Borsaya Başlamak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Borsada azda olsa yatırım yapmak istiyorum ama çok bi bilgiye sahip değilim. Hangi siteden veya uygulamadan yapmalıyım?
1 Okulun varsa bu işe sakın bulaşma unide belki olabilir
2 bu işe girersen ilk işlemlerinde yüzde 90 paranı kaybedeceksin
Özellikle cevap verenler girme bulaşma diyor çünkü son aylar kendi adıma iyi geçse de hem uzun vade hem de kısa vade yatırımı yapanların ocağına incir ağacı diktiler normalde bu kadar kötüleyen olmaz
Soruna gelirsek bütçen ne olursa olsun maks elindeki paranın yüzde 30 u ile işlem açarak başla borsa dinamikleri kitaplardan değil tecrübe ile öğrenilir
Ancak bu işlemlere başlamadan sadece temel analizi rsi bolinger vb bunları öğren. Bunlar senin hisse bulmana veyahut para kazanmana yaramaz ancak begendigin bir hisseye nereden girebilecegin konusunda sana fikir verir
Yapılan hatalara gelirsek benim gözlemlediğim kadarıyla insanların çoğunun sorunu hisse bulamama değil aldığı hisseden ne zaman cikmasi gerektiğini bilememek. Bu yüzden her hisseye girdiğinde kendine stop fiyatı belirle hisseyi alırken su fiyata gelirse çıkarım su fiyata gerilerse çıkarım diye dusun. 2. Sorun ise insanlar borsada para kaybedince o parayı hemen yerine koymak için saçma işlemler açarlar ve sonra daha çok batarlar. Büyük zararlar alırsan 1 2 gün belki 1 2 hafta işlem açma kafanı topla
Son diyeceğim şey ise borsada patronlar ve tahtacilar dışında sosyal medyadaki hickimse senden fazlasını bilmiyor başkalarına göre işlem alma

YDT demene gerek yok ben izin veriyom sana

bir ara gümüş baya düşmüştü ondan sonra daha da çakılmaz heralde,uzun vadede üzer mi sence
yatırım aracı değil gümüş altın, altın çok uçtu sonra çakıldı çünkü savaş dönemiydi bunlara yatırım yapma bist30 a yatırım yap bist30 kazandırıyor spekülasyona kurban gitmiyor. bist30 çökerse türkiye cumhuriyeti çöker

yatırım aracı değil gümüş altın, altın çok uçtu sonra çakıldı çünkü savaş dönemiydi bunlara yatırım yapma bist30 a yatırım yap bist30 kazandırıyor spekülasyona kurban gitmiyor. bist30 çökerse türkiye cumhuriyeti çöker
başkan hadi dini hassasiyeti olan adam borsaya girmek istemiyor diyelim
o zaman sen olsan ne yapardın

Çok bi beklentim yok zaten hocamda yinede forumdan akıl almak istedim.

Her şeyin yolunda gitse %20 kazanırsın en fazla. Borsa bizim gibiler için değil. Bizim borsadaki varlığımız, havuzu doldurmaktan başka işe yaramaz.

valla empati yapabileceğim bi konu değil. katılım endeksine uygunluk diye bir şey var sanırım ona bakman lazım

DOĞRUDUR YANLIŞTIR DEMEDİM BU VİDEO İÇİN,ÖRNEK OLARAK KOYDUM

mesela böyle bir sebepten dolayı borsaya HİÇ girmemekten bahsediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,232,099
Üyeler
200,839
Son üye
amdkroniksorunlukanka

Geri