-Mehmet-
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 6,530
Geçen hafta talep toplayan 4 şirket daha işlemlerine yeni başlar başlamaz SPK 2 halka arza daha onay verdi 
Halka arzların bu kadar hızlanması hakkında ki yorumlarınızı merak ediyorum.
Bu aralar çok sardım borsa ve halka arza, arada haberlerini paylaşmayı düşünüyorum
Bist Gündemi ile başlayalım
METEN (Metgün Enerji Yatırımları) : işleme açılışının 2. gününde de tavan serisini sürdürüyor. Hisse %21 değer kazandı.
ALBTN (Albayrak Beton) : Reklamı çok yapılan ve eleştirilerin odağında olan hisse ilk işlem gününde taban yaparak %2.5 civarı değer kaybetti. Ama kontrolün bireysel yatırımcı da olması bir avantaj. Bakalım hisse ilerleyen günlerde nasıl bir davranış sergileyecek.
MASFN ve KARCL : Biraz geciken hisselerin bu hafta işleme açılması planlanıyor. MASFN 30 Temmuz Perşembe, KARCL ise 31 Temmuz Cuma günü işleme açılacak.
SPK Gündemi : SPK'nın onay verdiği 2 halka arz bugün itibariyle talep toplamaya başladı. QUİCK Sigorta ve Bewen Enerji halka arz oluyor ve 3 gün boyunca talep toplayacak. Bankanızdan veya aracı kurumunuzdan katılabilirsiniz.
Şirketlerin teknik verilerine bakalım
QUİCK Sigorta
Fiyat: 76,60 TL
Talep Toplama Tarihi: 29-30-31 Temmuz
Paylar: 48.312.950 Lot
Arz Büyüklüğü: 3.7 Milyar TL
Dağılım: %60 Yurt İçi Bireysel Yatırımcı - %40 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı
Fonun Kullanım Amacı (Şirket izahına göre) : %100 İşletme sermayesi artırımı.
Katılım Endeksine uygun değil. (Faiz hassasiyetiniz varsa katılmamalısınız)
T1-T2 Bakiye kullanılamaz.
Bewen Enerji
Fiyat: 48,10 TL
Paylar: 80.000.000 Lot
Arz Büyüklüğü: 3.8 Milyar TL
Dağılım: %50 Yurt İçi Bireysel Yatırımcı - %40 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı - %10 Yüksek Başvurulu Yatırımcı
Fonun Kullanım Amacı (Şirket izahına göre) :
- %40 Şirket ve bağlı ortakların finansal yapısının güçlendirilmesi. (Borç ödeme)
- %55 Elektrik enerjisi üretimi kapasitesinin artırımı.
- %5 İşletme sermayesi.
Halka arzların bu kadar hızlanması hakkında ki yorumlarınızı merak ediyorum.
Bu aralar çok sardım borsa ve halka arza, arada haberlerini paylaşmayı düşünüyorum
Bist Gündemi ile başlayalım
METEN (Metgün Enerji Yatırımları) : işleme açılışının 2. gününde de tavan serisini sürdürüyor. Hisse %21 değer kazandı.
ALBTN (Albayrak Beton) : Reklamı çok yapılan ve eleştirilerin odağında olan hisse ilk işlem gününde taban yaparak %2.5 civarı değer kaybetti. Ama kontrolün bireysel yatırımcı da olması bir avantaj. Bakalım hisse ilerleyen günlerde nasıl bir davranış sergileyecek.
MASFN ve KARCL : Biraz geciken hisselerin bu hafta işleme açılması planlanıyor. MASFN 30 Temmuz Perşembe, KARCL ise 31 Temmuz Cuma günü işleme açılacak.
SPK Gündemi : SPK'nın onay verdiği 2 halka arz bugün itibariyle talep toplamaya başladı. QUİCK Sigorta ve Bewen Enerji halka arz oluyor ve 3 gün boyunca talep toplayacak. Bankanızdan veya aracı kurumunuzdan katılabilirsiniz.
Şirketlerin teknik verilerine bakalım
QUİCK Sigorta
Fiyat: 76,60 TL
Paylar: 48.312.950 Lot
Arz Büyüklüğü: 3.7 Milyar TL
Dağılım: %60 Yurt İçi Bireysel Yatırımcı - %40 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı
Fonun Kullanım Amacı (Şirket izahına göre) : %100 İşletme sermayesi artırımı.
Bewen Enerji
Fiyat: 48,10 TL
Paylar: 80.000.000 Lot
Arz Büyüklüğü: 3.8 Milyar TL
Dağılım: %50 Yurt İçi Bireysel Yatırımcı - %40 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı - %10 Yüksek Başvurulu Yatırımcı
Fonun Kullanım Amacı (Şirket izahına göre) :
- %40 Şirket ve bağlı ortakların finansal yapısının güçlendirilmesi. (Borç ödeme)
- %55 Elektrik enerjisi üretimi kapasitesinin artırımı.
- %5 İşletme sermayesi.