Ryzen 5 5600x/ RTX 3070 ile Lolde Düşük FPS Alma

Bende de benzer bir sorun vardı ama kaynağı o zamanki ramlerimdi. Manuel overclock yaparak sorunu çözmüştüm. Anakartın ve işlemcin ram overclocku için harika kombinasyon.

Bana ram marka ve modelini de söyleyebilir misin?

Ayrıca kurulum esnasında tüm driverları doğru kurduğuna emin misin? Chipset driver, Lan driver, Ses kartı driverı vs? Biosun güncel mi mesela?

Bende de benzer bir sorun vardı ama kaynağı o zamanki ramlerimdi. Manuel overclock yaparak sorunu çözmüştüm. Anakartın ve işlemcin ram overclocku için harika kombinasyon.

Bana ram marka ve modelini de söyleyebilir misin?

Ayrıca kurulum esnasında tüm driverları doğru kurduğuna emin misin? Chipset driver, Lan driver, Ses kartı driverı vs? Biosun güncel mi mesela?
merhaba bios hariç herşeyi güncelledim anlık olarak chipset lan audio ekran kartı
ram marka modeli ise XPG Spectrix D80 16X2 3200mhz cl16
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Önce XMP/EXPO açık mı kapalı mı buna bakın ram frekansı düşük kalınca ciddi makas oluşturuyor emsal sistemlerde FPS açısından
Ayrıca görev yöneticisinden ram/bellek kısmına girip orada da çalıştığı frekansı görebilirsin, ramlerinin frekansıyla karşılaştır düşük yazıyorsa kapalıdır

Eğer ki açıksa ve yine de FPS leriniz düşükse şahsi tavsiyem temiz bir format atıp ardından temiz driver kurmak
4 tane driver a ihtiyacın var
GPU, Chipset, Audio ve LAN
Anakartının markasını ve modelini yaz çıkan sayfada support bölümüne gir driverları orda bulabilirsin
GPU driverini de Nvidia App den yüklersin direk
Bu 4ü dışında başka bir şey kurmana gerek yok Driver Booster vs. gibi yazılımlar kullanıyorsan hiç bulaşma onlara
ramlerimin frekansı 3600 mt/s 16x2 Spectrix D80 kullanıyorum

Son düzenleme:
merhaba bios hariç herşeyi güncelledim anlık olarak chipset lan audio ekran kartı

Bios güncelleme yap mutlaka. Bir de 3600 mhz’de kullandığını söylemişsin ama alt zamanlamaları elle girmediysen kararlı bir performans elde edemezsin. 3600 MHz seçeyim yeterli dersen olmaz yani

Önce XMP/EXPO açık mı kapalı mı buna bakın ram frekansı düşük kalınca ciddi makas oluşturuyor emsal sistemlerde FPS açısından
Ayrıca görev yöneticisinden ram/bellek kısmına girip orada da çalıştığı frekansı görebilirsin, ramlerinin frekansıyla karşılaştır düşük yazıyorsa kapalıdır

Eğer ki açıksa ve yine de FPS leriniz düşükse şahsi tavsiyem temiz bir format atıp ardından temiz driver kurmak
4 tane driver a ihtiyacın var
GPU, Chipset, Audio ve LAN
Anakartının markasını ve modelini yaz çıkan sayfada support bölümüne gir driverları orda bulabilirsin
GPU driverini de Nvidia App den yüklersin direk
Bu 4ü dışında başka bir şey kurmana gerek yok Driver Booster vs. gibi yazılımlar kullanıyorsan hiç bulaşma onlar

Bios güncelleme yap mutlaka. Bir de 3600 mhz’de kullandığını söylemişsin ama alt zamanlamaları elle girmediysen kararlı bir performans elde edemezsin. 3600 MHz seçeyim yeterli dersen olmaz yani
expo açık olduğu için 3600 ile kullanıyorum alt zamanlamalar tam olarak ne oluyor

Kardeşim belleği overclock etmene falan fazla gerek yok hatta senin için tamamen gereksiz olur, ayarları bulman 1 saat sonra o ayarlar stabil mi diye test etmen toplam 5 6 saat sürecek. Ben sana olacakları da söyleyim hiç bir şey değişmeyecek.

Kardeşim belleği overclock etmene falan fazla gerek yok hatta senin için tamamen gereksiz olur, ayarları bulman 1 saat sonra o ayarlar stabil mi diye test etmen toplam 5 6 saat sürecek. Ben sana olacakları da söyleyim hiç bir şey değişmeyecek.
bellek ocli değilmiş o kadar fazla ram değiştirdim ki kaç mhz olduğunu unutmuşum 3600mhz belleğin kendisi

Kardeşim belleği overclock etmene falan fazla gerek yok hatta senin için tamamen gereksiz olur, ayarları bulman 1 saat sonra o ayarlar stabil mi diye test etmen toplam 5 6 saat sürecek. Ben sana olacakları da söyleyim hiç bir şey değişmeyecek
belki değişir diye umuyorum yapacak hicbisey yok

bellek ocli değilmiş o kadar fazla ram değiştirdim ki kaç mhz olduğunu unutmuşum 3600mhz belleğin kendisi
XMP aç yeterli, emin ol lolde hiç bir faydasını göremeyeceksin.

Sen burada 3200 MHz cl16 dedin, nasıl Xmp ile 3600 kullanabiliyorsun? Sistem direkt 3200 olarak tanır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,231,701
Üyeler
200,750
Son üye
İbrahimaygrd

Geri