Frame Gen Açıkken Ghosting Oluşuyor Yardım !

suiwara

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, 3 senedir kullandığım sistemime flasha iso yazarak format attım, formattan sonra oyunlarda oldukça bariz bir şekilde sadece frame gen açıkken ghosting oluşmaya başladı, formattan önce olmuyordu.

denediğim yöntemler;
claude ve chatgptye danıştım,
formattan önce ve sonraki oyun içi ayarlarım birebir aynı ama yinede değiştirmeyi denedim,
nvidia appden dlss ve frame gen presetlerini değiştirdim,
ddu ile driverleri kaldırıp geri yükledim,
dlss swapper uygulamasıyla oyunların dlss versiyonlarını güncelledim ama hiçbirinden sonuç alamadım.

RTX4070 kullanıyorum, formattan önce ve sonra hep driverlerim günceldi, win 11 pro 23h2 den tiny 11 25h2'ye geçtim, sorun tiny 11 kaynaklı olabilir mi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
bence yapabileceğin en temiz kurulumu yapmışsın, sorunun senden kaynaklı olduğunu düşünmemekteyim. hiç frame gen açmadım ama geçtiğim aylarda izlediğim bir ltt videosunda frame gen in çok da matah bir şey olmadığını gördüm nedense, belkide lossless scaling di ama hud ve cross gibi detaylarda bozulmalar oluyordu

Monitör hızın kaçta?

Formattan önce ghosting olmuyordu formattan sonra ghosting yapmaya başladı. Şimdi burda donanımsal bir suç yoksa sırf bir yazılımın ghosting yaptığından şüpheleniyorsun.

O halde şöyle. Format öncesi nvidia ayarlarınla format sonrası nvidia ayarların birebir aynı
Driver birebir aynı
Monitör sürücüsü yüklü ve aynı tazeleme hızı
Oyunda aynı

Bu şartları sağlıyor mu? Bunları sağlayıpta format öncesi olmuyordu format sonrası olmaya başladı dersen;

Monitör OSD ayarların elden geçmeli
ve çözülmezse psikolojik diyeceğim.

Çünkü ghostingi yaptıran şey bi kere en başta dlss’in kendisidir. Dlsssiz frame gende olmayacağı için…

yazılımsal her şey aynı ama format öncesi yokken sonrası ghosting oluştu dersen yani kusuru donanımda ararsak.. buna ben pek mantıklı açıklama yapamayacağım çünkü formatla ghosting yaşamanın nereden etkisi olur onu bulmaya çalıştığımda sonuç yok

Monitör aynı monitör
Gpu aynı gpu
Panel hızı aynı panel hızı
Kablo aynı kablo vs

Ben frame gen açıkken ghost yaşamadığım bir oyun deneyimi hatırlamıyorum çünkü dlss’in kendisi ghosting yapmıyor mu zaten (fg dlss’siz olmaz çünkü)? Plasebo diyeceğim ama bariz oluşmaya başladı diyorsun bilemedim

Formattan önce ghosting olmuyordu formattan sonra ghosting yapmaya başladı. Şimdi burda donanımsal bir suç yoksa sırf bir yazılımın ghosting yaptığından şüpheleniyorsun.

O halde şöyle. Format öncesi nvidia ayarlarınla format sonrası nvidia ayarların birebir aynı
Driver birebir aynı
Monitör sürücüsü yüklü ve aynı tazeleme hızı
Oyunda aynı

Bu şartları sağlıyor mu? Bunları sağlayıpta format öncesi olmuyordu format sonrası olmaya başladı dersen;

Monitör OSD ayarların elden geçmeli
ve çözülmezse psikolojik diyeceğim.

Çünkü ghostingi yaptıran şey bi kere en başta dlss’in kendisidir. Dlsssiz frame gende olmayacağı için…

yazılımsal her şey aynı ama format öncesi yokken sonrası ghosting oluştu dersen yani kusuru donanımda ararsak.. buna ben pek mantıklı açıklama yapamayacağım çünkü formatla ghosting yaşamanın nereden etkisi olur onu bulmaya çalıştığımda sonuç yok

Monitör aynı monitör
Gpu aynı gpu
Panel hızı aynı panel hızı
Kablo aynı kablo vs

Ben frame gen açıkken ghost yaşamadığım bir oyun deneyimi hatırlamıyorum çünkü dlss’in kendisi ghosting yapmıyor mu zaten (fg dlss’siz olmaz çünkü)? Plasebo diyeceğim ama bariz oluşmaya başladı diyorsun bilemedim
Hocam eski aldığım ekran kayıtlarına kliplere falan bakıyorum bir de şimdiki haline bakıyorum aradaki fark bariz ortada. Sanırım format atıp tiny 11 den mi kaynaklanıyor diye deneyeceğim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Monitör hızın kaçta?
hocam yenileme hızından mı tepki hızından mı bahsediyorsunuz

Hocam eski aldığım ekran kayıtlarına kliplere falan bakıyorum bir de şimdiki haline bakıyorum aradaki fark bariz ortada. Sanırım format atıp tiny 11 den mi kaynaklanıyor diye deneyeceğim.

Klipler varsa eski ve yenilerini atabilir misin biz de yorumlayalım ona göre yardımcı olalım.

Yenileme hızı, görüntü ayarlarında kaç görünüyor şu an?

170hz görünüyor
170 hz en yüksek değer mi, değilse onu en yüksek değere çek. Driverda anti lag aktif edip; dikey eşitleme ve g-sync aktifse onları da deaktif edebilir misin? Mprt açmayı da dene bunlarla birlikte, tepki süresini de en yüksek değil medyum veya fast yaparak dene

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,744
Üyeler
201,567
Son üye
rifatgnclogl
Geri