Bist Gündemi ve 2 Yeni Halka Arz !

-Mehmet-

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
6,527
Geçen hafta talep toplayan 4 şirket daha işlemlerine yeni başlar başlamaz SPK 2 halka arza daha onay verdi :D
Halka arzların bu kadar hızlanması hakkında ki yorumlarınızı merak ediyorum.
Bu aralar çok sardım borsa ve halka arza, arada haberlerini paylaşmayı düşünüyorum :D

Bist Gündemi ile başlayalım 👇

METEN (Metgün Enerji Yatırımları) : işleme açılışının 2. gününde de tavan serisini sürdürüyor. Hisse %21 değer kazandı.

ALBTN (Albayrak Beton) : Reklamı çok yapılan ve eleştirilerin odağında olan hisse ilk işlem gününde taban yaparak %2.5 civarı değer kaybetti. Ama kontrolün bireysel yatırımcı da olması bir avantaj. Bakalım hisse ilerleyen günlerde nasıl bir davranış sergileyecek.

MASFN ve KARCL : Biraz geciken hisselerin bu hafta işleme açılması planlanıyor. MASFN 30 Temmuz Perşembe, KARCL ise 31 Temmuz Cuma günü işleme açılacak.

SPK Gündemi : SPK'nın onay verdiği 2 halka arz bugün itibariyle talep toplamaya başladı. QUİCK Sigorta ve Bewen Enerji halka arz oluyor ve 3 gün boyunca talep toplayacak. Bankanızdan veya aracı kurumunuzdan katılabilirsiniz.

Şirketlerin teknik verilerine bakalım👇

QUİCK Sigorta👇

Fiyat: 76,60 TL
Talep Toplama Tarihi: 29-30-31 Temmuz
Paylar: 48.312.950 Lot
Arz Büyüklüğü: 3.7 Milyar TL

Dağılım: %60 Yurt İçi Bireysel Yatırımcı - %40 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı

Fonun Kullanım Amacı (Şirket izahına göre) : %100 İşletme sermayesi artırımı.

Katılım Endeksine uygun değil. (Faiz hassasiyetiniz varsa katılmamalısınız)
T1-T2 Bakiye kullanılamaz.

1785320264615.webp

Bewen Enerji👇

Fiyat: 48,10 TL
Talep Toplama Tarihi: 29-30-31 Temmuz
Paylar: 80.000.000 Lot
Arz Büyüklüğü: 3.8 Milyar TL

Dağılım: %50 Yurt İçi Bireysel Yatırımcı - %40 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı - %10 Yüksek Başvurulu Yatırımcı

Fonun Kullanım Amacı (Şirket izahına göre) :

- %40 Şirket ve bağlı ortakların finansal yapısının güçlendirilmesi. (Borç ödeme)
- %55 Elektrik enerjisi üretimi kapasitesinin artırımı.
- %5 İşletme sermayesi.

Katılım Endeksine uygun değil. (Faiz hassasiyetiniz varsa katılmamalısınız)
T1-T2 Bakiye kullanılamaz.

1785320741074.webp

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

ben çorbacı değilim o yüzden sadece şirketlerin bilançoları üzerinden görüşlerimi yazıyorum fintables verilerine göre :

bewen in 3 milyar 884 milyon tl uzun vade , 857 milyonda kısa vade yükümlülük ( borç ) u var. bu bana göre bir şirket için büyük bir borç kısa vadede kazandıracağını sanmıyorum uzun vade de getirisini tahmin edebilmek yada öngörmek çok zor bence.

quick sigorta için pek bir veri bulamadım ama hem katılım endeksine uygun değil hemde yüzde 100 ü işletme sermayesi olması durumu beni kendine çekmedi. ek bilgi şirketin mevcut kendi paylaştığı izahnameye göre edindiğim tek önemli bilgi ektedir.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-07-29 133545.webp
    Ekran görüntüsü 2026-07-29 133545.webp
    42.4 KB · Hit: 12
halka ırz. sigortaya girin öbüründen uzak durun yatırım tavsiyesi değildir

ben çorbacı değilim o yüzden sadece şirketlerin bilançoları üzerinden görüşlerimi yazıyorum fintables verilerine göre :

bewen in 3 milyar 884 milyon tl uzun vade , 857 milyonda kısa vade yükümlülük ( borç ) u var. bu bana göre bir şirket için büyük bir borç kısa vadede kazandıracağını sanmıyorum uzun vade de getirisini tahmin edebilmek yada öngörmek çok zor bence.

quick sigorta için pek bir veri bulamadım ama hem katılım endeksine uygun değil hemde yüzde 100 ü işletme sermayesi olması durumu beni kendine çekmedi. ek bilgi şirketin mevcut kendi paylaştığı izahnameye göre edindiğim tek önemli bilgi ektedir.
ki bewen sadece 2026 nın ilk çeyreğinde bile geçen senelerle neredeyse aynı miktarda yükümlülük kazanmış.

Bu sefer ki enerji diğerleri kadar sarmadı. Sigorta için ilgi var gibi. Zaten işletme sermayesi artırmaktan başka ne yapacak ki, bir şey üretmiyor. Faizde işletirler herhalde, borç durumu kötü değil diye biliyorum. Çorba parası çıkarsın kafi :kekw:

Batacak şirketleri halka arzla kurtarmaya çalışıyorlar, büyümek isteyen şirketler sırada bekliyor.

meten cuma son tavanını yapacak bence. yatırım tavsiyesi değildir

Bu sefer ki enerji diğerleri kadar sarmadı. Sigorta için ilgi var gibi. Zaten işletme sermayesi artırmaktan başka ne yapacak ki, bir şey üretmiyor. Faizde işletirler herhalde, borç durumu kötü değil diye biliyorum. Çorba parası çıkarsın kafi :kekw:
anlaşılan pek bilgi sahibi değilsin , sigorta şirketi de olsa en basiti yeni şubeler açılması , ek eleman alınması , ekstra sigorta alanlarının açılması şeklinde ek düşerlerdi olsaydı bence.

anlaşılan pek bilgi sahibi değilsin , sigorta şirketi de olsa en basiti yeni şubeler açılması , ek eleman alınması , ekstra sigorta alanlarının açılması şeklinde ek düşerlerdi olsaydı bence.
Çömezim hocam, 9000 acente'den erişilebiliyormuş. Pek şubeleşme gibi derdi olduğunu sanmıyorum. Erişilebilirlik olarak problemi yok. Zaten faaliyetlerinden dişe değer kar etmiyormuş. Söylenene göre primleri işletip gelir ediyorlarmış, borsa gelirini de büyük oranda bu şekilde yatırımla işletirler muhtemelen. Ortak satışı yok, para direk kasaya gidiyor. Faizler düşmezse şirketin önü açık gibi, düşerse cazibesi azalabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,003
Üyeler
200,267
Son üye
'İsimsiz'

Geri