Asus Rog OLED Monitörler Arasındaki Farkları Açıklıyorum

Tayfunns

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,123
Alırken seçim yapmanızı kolaylaştıracaktır. Tek bir harf değişikliği bile kaplama panel vs değiştirebiliyor.

2k modeller

XG27AQDMG Glossy Woled MLA+ 3.nesil
XG27AQDMGR Trueblack Glossy Woled MLA+ 3.nesil
XG27ACDNG 3.nesil Glossy QD-OLED
XG27AQDNG modeli ACDNG nin yakınlık sensörü eklenmiş hali
XG27AQDMES 3.nesil Glossy QD-OLED Kırpılmış
XG27AQDPG 3.nesil Glossy QD-OLED Optimize edilmiş daha yüksek SDR parlaklık 300nit ve 500hz yenileme hızı
XG27AQWMG 4.nesil trueblack glossy woled
PG27AQWP-W 4.nesil Trueblack glossy woled XG27AQWMG nin 720hz 720p / 2k 540hz çift modlu versiyonu ve ek olarak örümcek ayaklara sahip
XG27ACDMS 3.nesil glossy qd oled XG27AQDNG nin 280hz versiyonu

4k modeller

XG27UCDMG 4.nesil Glossy qd oled
PG27UCDM 4.nesil Glossy qd oled XG27UCDMG nin dp 2.1, dolby vision ve örümcek ayaklara sahip versiyonu
PG32UCDM 3.nesil glossy qd oled
PG32UCDM3 gen 3 4.nesil qd oled ek olarak Blacksheild kaplama ve trueblack500 mevcut bunlar diğer 4.nesil qd oled versiyonlarda yok (Örn pg27ucdm ve xg27ucdmg)
XG32UCWG 3.nesil Trueblack glossy woled
XG32UCWMG 3.nesil trueblack Glossy woled Ucwg nin yenileme hızı olarak daha yüksek versiyonu
XG32UQWMS 4.nesil Trueblack glossy Woled

20-25k bütçede mini led almak mı oled almak mı daha iyi olur oled'in narinliğine deyecek kadar fark var mıdır?

Asus garantisi son 2 yıldır çok kötü kullanıcıların bilgisine. Komik şeylerden garanti kapsam dışı alırsanız şaşırmayın. Mağduriyetlerde ise bayağı artış gözüküyor. Detaylı bilgiler YT'de var merak edenler inceleyebilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Nispeten ucuz cihazlar olsa sorun olmayacakta burn-in 2.yılda yaşanınca her 1-2 senede 1 monitör değiştirilmezki çizilmeye çok müsait en ufak darbede mefta vs. oled sıkıntı iş ya
Amacına göre çokta değişebilir, hiç değişmeyedebilir.

Asus garantisi son 2 yıldır çok kötü kullanıcıların bilgisine. Komik şeylerden garanti kapsamı yerseniz şaşırmayın. Mağduriyetlerde ise bayağı artış gözüküyor. Detaylı bilgiler YT'de var merak edenler inceleyebilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amacına göre çokta değişebilir, hiç değişmeyedebilir.
Oyun film dizi okadar bunlarda oled vs miniled acaba ne kadar fark eder. Alışmışım ips'e sabit piksel 20 senede kalsa bir şey olmuyor sabah akşam %100 parlaklık bir şey olmuyor oled almadan önce yapılması gerekenlere bakıyorum market listesi gibi şunu yapma şunu yapma diye iniyor

bukadar güzel teknoloji çıkmışken insan az daha ilerlesin de sorunsuzlaşsın sonra alalım diye düşünüyor

Nispeten ucuz cihazlar olsa sorun olmayacakta burn-in 2.yılda yaşanınca her 1-2 senede 1 monitör değiştirilmezki çizilmeye çok müsait en ufak darbede mefta vs. oled sıkıntı iş ya
Güncel modeller 2.yılda kolay kolay yanmaz. Woled de cizilme durumu pek yok. Ama cok kafana takılıyorsa almazsın olur biter

Oyun film dizi okadar bunlarda oled vs miniled acaba ne kadar fark eder. Alışmışım ips'e sabit piksel 20 senede kalsa bir şey olmuyor sabah akşam %100 parlaklık bir şey olmuyor oled almadan önce yapılması gerekenlere bakıyorum market listesi gibi şunu yapma şunu yapma diye iniyor

bukadar güzel teknoloji çıkmışken insan az daha ilerlesin de sorunsuzlaşsın sonra alalım diye düşünüyor
Bence miniled senin için daha uygun. Ama 2k minilede 20k üstü verme.

Zamanında ilk aylarda yani ben de aman yanacak diye kosuyodum pc ye ama zamanla normal kullanmaya başladım. 😆 İlk 5 ay gecsin ondan sonra anlarsın

Güncel modeller 2.yılda kolay kolay yanmaz. Woled de cizilme durumu pek yok. Ama cok kafana takılıyorsa almazsın olur biter
İnsan bi yandan iyisini bi yandanda sorunsuz olmasını istiyor ama oled'de heralde daha teknoloji okadar ilerleyemedi eski monitörlerin ömürlerine yetişemiyorlar normal kullanımda diye gördüm

İnsan bi yandan iyisini bi yandanda sorunsuz olmasını istiyor ama oled'de heralde daha teknoloji okadar ilerleyemedi eski monitörlerin ömürlerine yetişemiyorlar normal kullanımda diye gördüm
1785947134384.webp

bugün okuduğum bu yorumdan sonra hem oledden iyi hem ömrü sonsuz model olmamasının sebebi biraz aklımda yer etti :ROFLMAO:

Lg woled TV panelini piyasaya süreli 13 yıl oldu hala yanık ihtimali konusuluyorsa yapacak bisi yok. Bekle bekle nereye kadar

6.nesilde cıksa 7.nesilde cıksa bu böyle gidecek. Farklı bir teknoloji gelirse o zaman durumlar degisebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,231,701
Üyeler
200,750
Son üye
İbrahimaygrd

Geri