kontenjanları mı arttırmışlar? nasıl olur da birisi de çıkıp bu nereye kadar böyle gidecek diyemiyorMühendislik bölümlerinin kontenjanları arttırılmış,bunun etkisiyle sıralamalar nasıl değişir? şuan mesela 63k dan alan bölüm 70k ya çekebilir mi?
nerden alalım kanka? burda en azından bölümü okumuş bitirmiş insanlar az da olsa var,varsa bi bildikleri vs öğrenmek için tavsiye istiyoruz. bu dönemler çok kararsız oluyoruz tercih için o yüzden çıkış yolu arıyoruz ne yapalımkontenjanları mı arttırmışlar? nasıl olur da birisi de çıkıp bu nereye kadar böyle gidecek diyemiyor
öğrencileri topluyorlar sadece işsiz elemanlar çıkıyor. eğitim kalitesi falan desen yerlerde. forumda da haftalardır görüyorum bölüm tavsiyesi istiyorlar forumdan meslek tavsiyesi mi alınır. sonra neden işsizlik çok fazla
Eşit ağırlık bölümleri ve tıp,diş gibi sağlık bölümlerinin kontenjanları düştü ama mühendislikler çok olmasada arttıben kontenjanlar azaldı diye biliyorum
bence aşağı çeker çoğu mühendislik
o anlamda demiyorum ben. kafanda istediğin keyif aldığın bir iş olur üniversite veya şehir hakkında tavsiye alırsın ama bölüm tavsiyesi almak çok saçma. sevmediğin işi yapmak çok mu mantıklı? bundan bahsediyorum bennerden alalım kanka? burda en azından bölümü okumuş bitirmiş insanlar az da olsa var,varsa bi bildikleri vs öğrenmek için tavsiye istiyoruz. bu dönemler çok kararsız oluyoruz tercih için o yüzden çıkış yolu arıyoruz ne yapalım
Eşit ağırlık bölümleri ve tıp,diş gibi sağlık bölümlerinin kontenjanları düştü ama mühendislikler çok olmasada arttı
tabii ki herkes istediği ve sevdiği bölümü okumak ister bende konseervatuar okumak isterdim ama maalesefki iş anlamında ilk önceelik para oldu,bu yüzden sevmesekte para için bölümü okuyoruzo anlamda demiyorum ben. kafanda istediğin keyif aldığın bir iş olur üniversite veya şehir hakkında tavsiye alırsın ama bölüm tavsiyesi almak çok saçma. sevmediğin işi yapmak çok mu mantıklı? bundan bahsediyorum ben
öyle olunca ne o okul biter ne de ileride zevk alırsın ki. gerçekten bir yerden sonra keyif alarak yapmak çok önemli oluyor yoksa ömür boyu zorla iş yapıyormuş gibi olur.tabii ki herkes istediği ve sevdiği bölümü okumak ister bende konseervatuar okumak isterdim ama maalesefki iş anlamında ilk önceelik para oldu,bu yüzden sevmesekte para için bölümü okuyoruz
ben 68k yaptım kaça kadar yazmalıyım? 100k kurtarır mı?Özeller geri atar ama devlet çok değişmez.
Birde bir gönderi görmüştüm devlet okullarında kontnj artmamış ya da cok az artmış cogunlukla özeller artmış.
63k 70k ya gelebilir bunlar normal bir durum ama sen tercihini gecen sene 80-90k kapatanlara göre planla.
Ek tercihlere kalma riskini göze almak istemiyorsan 120-130k ya kadar yaz.ben 68k yaptım kaça kadar yazmalıyım? 100k kurtarır mı?
nerden alalım kanka? burda en azından bölümü okumuş bitirmiş insanlar az da olsa var,varsa bi bildikleri vs öğrenmek için tavsiye istiyoruz. bu dönemler çok kararsız oluyoruz tercih için o yüzden çıkış yolu arıyoruz ne yapalım
Eşit ağırlık bölümleri ve tıp,diş gibi sağlık bölümlerinin kontenjanları düştü ama mühendislikler çok olmasada arttı