Yardım AMD Ryzen 5 7600x İçin En Mantıklı Ayarlar Nedir ?

alkaizer

80+
Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar merhaba.

Forumda birçok konu açılmış buna dair farkındayım. Sizleri tekrara düşürdüğüm için öncelikle özür diliyorum.

Fakat açılan konuların tamamı eski gözüküyor. 2026 itibari ve günümüz güncellemeleri ile 7600X işlemcime en optimal ayarları yapmak istiyorum.

Öncelikle sıvı soğutmam ve PSU maalesef yetersiz farkındayım ama bunun doğrultusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özellikleri:

• AMD R5 7600X.
  • NVIDIA RTX 5070.
  • ASUS Prime B650M-R
  • 750W 80+ Bronze fason üretim PSU.
  • darkFlash twister DX-120 sıvı soğutma.
  • TwinMOS 32 GB 6000MHz CL36 RAM (EXPO açık)

Yaptığım ayarlar:
PBO: Enhancement.
Thermal limit: Level 2 (80 derece)
Curve Optimizer all cores.
Negative 20.

CB23 skor:
Multicore: 14175.
Singlecore: 1943.

Oynadığım oyun PUBG. Limitörden dolayı 79.5 derecede kalıyor fakat sanki performans kaybı yaşıyorum gibi CB23 testlerinden de anlayacağınız üzere. Eldeki şartlar ile bundan maksimum ne verim alabilirim. Termal macun yeni değişti bu arada MX-4. bilmediğim konular yargılamadan yapıcı şekilde yorum yaparsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum ve iyi günler diliyorum.

1785418940209.webp

Yeni ayarlar ile denedim. sıcaklık facia durumda multicore'da.
PPT 105W TDC/EDC AUTO
Override +150
CO -25

Tek isteğim PUBG 1920x1080 very low ayarlarda 0 sıkıntı ile oyun oynamak dostlar :D

1785420127881.webp

bu da 1 saatlik PUBG testi sonrasında oluşan durum CCD 102 derecelerde şaka gibi

Arkadaşlar merhaba.

Forumda birçok konu açılmış buna dair farkındayım. Sizleri tekrara düşürdüğüm için öncelikle özür diliyorum.

Fakat açılan konuların tamamı eski gözüküyor. 2026 itibari ve günümüz güncellemeleri ile 7600X işlemcime en optimal ayarları yapmak istiyorum.

Öncelikle sıvı soğutmam ve PSU maalesef yetersiz farkındayım ama bunun doğrultusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistem özellikleri:

• AMD R5 7600X.
  • NVIDIA RTX 5070.
  • ASUS Prime B650M-R
  • 750W 80+ Bronze fason üretim PSU.
  • darkFlash twister DX-120 sıvı soğutma.
  • TwinMOS 32 GB 6000MHz CL36 RAM (EXPO açık)

Yaptığım ayarlar:
PBO: Enhancement.
Thermal limit: Level 2 (80 derece)
Curve Optimizer all cores.
Negative 20.

CB23 skor:
Multicore: 14175.
Singlecore: 1943.

Oynadığım oyun PUBG. Limitörden dolayı 79.5 derecede kalıyor fakat sanki performans kaybı yaşıyorum gibi CB23 testlerinden de anlayacağınız üzere. Eldeki şartlar ile bundan maksimum ne verim alabilirim. Termal macun yeni değişti bu arada MX-4. bilmediğim konular yargılamadan yapıcı şekilde yorum yaparsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum ve iyi günler diliyorum.
TDP limiti koymuşsunuz ister istemez perf etkisi olabilir. CO yu -25 deneyebilirsin. Eco mode açabilirsin(yanlış hatırlamıyorsam 7600x de bu baya etki ediyordu) veya elle işlemci gücünü kısabilirsin. TDP si 105W dı sanırım. Onu 75-80 gibi ayarlayabilirsin. Nebi Akgün rehberleri vardı. Vaktin varsa oradan fikir edinebilirsin veya işlemci modelinle aratarak fazlasıyla kaynak bulursun.
7600x ısınan bir işlemci. Malum yaz aylarındayız. Klimasız odaysa bu soğutucuyla işin zor.

TDP limiti koymuşsunuz ister istemez perf etkisi olabilir. CO yu -25 deneyebilirsin. Eco mode açabilirsin(yanlış hatırlamıyorsam 7600x de bu baya etki ediyordu) veya elle işlemci gücünü kısabilirsin. TDP si 105W dı sanırım. Onu 75-80 gibi ayarlayabilirsin. Nebi Akgün rehberleri vardı. Vaktin varsa oradan fikir edinebilirsin veya işlemci modelinle aratarak fazlasıyla kaynak bulursun.
7600x ısınan bir işlemci. Malum yaz aylarındayız. Klimasız odaysa bu soğutucuyla işin zor.
cevabın için çok teşekkür ederim. Şu an ECO Mode 65W ve Curve Optimizer -25 ile devam ediyorum yola. Isınma devam ediyor 85 limitledim yapacak bir şey yok bakalım daha detaylı bir ayar önerisi gelene kadar bu şekilde devam edeceğim. O sıra soğutucu bakmalıyım sanırım..

cevabın için çok teşekkür ederim. Şu an ECO Mode 65W ve Curve Optimizer -25 ile devam ediyorum yola. Isınma devam ediyor 85 limitledim yapacak bir şey yok bakalım daha detaylı bir ayar önerisi gelene kadar bu şekilde devam edeceğim. O sıra soğutucu bakmalıyım sanırım..
Öncelik soğutucun olsun. Bu yaptığın ayarlardan ötesi zaten çok bir şey değiştirmez. Dediğim gibi buradan cevap beklemek yerine youtube dan bir kaç videoya veya reddite bak. Sıcak bir memleketteysen kaçarın zaten yok. Mesela bende 7600 + Thermalright assasins var + Bios ayarları. Bu yaz aylarında yine soğumuyor. Odam aşırı sıcak o yüzden limitledim.

İyi bir kule tipi alıp rahatla +200 override -20 25 curve opt dene bunların üstü Bir işe yaramaz Windows ayarları zaten alayı yalan ne kadar fazla ayar o kadar fazla stabilite sorunu demek

Override voltajı artırdığı için soğutması zorlaşır. Tamam, undervolt voltajı düşürüyor ama hem +150 ya da +200 ile hem -20 ya da -25 voltajda pek bir değişim yaratmamış oluyor. Aslında sadece undervolt -20 yapmak daha mantıklı bence. Orijinal boost hızında kalabilir yani, zaten canavar gibi bir işlemci. Soğutucu siparişi gelsin, hem undervolt hem yeni soğutucu ile 15-20 derece fark edecektir herhalde.

Öncelikle o işlemci sıcak çalışan ve 360’lık sıvı soğutma gerektiren bir işlemci. PBO kapatarak denersen faydası olur ama iyi soğutma gene de şart.

Curve optimizerı da 20-25-30 olacak şekilde ayarlayıp hepsinde cinebench skoruna bak. Hangisi en idealse onunla devam et 20 ve 30 arasında 2 derece oynuyor ya da oynamıyor zaten

Zamanında çok önerildi çok f/p üründü ama artık bu paralara alınacak şey değil bana göre. Yarı fiyatına Segotep, Ocypus soğutucular var, performans olarak 5 derece oynasa yine 2 katı para vermeye değmez.
5 derece ciddi bi fark diye düşünüyorum ama o markalarda da muadilleri hangisi acaba merak ettim örnek atma şansınız var mıdır ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle o işlemci sıcak çalışan ve 360’lık sıvı soğutma gerektiren bir işlemci. PBO kapatarak denersen faydası olur ama iyi soğutma gene de şart.

Curve optimizerı da 20-25-30 olacak şekilde ayarlayıp hepsinde cinebench skoruna bak. Hangisi en idealse onunla devam et 20 ve 30 arasında 2 derece oynuyor ya da oynamıyor zaten
PBO kapalı sadece CO -25 ile aynı performansta düşük V dolayısı ile düşük ısı elde eder miyiz. çünkü ben bu UV ve CO mevzusunu tam olarak böyle anlıyorum

1785493483848.webp

Güncelleme AMD ECO 65W CO-25 sonrası PUBG 1 saatlik test sonucu

Geri