Oyuncu Koltuğu Gıcırdama Sorunu İçin Yağ Önerisi

Revntron

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
663
Arkadaşlar merhabalar bundan 4 ay öncesinde xDrive 15'li Plus oyuncu koltuğu almıştım şimdilerde gıcırdama sorunu oluşmaya başladı ve bende kendi sitesinden gıcırdama için bir yağ alayım dedim ama 3'lü temizlik seti olarak 739 TL'ye satılıyormuş içerisinde deri koltuk içinde malzeme var bu yüzden işimi görmeyeceğini ve fiyatın fazla olduğunu düşündüğüm için farklı olarak kaliteli önerebileceğiniz bir bakım yağı varsa diye konuyu oluşturmak istedim. Tabii derseniz ki xDrive'dan al yine o şekilde de yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

1785760110471.webp

Hiç gereği yok bu kadar para vermenin. Amaç sonuçta kayganlik sağlamak. Sıvıyağ döksen bile işe yarar (sıvıyağ kullanma tabi) wd40 gibi spreyler çok daha ise yarar. Sprey olması şart öbür türlü iyi yaglayamiyon her noktaya ulaşmiyor

Arkadaşlar merhabalar bundan 4 ay öncesinde xDrive 15'li Plus oyuncu koltuğu almıştım şimdilerde gıcırdama sorunu oluşmaya başladı ve bende kendi sitesinden gıcırdama için bir yağ alayım dedim ama 3'lü temizlik seti olarak 739 TL'ye satılıyormuş içerisinde deri koltuk içinde malzeme var bu yüzden işimi görmeyeceğini ve fiyatın fazla olduğunu düşündüğüm için farklı olarak kaliteli önerebileceğiniz bir bakım yağı varsa diye konuyu oluşturmak istedim. Tabii derseniz ki xDrive'dan al yine o şekilde de yapabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıyı görüntüle
Gıcırdamanın sebebi bazen yağsızlıktan olmuyor. Vidalar gevşediyse yine dehşet gacırdar. İlk vidaların hepsini iyice sık.

bende xdrive toryum var wd40 kullanmıştım bir kere ondan sonra gıcırdamadı
Hocam gıcırdama hem alt mekanizmada hemde sırt mekanizmada mevcut tam olarak nerelerine sıkmıştınız örnek bir video vs. var mı elinizde? Ben xDrive'ın kendi videosunu görmüştüm ama orda sanki üstünkörü anlatılmış gibi geldi.

Hiç gereği yok bu kadar para vermenin. Amaç sonuçta kayganlik sağlamak. Sıvıyağ döksen bile işe yarar (sıvıyağ kullanma tabi) wd40 gibi spreyler çok daha ise yarar. Sprey olması şart öbür türlü iyi yaglayamiyon her noktaya ulaşmiyor
Hocam silikon sprey işe yarar mı WD-40'dan daha iyi bi etki gösterir mi? Bu linkteki nasıldır?

Kısa süreli çözüm wd-40 - uzun vade için herhangi bir makine yağı sıvı gres/silikon artık en ucuzu neyse
Hocam bu nasıldır yapay zekada silikon sprey önerdi.

Gıcırdamanın sebebi bazen yağsızlıktan olmuyor. Vidalar gevşediyse yine dehşet gacırdar. İlk vidaların hepsini iyice sık.
Vidalarını çok iyi sıkmıştım ilk kurduğumda 4 ay kadar sıkıntı yoktu birden çok rahatsız edici derecede ses yapmaya başladı alt ve sırt mekanizmasında, özellikle de alt mekanizmadan çok ses geliyor belki de dediğiniz şekilde ondan olabilir hocam. Spreyi sıkarken vidalarınıda tekrar sıkarım teşekkürler hocam öneriniz için.

gres yağı kullandım ben ama çook çok az sürmen lazım :kekw:
Silikon sprey kullanmayı düşünüyorum hocam ama WD-40 mı daha iyi olur silikon mu onu bilemedim sizce hangisi daha uzun ömürlü gürültü engelleyebilir?

Alıntıyı görüntüle
sıvı gress veya wd 40 kullan çakması bile iş yapıyor vidaları da sık ayrıca içinden anahtarları çıkıyor zaten

Geri