Ram mi Yukseltilmeli İslemci mi?

hocam bazı arkadaşlar psu yeter dedi siz yetmez diyorsunuz bunun net bir cevabı yok mu çünkü işlemci yükselticekken yanına fazladan masraf çıkarsa soğutucu harici bütçem kaldırmayabilir
Yanı hocam 600w nornalde yeter ama psunuz bronze yani 450 500w veriyor galiba

Arkadaşlar B650M-R anakartli, 16x1 6400MHz CL32 RAM'li, RX 7700XT ve Ryzen 5 7600'lu bir sistemim var. Sogutucum Assassin X120 refined SE. Monitörüm 360Hz. Valorant ve CS oynuyorum yogun olarak. Gerek Valorant'ta gerek CS de FPS'ler yer yer 220'lere dusuyor ve bu durum artik rahatsiz etmeye basladi. FPS arttirmak icin ve genel yukseltme icin RAM yukseltmek mantikli duruyor fakat istedigim FPS artisini vermeyecek. Bende RAM yerine gidip 4K daha koyup 7800x3D mi alsam diye dusunuyorum fakat destege ihtiyacım var sanirim. Ne dersiniz 7800x3D alip RAM almamak mi yoksa RAM'i Dual channel yapmak mi daha mantikli? Hadi islemciyi aldim diyelim anakart ve sogutucu yetecek mi, alirsam neler yapmaliyim yardimci olabilir misiniz?
işlemci yükselt eski işlemcini sat daha sonra o paranın üstüne sende para ekleyip yeni rami alırsın

Mevcut sisteminizde 400+fps almanız gerekiyor bence bir yerlerde bir sıkıntı var hocam, benim 7500f işlemci 550 fps veriyordu 400fps'e limit koydum.

O zaman ayridan bir de psu masrafi cikicak islemci alirsam o da 5k desek ramin 2 kati fiyatina geliyor
Ama ilerideki upgradekerdede zrn yükseltmen gerekiyor ekran kartı upgrqde ettiğinfe psuyu değiltirmene gerek kslmıcsk
Ram alman fps artırmaz

Mevcut sisteminizde 400+fps almanız gerekiyor bence bir yerlerde bir sıkıntı var hocam, benim 7500f işlemci 550 fps veriyordu 400fps'e limit koydum.
hocam gerçekten anlamıyorum sebebbini az fps alıyorum deliricem ya
işlemci yükselt eski işlemcini sat daha sonra o paranın üstüne sende para ekleyip yeni rami alırsın
piyasası nedir ki 7600 ün
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ama ilerideki upgradekerdede zrn yükseltmen gerekiyor ekran kartı upgrqde ettiğinfe psuyu değiltirmene gerek kslmıcsk
Ram alman fps artırmaz
hikayeli oyunlara vb girişmediğim sürece ram yükseltmek mantıksız o zaman

hocam gerçekten anlamıyorum sebebbini az fps alıyorum deliricem ya

piyasası nedir ki 7600 ün

hikayeli oyunlara vb girişmediğim sürece ram yükseltmek mantıksız o zaman
Tabikife ram yükseltmen fps srtırmaz çok max 10 fps o da blrki

öneri var mı soğutucu için kasama uygun olarak hocam işlemciye karar kıldıysak

teşekkür ediyorum hocam işlemciye karar kıldık o zaman

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR