Öneri 2k +200hz Tercihen Fast Ips Monitör Tavsiyeleri

Aksine mantıklı değil bence, 5070ti ile 5080 arasında %10 15lik performans farkı varken en ucuz modellerin fiyat farkı %30 civarlarında. 5080 almak pekte mantıklı değil.
Hocam hangi modelleri önerirsiniz 5070ti için kararsız kaldım

ben olsam en yakın zamanda indirime hangisi girerse onu alırdım model olarak
5070 ti yerine 5080 de olabilir indirime girerse ama 2 hafta girmezse hangisi fiyatına göre iyiyse onu alırdım
fiyatlar şu an pahalı

Örnek build:
15649.webp

AMD cpu lar cok güc cekmez x3d olanlar daha az az güc ceker. Ben 7800x3d yi b650 anakart ile 2 yıldan fazla süredir kullanıyorum. Asırı iyi sıvı soğutmaya veya sağlam anakarta ihtiyacı yok. Bu islem islem islemciler 14900k değil. 7800x3d oyunda 65w güc cekiyor r5 5600 misali. Basic bir b650 rahatlıkla besler yani.

Sıvı soğutma ve anakarttan kesinlikle kıs. Anakart tan ihtiyaçlarını belirle m2 desteği, USB girişi vs ona göre bir anakart al. Kullanmayacağın özelliklere para verme. Lazımsa al yani. Besleyemez kafasıyla alma 9800x3d icinde orta segment b650 fazlasıyla yeterli. B650 veya b850 bakabilirsin. Ben alırken b850 yoktu güncel piyasayı bilmiyorum. Hatta 5080 yerine 5070 ti fp olarak daha iyi aradaki fiyat farkına alınan kas gücü bayagı az. Ben olsam gpu yerine cpu dan kısar 9800x3d yerine 9700x alırdım ancak bütçe çıkışmıuorsa 9800x3d yine kalabilir 5080 yerine 5070 ti de olur. Yani diğer parçalardan kıs eğer bütçe yine çıkmazsa en son gpu dan kısarsın duruma göre.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anakart ın gpu ile ilgisi yok. Anakart ın olayı işlemciyi beslemesi, daha fazla usb girişi, daha fazla m2 desteği vs a620 bile taksan stabil çalışır 5070 ti ile. Asıl sorun şu a620 ile 9950x falan kombinlemek olur anakart besleyemez. Ama 9800x3d, 7800x3d ve 9700x cok az güc cekiyor b650-b850 falan rahatlıkla yetiyor.
hocam çok şey istiyormuş gibi hissediyorum kusura bakmayın ama gerçekten çok kafam karışıyor ben normal standart bir oyuncuyum AAA oyunlar, fps oyunları oynuyorum ne önerirsiniz anakart olarak birazda uzun ömürlü olsun istiyorum

hocam çok şey istiyormuş gibi hissediyorum kusura bakmayın ama gerçekten çok kafam karışıyor ben normal standart bir oyuncuyum AAA oyunlar, fps oyunları oynuyorum ne önerirsiniz anakart olarak birazda uzun ömürlü olsun istiyorum
Hocam bende sizin gibi sistem topluyorum ve detaylı araştırıyorum

MSİ PRO B650-A

8009 TL

Bu fiyata alacağınız en kaliteli en dolu anakarttır. Faz sayısı olsun,SFS soğutması olsun, çoğu b840 ve giriş seviyesi x870lerden kaliteli anakartı şiddetle tavsiye ederim kaldıramayacağı işlemci vs yok uzun ömürlü

En ucuz modeli örneğin üstünde vrm soğutması bile olmayan bir anakart almadığın sürece ömür açısından hiç bir sıkıntı olmaz.

Mesela bunu alabilirsin arkadaşlar şu daha iyi bir model var derse bilemem bakmadım ancak ufak bir göz attım bu anakart taş gibi. Benim anakarttan daha iyi soğutmaya sahip benimki b650m gaming plus wifi modeli. 7800x3d ile 2 yıldan fazla süredir kullanıyorum. Asusun ki daha premium

En ucuz olanı alırdım ben. Anakart olarakta Gigabyte B850M Force WIFI6E şiddetle tavsiye ederim, her ne kadar çalıştıracak olsa da 620 ve 840 yongalardan kaçınırdım.

En ucuz olanı alırdım ben. Anakart olarakta Gigabyte B850M Force WIFI6E şiddetle tavsiye ederim, her ne kadar çalıştıracak olsa da 620 ve 840 yongalardan kaçınırdım.
En ucuz modeli örneğin üstünde vrm soğutması bile olmayan bir anakart almadığın sürece ömür açısından hiç bir sıkıntı olmaz.

Mesela bunu alabilirsin arkadaşlar şu daha iyi bir model var derse bilemem bakmadım ancak ufak bir göz attım bu anakart taş gibi. Benim anakarttan daha iyi soğutmaya sahip benimki b650m gaming plus wifi modeli. 7800x3d ile 2 yıldan fazla süredir kullanıyorum. Asusun ki daha premium
Hocam bende sizin gibi sistem topluyorum ve detaylı araştırıyorum

MSİ PRO B650-A

8009 TL

Bu fiyata alacağınız en kaliteli en dolu anakarttır. Faz sayısı olsun,SFS soğutması olsun, çoğu b840 ve giriş seviyesi x870lerden kaliteli anakartı şiddetle tavsiye ederim kaldıramayacağı işlemci vs yok uzun ömürlü

Hocam asusta karar kıldım sanırım bu modeller arasında en uygunu o gibi; https://www.tebilon.com/asus-tuf-ga...hz-wifi-6ebt-atx-anakart/?ref=akakce&v=1.84.5

Hocam asusta karar kıldım sanırım bu modeller arasında en uygunu o gibi; https://www.tebilon.com/asus-tuf-ga...hz-wifi-6ebt-atx-anakart/?ref=akakce&v=1.84.5
@ayranli_tuz sizce nasıl seçim hocam

ben olsam en yakın zamanda indirime hangisi girerse onu alırdım model olarak
5070 ti yerine 5080 de olabilir indirime girerse ama 2 hafta girmezse hangisi fiyatına göre iyiyse onu alırdım
fiyatlar şu an pahalı
Hocam en ucuz sff olmayan modeller bunlar hangisini tercih etmeliyim sizce yada hepsinde indirim bekleyip ilk indirime gireni mi almalıyım

Ekler

• IMG_2118.webp
    IMG_2118.webp
    125.9 KB · Hit: 18
Hocam en ucuz sff olmayan modeller bunlar hangisini tercih etmeliyim sizce yada hepsinde indirim bekleyip ilk indirime gireni mi almalıyım
Birde vatanda bunu buldum

Güncellemeler sonucu sistemim yaklaşık 140kya aşağıdaki gibi oluyor nasıl sizce

Ekler

• IMG_2122.webp
    IMG_2122.webp
    111.7 KB · Hit: 20
  • IMG_2123.webp
    IMG_2123.webp
    114.4 KB · Hit: 19
Son düzenleme:
Battle ax. İndirime girerse X3 OC. Anakart B650-A alabilirsin dopdolu bi b650 zaten Tomahawk modelinin aynısı birebir sadece tasarımı farklı. İşlemciyi de 7800x3d falan yapsan bütçe 4K Olede çıkar muhtemelen. 5070Ti ve 5080 arasında 4K'da max 10 fps fark var ve kendinde kapatırsın o farkı ondan şuan ki piyasada 5080 5070ti parasına gelmediği sürece alınmamalı oyun oynayan biri için ha çok paran varsa al.

Son düzenleme:
Battle ax. İndirime girerse X3 OC. Anakart B650-A alabilirsin dopdolu bi b650 zaten Tomahawk modelinin aynısı birebir sadece tasarımı farklı. İşlemciyi de 7800x3d falan yapsan bütçe 4K Olede çıkar muhtemelen. 5070Ti ve 5080 arasında 4K'da max 10 fps fark var ve kendinde kapatırsın o farkı ondan şuan ki piyasada 5080 5070ti parasına gelmediği sürece alınmamalı oyun oynayan biri için ha çok paran varsa al.
2k oled alıp ileride 4kda almak kulağa hoş geliyor çift monitör sistem yapmak istiyorum hem hobilerim gereği işime daha çok yarar birde hocam kasam antec c5 hakkında bir düsünceniz var mı tipi çok hoşuma gitmişti birde 7 fanlı olması iyidir diye düşündüm

2k oled alıp ileride 4kda almak kulağa hoş geliyor çift monitör sistem yapmak istiyorum hem hobilerim gereği işime daha çok yarar birde hocam kasam antec c5 hakkında bir düsünceniz var mı tipi çok hoşuma gitmişti birde 7 fanlı olması iyidir diye düşündüm
Alabiliyorsan şimdi al 4K sonra ikinci monitörü miniled alırsın. C5 iyi kasa.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,749
Üyeler
201,569
Son üye
FpShaco
Geri