1080p miIkisinin de oyun testlerini aynı işlemciyle bakıyorum r5 5600 ile yapıyorum 5.060 daha yüksek FPS veriyor gördüğüm kadarıyla neden acaba
Cyberpunk AMD'de de çok iyi çalışıyor bu arada oyunun genel olarak motoru iyi kartları düzgün kullanıyor.Hangi oyunlarda yaptığın bile önemli . Cyberpunk , alanwake gibi oyunların NVIDIA optimizasyonu daha iyi olduğu için farklılıklar olabilir.
Şuan günümüzde 8GB vram yetersiz , ilerde muhtemelen pişman olacaksın.
Eğer oyunlar'da sürekli 5060 daha yüksek FPS veriyorsa, büyük ihtimalle üç durumdan biri var:
DLSS/Frame Generation ayarları eşit değil (AÇIKSA)
Test edilen oyunlar NVIDIA lehine (bunun bile etkisi var)
Test 1080p'de yapılıyor ve Ryzen 5 5600 işlemci sınırına takılıyor olabilir (1080P'de olay işlemc, 2K'da olay ekran kartı)
+1 , %90 darboğaz oluyorRyzen 5 5600 ile 1080p de 9060xt ile rahat darboğaz olur daha üst segment bir işlemci ile test edildiğinde birçok oyunda 9060xt öne geçer R5 5600 yetersiz 9060xt için
Darboğaz öyle bir şey değil dost, her işlemcinin bir kare üretme sınırı vardır ve ekran kartı o sınırın üstünde kare üretiyorsa FPS işlemcinin sınırına takılır. Daha üst ekran kartı ile daha düşük FPS almazsın yine o sınırda kalırsın.Hangi oyunlarda yaptığın bile önemli . Cyberpunk , alanwake gibi oyunların NVIDIA optimizasyonu daha iyi olduğu için farklılıklar olabilir.
Şuan günümüzde 8GB vram yetersiz , ilerde muhtemelen pişman olacaksın.
Eğer oyunlar'da sürekli 5060 daha yüksek FPS veriyorsa, büyük ihtimalle üç durumdan biri var:
DLSS/Frame Generation ayarları eşit değil (AÇIKSA)
Test edilen oyunlar NVIDIA lehine (bunun bile etkisi var)
Test 1080p'de yapılıyor ve Ryzen 5 5600 işlemci sınırına takılıyor olabilir (1080P'de olay işlemc, 2K'da olay ekran kartı)
Bu sınırın anlamı şu , işlemci ekran kartının gücüne yetişemiyor ve bu yüzden FPS değerleri normalinde altına düşüyor.
Bende 5600x 3060 varken CS2'de 250 350 FPS alıyordum
9070XT 5600X yaptım CS2 fps değerleri 150 250 düştü , diğer oyunlardada aynı şekilde.
7800x3d alınca kendine geldi
Yaşadığım olayı birebir anlattım ama sen bilirsin. Çoğu yere ve bilen kişilere danıştım hepsi benim olayıma CPU darboğazı dedi.Darboğaz öyle bir şey değil dost, her işlemcinin bir kare üretme sınırı vardır ve ekran kartı o sınırın üstünde kare üretiyorsa FPS işlemcinin sınırına takılır. Daha üst ekran kartı ile daha düşük FPS almazsın yine o sınırda kalırsın.
evet sağlam performans veriyor. ben bilerek 1080p kullanıyorum ilerde şuanki kullandıgımı yan monitör yapıp ana monitörü 2k alacagımMuhtemelen darboğaz oluyor 7500F 7600 1080p yada 2k da test etmek daha sağlıklı diye düşünüyorum
monitörün neE madem darboğaz oluyor ben buraya soruyorum işlemcimi yazıyorum 9060xt al yazıyorlar