150k ile En Mantıklı Ne Yapabilirim?

iki teker korkun yoksa motor al 150-200 e motorun alasını alırsın bence. ama iki teker tercih etmeyeceksen bence araba alma o paraya alınan arabadan hayır gelmez gibi. doviz veya değerli maden yatırımı yapılabilir daha fazla para birikip sağlam araba parası çıkana kadar.
Gayış bi cgm var zaten :D Yukarıda dediğim gibi yağış çok oluyor yaşadığım yerde. O yüzden araba almayı düşünüyorum

Şuan nakit olarak ortalama 150k param var. Üstüne babamında kartından 50k civarı çekip araba almayı düşünüyorum normalde. Ama muhtemelen kasım gibi askere gideceğim. Araba alıp 3 4 ay sonra askere gideceğim için araba almak mantıklı gelmiyor. Ama yaşadığım yer çok yağışlı bir bölge. Ağustosun sonundan itibaren mayıs hazirana kadar yağış oluyor. Askere gidene kadar dükkana giderken yağmur altında kalacağım yani :D Sizce sabredip altın düşmüşken bütün parayı altına yatırıp askerden gelince mi araba almalıyım? Yoksa şuan 200k civarı araba almalı mıyım?
fon al önerim phe uzun vadede 150 ni 800 bile yapar ytd.

Altının düşmeyeceğini düşündüren nedir sana?

Kısa vadeli değilde en az 8 9 ay süreceği için diyelim. Yoksa bir garantisi yok evet
Dikkatli olup kulaktan dolma bilgilerle ve altın kaybettirmez fikriyle iş yapmamak lazım. 60k'dan bitcoin alanlar 16k'ya düştüğünde intihar etti. Para piyasaları zenginlerin elinde oyuncak şu an. Altını yükselttiler düşürüyorlar, petrolü yükseltiyorlar düşürürler yakında. Bir sonraki sefer neyi yükselteceklerini anlayacak kadar finansal okur yazarlığın yoksa (benim yok mesela) elindeki araba paranı bir şeye yatırman çok riskli olur.

Ama para senin istersen benzin dök yak keyfin bilir elbette.

bende o kadar para olsa cok ucuzdan değil piyasasının 1000 tl altına ekran kartı telefon bilgisayar parçası gibi şeyyler alırdım, 1-2 haftaya da satardım.

3060 12gb 1000tl
iphone 7 1000 tl
rx 570 500 tl
gtx 1080 i 1350 tl kaarla saattım 1 ay dolmadan daha cok varda hatırlamıyom
bende aynı geçen 4060 aldım 2027 ye kadar garantili 8300 e 3060 ti aldım 8300e falan 1 2şer k bıraksa kafi bende 40k zarar ettim galerici tokatladı sıkıntılı araç satıp :D

Geri