Ekran Kartı Fan Soketini Çıkaramıyorum

Vramler üzerinde 0.5mm
Vrm mosfetler üzerinde 1mm. (Yani uzunlamasına yaptığın padler 1mm)

Başka ölçü yok doğru.
Hocam videoda eleman ölçüm yapıyor hepsi 1 mm çıkıyor hatta linkini ve dakikasını yazıyorum şimdi sana ;
Dakika 5.57

Hocam videoda eleman ölçüm yapıyor hepsi 1 mm çıkıyor hatta linkini ve dakikasını yazıyorum şimdi sana ;
Dakika 5.57

Hepsi 1mm çıkıyorsa hazırda zaten 1mmetren var

Bide 0.5mmliklerin var. O zaman vramler üzerinde kullanacağın 0.5likler yerine 1mm kullanmanda sakınca yokmuş videoya göre. Eğer 0.5liklerin fazlaysa 0.5likleri üst üste koyarakta 1mm elde edebilirsin

Sen bu arada pcbyi soğutucuya doğru mu kapatıyorsun yoksa soğutucuyumu pcbye doğru kapatıyorsun? Kısacası; işin bittiğince pcbnin arkasınımı görüyorsun vidalamadan önce yoksa kartın fanlarını mı görüyosun?

Ben hep pcbyi soğutucuya kapatacak şekilde yaptım bu şekilde daha sağlıklı. Yani pcbnın sırtı artık bana dönük ve üzerine baskı uyguluyordum

Zaten vramlerin üzerine 1mmde koysan elinle bastırıp vidalama yaptığında 0.5mm e doğru ezilmeye başlar

Bide 0.5mmliklerin var. O zaman vramler üzerinde kullanacağın 0.5likler yerine 1mm kullanmanda sakınca yokmuş videoya göre. Eğer 0.5liklerin fazlaysa 0.5likleri üst üste koyarakta 1mm elde edebilirsin

Sen bu arada pcbyi soğutucuya doğru mu kapatıyorsun yoksa soğutucuyumu pcbye doğru kapatıyorsun? Kısacası; işin bittiğince pcbnin arkasınımı görüyorsun vidalamadan önce yoksa kartın fanlarını mı görüyosun?

Ben hep pcbyi soğutucuya kapatacak şekilde yaptım bu şekilde daha sağlıklı. Yani pcbnın sırtı artık bana dönük ve üzerine baskı uyguluyordum

Zaten vramlerin üzerine 1mmde koysan elinle bastırıp vidalama yaptığında 0.5mm e doğru ezilmeye başlar
hocam tekrardan çıkardım ekran kartını çıkarmadan önceki boşluğun fotoğrafını atıyorum birde çıkardıktan sonraki gpu ve ısı borularının durumunu

Ekler

• IMG_6547.webp
    IMG_6547.webp
    801 KB · Hit: 14
  • IMG_6548.webp
    IMG_6548.webp
    1.5 MB · Hit: 15

Son durum yine aynı 😄. 75 derece gpu sıcaklığı kabul edilebilir ama hotspot 104-105 yine ped fayda etmedi 😄.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Hit: 8
Macunu güzel sürmüşsünüz aslında, arkadaşın dediği gibi soğutucu plaka üstüne tam basmadığı için hotspot çok yükseliyor, bastığı noktalar serin olduğu için de ortalama sıcaklığı 75 gibi düşük çıkıyor. Zaten fotoğrafta da 420MHz'e düşmüş, 92W çekiyor kart. Hotspot sebebiyle tamamen kısmış performansını. Sizin kartınızda daha önceki mesjaımda söylediğim gibi X plaka yokmuş, direkt backplate'in üzerindeki çipin çevresindeki 4 vidayı tam olarak sıktınız mı? Asıl baskıyı yapacak olanlar onlar.

Son durum yine aynı 😄. 75 derece gpu sıcaklığı kabul edilebilir ama hotspot 104-105 yine ped fayda etmedi 😄.

Hot spot zaten bi ekran kartının bi sensöründen bi yerinden ölçtüğü en yüksek sıcaklık ama onu nerden yakalıyor bilemeyiz

Padsiz takıp söktüğünde gördüğün üzere borulara macun temas etmiş. Demekki montajda daha sıkı ve hassas olman gerekiyor

Hot spot elbette gpu sıcaklığıyla arasında 20 derece olsa fena olmazmışta

Padlerin kusurlu olacağını düşünmüyorum

Bi yandanda hotspot yaşadığın ufak bi temassızlıktan mı yakalıyor onuda bilemedim

Hwinfoda ramlerin sıcaklığı ne gözüküyor mesela?

Yukarda arkadaşım katılmış bana gpu soket çevresinde 4 tane ana vida vardır onları iyi sıkmak en büyük mesele. Bunu yaptığın halde hotspot 104 ü nerden yakalıyor onu kestiremiyorum

Macunu güzel sürmüşsünüz aslında, arkadaşın dediği gibi soğutucu plaka üstüne tam basmadığı için hotspot çok yükseliyor, bastığı noktalar serin olduğu için de ortalama sıcaklığı 75 gibi düşük çıkıyor. Zaten fotoğrafta da 420MHz'e düşmüş, 92W çekiyor kart. Hotspot sebebiyle tamamen kısmış performansını. Sizin kartınızda daha önceki mesjaımda söylediğim gibi X plaka yokmuş, direkt backplate'in üzerindeki çipin çevresindeki 4 vidayı tam olarak sıktınız mı? Asıl baskıyı yapacak olanlar onlar.
Eşit şekilde X şeklinde sıktım vidaları titiz davrandım. Hocam oyunda ekran kartı her 6-7 saniyede full fan açıyor ve bu artık dayanılmaz hale geldi. Bu sıcaklıktan dolayıda sürekli FPS dropları yiyorum. Valla ne yapacağım şaşırdım artık.

Eşit şekilde X şeklinde sıktım vidaları titiz davrandım. Hocam oyunda ekran kartı her 6-7 saniyede full fan açıyor ve bu artık dayanılmaz hale geldi. Bu sıcaklıktan dolayıda sürekli FPS dropları yiyorum. Valla ne yapacağım şaşırdım artık.
Birebir aynı model kartı 2021'de satın aldık ve hiç bakım yapılmadı, kardeşim hâlâ kullanıyor. 65 derecenin üstüne çıktığını görmedim, bir ara Furmark yapıp bakarım ama maksimum 70-75 görecektir diye düşünüyorum aşırı serin çalışan bir model aslında. Acaba sizde soğutucu plakanın bükülmesi vs. gibi fiziksel bir etki sebebiyle mi sıcaklıklar yükseldi orijinal macununda da diye düşündüm ancak fiziksel olarak o şekilde nasıl bükülür emin değilim.

Birebir aynı model kartı 2021'de satın aldık ve hiç bakım yapılmadı, kardeşim hâlâ kullanıyor. 65 derecenin üstüne çıktığını görmedim, bir ara Furmark yapıp bakarım ama maksimum 70-75 görecektir diye düşünüyorum aşırı serin çalışan bir model aslında. Acaba sizde soğutucu plakanın bükülmesi vs. gibi fiziksel bir etki sebebiyle mi sıcaklıklar yükseldi orijinal macununda da diye düşündüm ancak fiziksel olarak o şekilde nasıl bükülür emin değilim.
Söz konusu değil hocam bükülmesi falan senelerdir aynı yerinde durur. Hiç ellemedim ben ekran kartını sonra oyun oynarken full fan açmaya başladı tabi yeni değil bu durum ben pek aldırış etmedim havalar sıcak diye geçiştirdim. Sonraları siyah ekran vermeye başlayınca dedim bir şey var bunda. Hatta işlemcinin termal macununu yeniledim ekran kartını açtım tabi o meşhut kabloyu çıkaramadım bundan dolayıda sadece termal macun sürdüm eski termal pedler kaldı içinde yırtık yırtık yarım yamalak. O şekilde yine gpu hotspot 104-105 gösteriyordu gpu sıcaklığı 83-85’lere çıkıyordu macun yenileyince 75 üzerine çıkmamaya başladı. Ama işte o sürekli fan açması uçak kaldırır gibi iyice sinirimi bozdu benimde aklıma termal pedler nanayı yedi kesin ondandır dedim ve şimdi değiştirdim yine aynı mesele. Akıl alır gibi değil.

Ekler

• IMG_6549.webp
    IMG_6549.webp
    260.4 KB · Hit: 9
Maalesef yaylı vidaları bulunmadığı için bu modelde temas sorunu benim bilgimin dışında kalıyor, daha önce temas sorunu yaşadığım bu tarz bir kart olmadı. Önerebileceğim tek şey eğer gerçekten sonuna kadar sıkmanıza rağmen arada boşluk kalıyor ve temas etmiyorsa, ki bakıra bulaşan macuna baktığımızda öyle gözüküyor. Bu durumda yalıtkan 0.5mm gibi bir pulu vida ile backplate arasına atıp biraz daha sıkabilirsiniz. Buradaki risk eğer çok sıkılırsa çipe çok baskı yapıp çatlatabilir ancak eğer zaten şu anda orijinal hâliyle sonuna kadar sıkıldığında üzerine dokunmuyorsa bile o kadar baskı yapabileceği bir durum olmayacaktır.

Maalesef yaylı vidaları bulunmadığı için bu modelde temas sorunu benim bilgimin dışında kalıyor, daha önce temas sorunu yaşadığım bu tarz bir kart olmadı. Önerebileceğim tek şey eğer gerçekten sonuna kadar sıkmanıza rağmen arada boşluk kalıyor ve temas etmiyorsa, ki bakıra bulaşan macuna baktığımızda öyle gözüküyor. Bu durumda yalıtkan 0.5mm gibi bir pulu vida ile backplate arasına atıp biraz daha sıkabilirsiniz. Buradaki risk eğer çok sıkılırsa çipe çok baskı yapıp çatlatabilir ancak eğer zaten şu anda orijinal hâliyle sonuna kadar sıkıldığında üzerine dokunmuyorsa bile o kadar baskı yapabileceği bir durum olmayacaktır.
O 4 vida yaylı hocam bendeki ekran kartının.

Herkese merhaba. Ekran kartımın termal macun ve pedlerini yenileyeceğim ama fan kablosunun olduğu soketi çıkaramadım bir türlü zararda vermek istemiyorum acaba püf noktası mı var? Bilen yardım etsin teşekkür ederim.Alıntıyı görüntüle
penseyi daya oraya yigenim bi sağ bi sol kanırttır, ondan önce de bi temizle vd40 ilen ondan sonra var gücünle çekiştir. benim başıma gelince de ben de böyle yapıyoduydum. iyi forumlar hayırlı geceler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,716
Üyeler
200,486
Son üye
fearslodge

Geri