey değdirme. Önce parmağınla alabildiklerini al sonra kürdan kullan

Birazcık masraf edin ipada alın. Çünkü 1 kere yapacaksınız 2-3 sene dokunmayacaksınız 👍
Birde fan yapraklarını silerseniz harika olur
Araştırdım hemen hemen her yerde yazan 0.5 mm ve 1 mm umarım bir aksilik olmaz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hiç yenilemeden satsam diyorum küçük bir şehirdeyim satması zor olucak bilmiyorum GİGABYTE gaming oc 3070 var kaça gider tahmini 3 sene oluyor alalı hiç açılmadı çokda ısınmıyor ama bakım yapsam içi açılmış diye fiyat düşcekler
Çok ısınmıyorsa dokunma bence. Bende termal macun yenilemeden önce ekran kartında pc kitleniyordu bir zaman sonra siyah ekran veriyordu. Şimdi siyah ekran sorunu yok ama hotspot sıcaklıkları 104 dereceyi görüyor termal pedleri değiştirdikten sonra sonuçlarıda yazarım.

Ice dragon pedler güzel tavsiye ederim.
20kwm’lik ısı yalıtım değeri var bunun üzerinde bir değer başka markada göremedim açıkçası.

Çok ısınmıyorsa dokunma bence. Bende termal macun yenilemeden önce ekran kartında pc kitleniyordu bir zaman sonra siyah ekran veriyordu. Şimdi siyah ekran sorunu yok ama hotspot sıcaklıkları 104 dereceyi görüyor termal pedleri değiştirdikten sonra sonuçlarıda yazarım.

20kwm’lik ısı yalıtım değeri var bunun üzerinde bir değer başka markada göremedim açıkçası.

Üzücü haber şu ki;
Yurtdışı gümrük sınırı 30€ iken aliexpressten Gelid GC Ultimate, Extreme veya Thermalright Odyssey gibi üst düzey kaliteli termal padler sipariş edebiliyodunuz (eski 3080 imin padlerini gelid gc ultimate ile değişmiştim vramler 75 derece hotspot 86 civarıydı

Sınır 0 landı ve termal pad olarak artık sadece türk malı olan pullsar ice dragon padlerden alabilirsiniz. Ha kötü değiller onlarda(backplate de 3.0mmliklerim icedragondu) ama başka çare yok zaten. Boşuna site site gezmeyin 😪 Arctic ve TG padleride var ama bana göre pahalı değmez.

Hotspot 104 en azından 3060 ti için kabul edilebilir değer değil hocam. 9070xt olsa belkiii ihtimal verebilirdim ama rtx 30 için 104 hotspot anca miningde imanı gevremişse olabilir :)

Üzücü haber şu ki;
Yurtdışı gümrük sınırı 30€ iken aliexpressten Gelid GC Ultimate, Extreme veya Thermalright Odyssey gibi üst düzey kaliteli termal padler sipariş edebiliyodunuz (eski 3080 imin padlerini gelid gc ultimate ile değişmiştim vramler 75 derece hotspot 86 civarıydı

Sınır 0 landı ve termal pad olarak artık sadece türk malı olan pullsar ice dragon padlerden alabilirsiniz. Ha kötü değiller onlarda(backplate de 3.0mmliklerim icedragondu) ama başka çare yok zaten. Boşuna site site gezmeyin 😪 Arctic ve TG padleride var ama bana göre pahalı değmez.

Hotspot 104 en azından 3060 ti için kabul edilebilir değer değil hocam. 9070xt olsa belkiii ihtimal verebilirdim ama rtx 30 için 104 hotspot anca miningde imanı gevremişse olabilir :)
Mining yüzü görmedi zaten 0 almıştım 2022’de. Pullsar Alman menşeiili diye biliyorum.

Onlara pek takılma, ama dediğim gibi güzel pedler kullanabilirsin.

Mining yüzü görmedi zaten 0 almıştım 2022’de. Pullsar Alman menşeiili diye biliyorum.

Hayır değil. Sitelerine girin ne almanyaya ait adres ne mail ne başka bişey.

Deniport nokta com

Almanya bayrağı koyup türk malı olan çok (merdiven altı kalitesiz otomobil filtreleri üreten bi firma vardı adını unuttum kutu vs komple almanca alman bayrakları ama üretici konya 🤣)

İce dragon türk yapımı termal padlerdir kısacası 👍

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,375
Üyeler
201,192
Son üye
egmnkrl

Geri