6750xt Hayattan Soğuttu

Ekran kartının tam modeli nedir? Bazı modeller fazla güç çektiği için psu yetersiz kalıyor olabilir

Ekran kartının tam modeli nedir? Bazı modeller fazla güç çektiği için psu yetersiz kalıyor olabilir
Güç kaynağı yeterli duruyor öncelikle kanalların verdiği güce bakmamız lazım testi yapsın

Güç kaynağı yeterli duruyor öncelikle kanalların verdiği güce bakmamız lazım testi yapsın
Orası öyle. Ama mesela normal 3080 modelleri 320w çekerken rog 375w çekiyor. Modeller arasında da fark olabiliyor yani

Test sırasında zaman aşımı hatası aldın mı?
Herhangi bir zaman aşımı problemi yaşamadım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Güncel durumda problemlerin ramlerde olduğunu düşünüyorum. Bios üzerinden ram hızlarını bir kademe düşürerek 3533mhz ayarladım. FCLK değerini de ram hızının yarısı ayarlanması gerektiğini okudum bir kaynakta, 1755 di sanırım o şekilde ayarladım. 2 saattir herhangi bir şekilde crash yemedim. 2 yıldır herhangi bir problem yoktu. Güncel sürücülerle alakalı olabileceğini düşünüyorum. Şuanlık stabil şekilde oyun oynatmakta. 3600 mhzden 77 mhz eksikmesi çok da farkedebileceğim bir şey değil gibi. İleride problem yaratır mı bilgisi olan dostlar aydınlatırsa sevinirim.

Şimdiden yardımcı olan fikrini beyan eden arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Herhangi bir zaman aşımı problemi yaşamadım.

Güncel durumda problemlerin ramlerde olduğunu düşünüyorum. Bios üzerinden ram hızlarını bir kademe düşürerek 3533mhz ayarladım. FCLK değerini de ram hızının yarısı ayarlanması gerektiğini okudum bir kaynakta, 1755 di sanırım o şekilde ayarladım. 2 saattir herhangi bir şekilde crash yemedim. 2 yıldır herhangi bir problem yoktu. Güncel sürücülerle alakalı olabileceğini düşünüyorum. Şuanlık stabil şekilde oyun oynatmakta. 3600 mhzden 77 mhz eksikmesi çok da farkedebileceğim bir şey değil gibi. İleride problem yaratır mı bilgisi olan dostlar aydınlatırsa sevinirim.

Şimdiden yardımcı olan fikrini beyan eden arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Testmem anta777 testini yap.

Konuyla Alakasız Mesaj / Spam

AMD Radeon RX 6750 XT Oyunlarda Sürekli Crash Veriyor – Çözüm Bulamadım, Yardım Rica Ediyorum

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir canımı sıkan bir problem yaşıyorum ve artık kendi başıma çözemedim. Destek olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Sorun:

Ekran kartım AMD Radeon RX 6750 XT. Son zamanlarda oynadığım hangi oyun olursa olsun belirli bir süre sonra oyun crash vererek masaüstüne atıyor. Bazen hata mesajı çıkıyor, bazen hiçbir uyarı vermeden oyun kapanıyor. Oyun oynamak artık gerçekten işkence haline geldi.

Konuya ekran görüntülerini de ekleyeceğim.

Şu ana kadar denediklerim

• AMD ekran kartı sürücüsünü en güncel sürüme güncelledim.
  • DDU ile sürücüyü tamamen kaldırıp sıfırdan temiz kurulum yaptım.
  • Anakart BIOS'unu güncelledim.
  • Windows'u sıfırdan formatlayıp yeniden kurdum.
  • Buna rağmen sorun devam ediyor.
Artık donanımsal mı yoksa gözden kaçırdığım farklı bir problem mi var anlayamadım.

Sistem Özelliklerim

• İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
  • Anakart: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
  • RAM: 2x8 GB G.Skill Ripjaws V 3600 MHz CL18
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6750 XT
  • SSD: Crucial P3 1 TB NVMe
  • Güç Kaynağı: Corsair CX650F 80+ Bronze Full Modüler
  • İşlemci Soğutucu: Lian Li Galahad II LCD 280 mm
Sorunun kaynağını bulabilmek adına yapılmasını istediğiniz herhangi bir test varsa (OCCT, FurMark, MemTest86, 3DMark, HWiNFO logları, Olay Görüntüleyicisi kayıtları vb.) hazırlayıp paylaşabilirim.

Ayrıca bu konuda bilgili olduğunu düşündüğünüz birini etiketleyebilirseniz çok sevinirim. Gerçekten uzun zamandır uğraşıyorum ve artık çözüm bulmak istiyorum.

Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
amd kumar işi nvidia geç

doğru söyleyeni kovarlar
He hadi yürü

Şu Nvidia konularına da yazın ya ortada yoksunuz

Nvidia da sorun olunca ya orta da yoksunuz yada sorun başka bir şey, ama amd oldun mu hemen hopluyorsunuz amd alınmaz diye alınır siz gidin sizi öpe öpe zengin olan nvidiayi yalamaya devam edin

Farklı sürümleri kurmayı dene. AMD'de en son yazılım her zaman en ıyısı olmuyor.

9070xt aldım yeni valorant açıldıktan 3-5 dk sonra pc tamamen donuyordu fanlar %100e çıkıyordu 2 önceki sürüm adrenaline i kurunca düzeldi bulana kadarlık süreçte 1 tane 500gb m2 bozdum sadge :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,833
Üyeler
200,524
Son üye
Rxxwn

Geri