Yardım Ryzen 5500 Çok Isınıyor

Sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü bazı oyunlarda 1 veya 2 çekirdek aktif olunca sıcaklık noktasallaşıyor, watt/mm² artıyor ve ısı IHS'e daha dar alanda aktarılıyor. Mesela geçen forumda bir arkadaş vardı OCCT'de 62 derece LoL'de 72 derece adamın işlemcisi sebebi bu.
hocam ama 95 de aşırı sorun değil mi , sizce fan alsam iner mi?

Arkadaşlar işlemcimde bir problem var tam yük altında 95 dereceye çıkıyor çok kısa sürede ve inmiyor zamanında çözmeye çalıştım mx-4 macun kullanıp macunu yeniledim yine aynı problemi yaşadım forumlara baktığımda bu sorunu yaşayan insanlar var kronik bir şey sanırım.
Bilgisayarımı satacağım ama bu haliyle satamam diyorum ki acaba soğutucuyu degissek fayda eder mi yoksa bu kronik bir problem falan mı macunu da degismistim bir fark olmamıştı çünkü. Sizce satacağım için risk alıp işlemci fanı alayım mı ?
Bu arada sistem özellikleri
Ryzen 5 5500
Asus tuf 3060ti 3 fanli
B450m a pro anakart
( Kasam mesh + olarak bu dediğim sıcaklığı tamperli cam takılı değilken aliyorum )
O İşlemci İçin Stok Bile Yetiyordu Nasıl O Dereceleri Görüyor ?

Arkadaşlar işlemcimde bir problem var tam yük altında 95 dereceye çıkıyor çok kısa sürede ve inmiyor zamanında çözmeye çalıştım mx-4 macun kullanıp macunu yeniledim yine aynı problemi yaşadım forumlara baktığımda bu sorunu yaşayan insanlar var kronik bir şey sanırım.
Bilgisayarımı satacağım ama bu haliyle satamam diyorum ki acaba soğutucuyu degissek fayda eder mi yoksa bu kronik bir problem falan mı macunu da degismistim bir fark olmamıştı çünkü. Sizce satacağım için risk alıp işlemci fanı alayım mı ?
Bu arada sistem özellikleri
Ryzen 5 5500
Asus tuf 3060ti 3 fanli
B450m a pro anakart
( Kasam mesh + olarak bu dediğim sıcaklığı tamperli cam takılı değilken aliyorum )
undervolt yap birde amdnın pbo ayarı vardı onu kapat bide kule tipi fan çak

stres testi yapmışsınız. o sıcaklığa çıkması normal. hele yaz aylarında. kapanmıyorsa sorun yok

undervolt yap birde amdnın pbo ayarı vardı onu kapat bide kule tipi fan çak
Undervolt denedim de meret yine aynıydı soğutucu alacağım düzelir umarım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

stres testi yapmışsınız. o sıcaklığa çıkması normal. hele yaz aylarında. kapanmıyorsa sorun yok
Hocam yalnız oyunda bu sıcaklığa çıkınca droptan oynanmıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,229,882
Üyeler
200,233
Son üye
strivetr

Geri